Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka1997

Studia magisterskie: Komunikacja wizerunkowa UWr czy Kreowanie marki SWPS?

Polecane posty

Gość studentka1997

Cześć :) Właśnie ukończyłam studia licencjackie i zastanawiam się nad wyborem magisterskich. Mieszkam we Wrocławiu. W związku z tym, że udało mi dostać się na półroczny staż w agencji reklamowej, jedynie studia zaoczne wchodzą w grę. Zastanawiam się nad dwoma uczelniami: Uniwersytet Wrocławski (Komunikacja wizerunkowa) i Uniwersytet SWPS (Komunikacja i media - Kreowanie marki). Oba są podobne i generalnie uczą o tym samym. Będą zaoczne, więc płatne - SWPS jest droższy. Kończyłam studia licencjackie na SWPS, tylko inny kierunek i byłam bardzo zadowolona. Zajęcia były ciekawe, stawiano na praktykę, wykładowcy bardzo się starali i nigdy nie spotkałam się, żeby kogoś traktowano jak numerek. Niestety (z tego co słyszałam od znajomych studiujących inne kierunki) na Uniwersytecie Wrocławskim jest odwrotnie, nawet "praktyczne" rzeczy wkuwa się na pamięć. Jednak Uniwersytet Wrocławski jest uczelnią publiczną i ma swój tzw. prestiż. Nie wiem co mam wybrać. Wybrałabym SWPS z sentymentu, ale ciągnie mnie na wrocławski i nie przeczę, że gównie ze względów na korzystniejszą finansowo ofertę. Co byście zrobili na moim miejscu?