Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośc

Co jest powodem bólu brzuszka u noworodka?

Polecane posty

Gość Gośc

Czy rodzaj mleka moze miec cos wspolnego z bolem brzuszka u noworodka? Bylam w szpitalu i podawali tam mojemu dziecku mlekp bebilon. Po jakims czasie zauwarzylam ze boli go brzuszek (bylam w szpitalu 7 dni po porodzie). Poszlam i poprosiłam pania by zamiast mleka bebilon podala inne bo od tego chyba brzuszek boli mojego synka. Panie powiedziala ze brzuch go na pewno nie boli od mleka ale od przejedzenia. W domu kupilam takie samo mleko tylko teraz podaje na cieplo w szpiyalu podawali w temp pokojowej. Malemu jakby bardziej sie pogorszylo. Wczesniej robil kupe chyba 6-7 razy dziennie a teraz tylko 2. Czy powinnam zmienic mleko? Blagam was o pomoc bo juz nie wiem co mam robic. Masowanie i podkurczanie nozek pomaga tylko na chwile a ja nie moge zniesc placzu wlasnego dziecka. Strasznie cierpie kiedy go boli a ja nic nie moge zrobic. Podaje mu tez do picia ciepla wode i herbatke z kopru.

Gość Natalia

Ja bym zmienila. Ponoć dobry jest hipp combiotic. Albo po prostu trafił Ci się "kolkowy" egzemplarz, któremu nic nie pasuje 🙂 takie małe dzieci mają jeszcze nie do konca wykształcony ukł. pokarmowy. Stąd klopoty z trawieniem. A herbatki z kopru ponoć się juz nie podaje (ponoć szkodzi czy uczula, wygoogluj sobie bo dokładnie nie wiem)

Gość Gosc

Wlasnie dlatego warto karmic piersia chociaz trzy miesiace. Nie jestem maniskiem kp,ale dzieci na mleku mamy duzo rzadziej maja kolki.

Takzmien mleko , a jak nie pomoze, to nastepne i kolejne. Potem ewentualnie kropne. 

Na yeraz cieply oklad na brzuszek

Gość Ags

Mojego synka tez praktycznie od urodzenia bolal brzuszek. Okazalo sie, ze ma skaze bialkowa. Zmiana mleka byc moze pomoze. Nie eksperymentowalabym jednak ciagle zmieniajac mieszanki bo to prosta droga do wywolania alergii. Byc moze Twoj synek ma jeszcze nie wyksztalcony uklad pokarmowy stad problemy. Powinno mu przejsc po okolo 3 miesiacach. Moj chlopczyk meczyl sie 3 miesiace i dwa tygodnie.  A pozniej koszmar z dnia na dzien sie skonczyl.

Porozmawiaj z pediatra w trakcie wizyty lub na poczatek z polozna srodowiskowa. 

Wiem, ze to straszne patrzec jak malenstwo sie meczy ale wierz mi, z czasem bedzie lepiej. 

Gość Abc

Niedojrzały układ pokarmowy. Moje dzieci karmiłam  piersią ale z tego co wiem to dzieci karmione mm rzadziej robią kupę i o innej konsystencji niż te na piersi. Poradz się lekarza co do zmiany mleka.

Gość Solniczka

Ja karmic piersią nie moglam z przyczyn zdrowotnych. Dziecko jest uczuleniowcem wiec poszlam do apteki Doz i tam polecono mi mleko Bebilon Prosyneo HA teraz wsytsko wrocilo do normy, dziecko mleko zaakceptowalo i nie ma zadnych problemow z ukladem pokarmowym

Gość Jxkxlx

To pewnie kolki lub problemy z oddawaniem gazów. Nic na to nie poradzisz, a zmieniajac co chwilę mleko tez nie ulatwisz mu trawienia. Zmiany mleka robi się stopniowo. Może być tak, że do 3 mies. życia tak brzuszek będzie bolał i potem samo przejdzie. Wypróbuj prebiotyk i kropelki na kolki np. Sabsimplex są super. 

Gość zawarda
Dnia 31.08.2019 o 12:30, Gość Solniczka napisał:

Ja karmic piersią nie moglam z przyczyn zdrowotnych. Dziecko jest uczuleniowcem wiec poszlam do apteki Doz i tam polecono mi mleko Bebilon Prosyneo HA teraz wsytsko wrocilo do normy, dziecko mleko zaakceptowalo i nie ma zadnych problemow z ukladem pokarmowym

A kojarzysz może jak to na DOZ wychodziło cenowo i jakie opakowanie? Patrze że jest jakaś promocja on line więc może zamówię też dla córci. Wprawdzie moja uczuleniowcem nie jest ale straszny niejadek i chętnie spróbuje jakiegos specjalistycznego mleka. 

Gość modliszka
Dnia 3.09.2019 o 04:58, Gość zawarda napisał:

A kojarzysz może jak to na DOZ wychodziło cenowo i jakie opakowanie? Patrze że jest jakaś promocja on line więc może zamówię też dla córci. Wprawdzie moja uczuleniowcem nie jest ale straszny niejadek i chętnie spróbuje jakiegos specjalistycznego mleka. 

Bebilon ma spory wybór, więc możemy podpowiedzieć, ale w jakim wieku jest Twój maluch? 

Mój ma pół roku i szukam mleka dla alergików. Czy Bebilon ma takie?