Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Dziwne slowa

Polecane posty

Gość Gosc

Witajcie! Spotykam się od pewnego czasu z pewnym mezczyzna. Nie ukrywam że bardzo mi sie podoba. Natomiast dzisiaj powiedzialam mu wydarzenie z pracy, w którym to pewne kobiety były dla mnie bardzo niemiłe- usłyszałam w odpowiedzi, że to przez to że mam cwany charakter i zbyt wysoko nosze głowę, mam sie za niewiadomo kogo, ze kobiety przez to mnie nie lubią.

Poczułam niesmak, było mi przykro przez ich zachowanie, a on praktycznie dał mi odczuć że mają rację. 

To nasze początkowe spotkania, zastanawiam się czy je kontynuować. Czy jeśli już na początku mówi do mnie takie slowa to lepiej wycofać się z tej relacji?

Gość Jjkk

Albo wlasnie jestes taka osoba, jaka okreslili cie partner i znajome,albo stwarzasz tylko takie wrazenie.jednak obstawiam opcje 1,poniewaz jedna osoba moze sie mylic,ale nie kilka

Gość mistery

NIe, nie kontynuowac. Jesli to jest poczatek znajomosci i on cie tak opisuje, to go spusc na drzewo. Co powie o tobie za 10 lat gdy juz minie... oczarowanie i delikatnosc pierwszych spotkan.

Dnia 15.06.2019 o 23:52, Gość Gosc napisał:

[...] Natomiast dzisiaj powiedzialam mu wydarzenie z pracy, w którym to pewne kobiety były dla mnie bardzo niemiłe- usłyszałam w odpowiedzi, że to przez to że mam cwany charakter i zbyt wysoko nosze głowę, mam sie za niewiadomo kogo, ze kobiety przez to mnie nie lubią. [...]

Facet nie określił realnego powodu nieprzychylnej postawy rzeczonych kobiet względem Ciebie, tylko podzielił się własnym subiektywnym domniemaniem, które może, ale nie musi być zasadne. Natomiast, że on akurat odbiera Cię w taki, a nie inny sposób, również nie oznacza, że inni jego zdanie podzielają. Także informacja, którą otrzymałaś, tyczy się wprost percepcji tego właśnie faceta. Miej na uwadze, że to fakt subiektywny, zależny. Możesz w istocie być taką, jak usłyszałaś, bądź możesz sprawiać tylko takie wrażenie u części osób.

Dnia 15.06.2019 o 23:52, Gość Gosc napisał:

Poczułam niesmak, [...]

To nasze początkowe spotkania, zastanawiam się czy je kontynuować. Czy jeśli już na początku mówi do mnie takie slowa to lepiej wycofać się z tej relacji?

W relacji warto wypracować sobie odpowiedni dystans i nauczyć się przyjmować krytykę drugiej strony. Zamiast chować urazę przede wszystkim przeanalizuj, czy wystawiona Tobie charakterystyka ma pokrycie w realiach, a jeśli tak, to jakie negatywne konsekwencje z tego tytułu ponosisz. Wykorzystaj pozyskane informacje dla pracy nad sobą i rozwoju osobistego, który zminimalizuje ryzyko podobnych przykrych sytuacji w przyszłości. Nie uciekaj od razu - zmierz się z tym.