Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorcia

Wkładkę zakładać?

Polecane posty

Gość Dorcia

Laski weźcie mi powiedzcie. Biorę tabsy ale gin mnie ostro na wkładkę namawia. ja nie wiem czy że kase z tego ma czy one lepsze są serio? już się nawet umówiłam na zakładanie ale teraz mnie wątpliwości dopadły. 

Gość Nocny kochanek

Najpierw należy sobie uświadomić , że clermonckie wezwanie do broni nie było bezpośrednią reakcją na jakąś wojnę ani szczególne okrucieństwa na wschodzie. Urbana mogła do tego skłonić, przynajmniej częściowo , prośba o zbrojną pomoc , którą mniej więcej osiem miesięcy wcześniej przekazało bizantyjskie poselstwo w Piacenzy, jednak ona również nie była sama w sobie związana z żadną najnowszą porażką Greków, jak nazywano wschodnich chrześcijan, wynikała natomiast z dziesięcioleci narastającego muzułmańskiego naporu w Azji Mniejszej (dzisiejsza Turcja). I chociaż święte miasto, Jeruzalem - cel wyprawy - rzeczywiście znajdowało się w rękach muzułmanów , zajęli oni je ponad 400 lat temu , nie była to więc dla chrześcijaństwa żadna świeża rana. Na początku XI w. bazylika grobu świętego postawiona w miejscu zmartwychwstania Chrystusa została częściowo zniszczona przez niezrównoważonego przywódcę religijnego , kalifa Al Hakima , który do historii przeszedł jako Szalony. Jego późniejsze prześladowania miejscowej ludności chrześcijańskiej trwały nieco ponad 10 lat, lecz ustały gdy Al Hakim ogłosił się Bogiem, i zwrócił się przeciwko swoim dotychczasowym współwyznawcom.

Gość Gosc
4 godziny temu, Gość Dorcia napisał:

Laski weźcie mi powiedzcie. Biorę tabsy ale gin mnie ostro na wkładkę namawia. ja nie wiem czy że kase z tego ma czy one lepsze są serio? już się nawet umówiłam na zakładanie ale teraz mnie wątpliwości dopadły. 

Musisz to przemyśleć, przede wszystkim czy rodzilas już, bo wkładka ingeruje w szyjke macicy i jest niewskazana u nieródek. Lekarze inkasuja za zakładanie wkładek pieniądze podczas gdy należy się ona na NFZ ale lekarze o tym nie mówią. Jak chodzisz prywatnie to zapłacisz za to niemalo. Poczytaj na tematach o wkładkach czy warto, ale lekarz na pewno będzie Cię namawiał.

Gość Bolek

Zakładaj i rżnij się śmiało.

Gość Dorcia

No na tabletkach tyle że libido kiepskie i na wkładce ma się właśnie poprawić. No ale sama już niwiem, 800 zł mi lekarz za tą wkładkę powiedział. 

Gość wika

na wkładce Ci się też nie poprawi 

Gość Dorcia
Dnia 24.06.2019 o 14:13, hanka_1 napisał:

hm no to ja bym z tabletek nie rezygnowała wiesz... może tylko pomyśl żeby je zmienić? bo ja mam ok libido na swoich serio a jak pisałam już rok biorę przeszło. krwawienia mam bardzo delikatne no ja bym serio sobie wkładki nie zakładała jeszcze za te 800 zł ale zrobisz jak uważasz

A mogę wiedzieć jakie Ty masz te tabletki? bo mi o to libido najbardziej chodzi a jak mówią że nie pomoże wkładka to może rzeczywiście zmienić? ja mam yaz teraz tak to nawet spoko tylko to libido i czasami plammienia 

Gość Dorcia
5 godzin temu, hanka_1 napisał:

Dorcia ja mam belarę. To są dwuskładnikowe tabletki, właśnie taki skład który nie ma wpływu na libido. Tak mi lekarz mówił. I u mnie skutków ubocznych brak jak coś też innych 😄 

Ok dzięki Ci wielkie! 

Gość zyta

Ja używam diafragmę caya, i jestem z niej zadowolona. Zapytaj sie swojego ginekologa o nią.

Gość zyta

Ja używam diafragmę caya, i jestem z niej zadowolona. Zapytaj sie swojego ginekologa o nią.