Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emily

Escitalopram ( Symescital) czy ktoś brał(bierze) z pozytywnym skutkiem ? Nerwica lękowa

Polecane posty

Gość Emily

Witajcie, 

chcialam się poradzić czy ktoś ma pozytywne doświadczenie z lekiem SSRI Escitalopram? Choruje na nerwice lękowa od lat z przerwami. Kiedys leczyłam się Paroxetyna i mimo początkowych okropnych skutków ubocznych podziałała na mnie rewelacyjnie. Po zaprzestaniu brania nerwica mi wróciła ale poradziłam sobie z nią dzięki psychoterapii i na 5 lat miałam spokój. Niestety znowu wróciła i tym razem musiałam wrócić do Paroksetyny. Brałam 1,5 roku i znowu próbowałam przerwać , niestety po 5 miesiącach nawrot a ze nie mam czasu i sił na kolejne próby wychodzenia tylko przy pomocy terapii zdecydowałam się znowu na tabletki jednak tym razem moja lekarka przepisała mi Escitalopram jako ze miał mieć mniej skutków ubocznych niż Paro i miał szybciej zadziałać. Niestety narazie tego nie widzę , biorę go dwa tygodnie i mam nasilenie nerwicy i jej objawów, plus stany depresyjne. Muszę wspomgac się Afobamem tak jak przy początkach brania Paro.. 

Moja lekarka mówi że trzeba poczekać do tych 4 tygodni na efekty. 

Jak było/jest u was? Czy tez mieliście takie nieprzyjemne skutki uboczne i nasilenie lęków na początku ? Bo już wie zastanawiam czy może tylko Paroksetyna jest dla mnie ok , choć tam tez musiałam czekać pare tygodni na rozkręcenie. 

Z góry dziękuje za odzew x

na zagranicznych forach czytałam dużo pozytywnych opinii na temat escitalopramu jednak nie widziałam zbyt dużo świeżych informacji na polskich forach.

pozdrawiam