Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość Karolina

Witam, mam 17 lat. 22 marca próbowałam swojego ' pierwszego razu ' z chłopakiem, jednak nie wyszło i nie wszedł ze mnie, po prostu coś mnie blokowało, dodam że było to bez zabezpieczenia. Godzinę wcześniej doszedł przy seksie oralnym..Były to moje dni płodne. Boję się, że mogę być w ciąży. Okres dostałam już 3 razy, 5 kwietnia, 4 maja i 1 czerwca, bolesne i takie jak zawsze, jednak przy ostatnim pod koniec wystąpiło brązowe plamienie. Od marca wykonałam 10 testów ciążowych, w różnych porach, każdy negatywny. Mam mdłości i twardy (wydaje mi sie większy brzuch) i albo mam urojenia albo wyszła linia negra! Już dłużej nie wytrzymam w tym stresie, od ponad miesiąca strasznie boli mnie brzuch, tłumaczę sobie, że to wszystko z nerwów ale dłużej nie dam rady:( Idę jutro na badanie krwi beta hcg, jednak boję się, że bez rodziców mnie nie przyjmą i nie wykonają badania. Co robić? 

Gość karramba345

Moj Boze, dziecko, ty wez sie za nauke. 3 okresy, 10 negatywnych testow i ty idziesz na bete???? I jeszcze linia negra ktora czasem pojawia na duuuzo pozniejszym etapie ciazy. Matko, skad sie takie dziewczyny biora. 

Gość Karolina
6 minut temu, Gość karramba345 napisał:

Moj Boze, dziecko, ty wez sie za nauke. 3 okresy, 10 negatywnych testow i ty idziesz na bete???? I jeszcze linia negra ktora czasem pojawia na duuuzo pozniejszym etapie ciazy. Matko, skad sie takie dziewczyny biora. 

Naprawdę nie musi Pani tak już wzywać Boga i innych rzeczy:) Zapytałam, bo od tego jest forum, linia może wyjść wcześniej, nawet na tym etapie na którym ja bym była (byle nie;)) Testy mogą się mylić, nigdy brzuch mnie tak nie bolał i nie był tak twardy. Po prostu się boję, dlatego idę na betę:) Jednak nie mogę już nawet spać, dlatego pytam tutaj.

Przebadaj się lepiej u gastrologa z tym brzuchem, bo z tego co piszesz, to nie ma opcji, żebyś była w ciąży, to nie jest aż takie proste 😀

Gość Karolina
10 minut temu, DawidoBRG napisał:

Przebadaj się lepiej u gastrologa z tym brzuchem, bo z tego co piszesz, to nie ma opcji, żebyś była w ciąży, to nie jest aż takie proste 😀

Jak tak dalej pójdzie to wyląduje u psychiatry 😜  Niby nie jest takie proste, a jednak wpadki i wyjątki się zdarzają, później to kobieta sobie zaprząta głowę, facet nawet o niczym nie wie;)

Aż takie wyjątki, jak przy sytuacji, którą pani podała, to się opisuje w czasopismach medycznych jako sytuacje, których 99 procent lekarzy nie widziało w swojej praktyce.Łatwiej już w totka trafić, co prawdopodobnie nigdy w życiu się pani nie zdarzy, tym bardziej nie jest pani w ciąży.Już sto razy bardziej prawdopodobne, że ma pani ciążę urojoną, bo z takim podejściem aż się samo to nasuwa

Btw, jeżeli facet o niczym nie wie, to chyba raczej wina kobiety i to nie facet jest w tej sytuacji nie fair 🤔

Gość Qaz

Nie Słońce, naprawde nie mozesz byc w ciazy. Ciaza ektopowa tez odpada. 

Bol o ktorym piszesz nie jest zwiazany z ciaza. Moze tak reagujesz na stres. Psychika ma potężna moc😉 wszystko można sobie wmowic. 

Idz zrob beta i sama sie przekonasz. 

Serio moga odmowic bez rodzica? Jestem zaskoczona. 

Powinnas pojsc do ginekologa na zwykle badanie. Predzej bym sie bala, ze cos moze byc nie tak wlasnie tam. 

Gość Karolina
8 minut temu, DawidoBRG napisał:

Aż takie wyjątki, jak przy sytuacji, którą pani podała, to się opisuje w czasopismach medycznych jako sytuacje, których 99 procent lekarzy nie widziało w swojej praktyce.Łatwiej już w totka trafić, co prawdopodobnie nigdy w życiu się pani nie zdarzy, tym bardziej nie jest pani w ciąży.Już sto razy bardziej prawdopodobne, że ma pani ciążę urojoną, bo z takim podejściem aż się samo to nasuwa

Btw, jeżeli facet o niczym nie wie, to chyba raczej wina kobiety i to nie facet jest w tej sytuacji nie fair 🤔

I taką mam nadzieję, że takim wyjątkiem nie jestem:) Chcę tylko dostać za tydzień okresu, może się trochę uspokoję..Rzeczywiście może wyolbrzymiam to wszystko, jednak na moim miejscu (wiek, szkoła - to nie ten czas po prostu) też by się Pan stresował:) Facet nie wie, bo nie będę go niczym stresować, wystarczy że ja chodzę jak na szpilkach.

Gość Karolina
10 minut temu, Gość Qaz napisał:

Nie Słońce, naprawde nie mozesz byc w ciazy. Ciaza ektopowa tez odpada. 

Bol o ktorym piszesz nie jest zwiazany z ciaza. Moze tak reagujesz na stres. Psychika ma potężna moc😉 wszystko można sobie wmowic. 

Idz zrob beta i sama sie przekonasz. 

Serio moga odmowic bez rodzica? Jestem zaskoczona. 

Powinnas pojsc do ginekologa na zwykle badanie. Predzej bym sie bala, ze cos moze byc nie tak wlasnie tam. 

Czytałam, że w ciąży też może boleć brzuch..:/ szczególnie, że nigdy w życiu takiego nie odczuwałam.  

Podobno mogą, 17 lat to jeszcze dziecko, jedynie za zgodą rodzica.. Ale to chyba zależy od lekarza, pójdę i zapytam, nic mi nie zaszkodzi a będę zdrowsza;) 

Jak to ' tam '? Zawsze byłam zdrowa jak ryba, dbam o higienę i w ogóle. U ginekologa byłam rok temu, wszystko grało..

Gość Qaz
6 minut temu, Gość Karolina napisał:

Czytałam, że w ciąży też może boleć brzuch..:/ szczególnie, że nigdy w życiu takiego nie odczuwałam.  

Podobno mogą, 17 lat to jeszcze dziecko, jedynie za zgodą rodzica.. Ale to chyba zależy od lekarza, pójdę i zapytam, nic mi nie zaszkodzi a będę zdrowsza;) 

Jak to ' tam '? Zawsze byłam zdrowa jak ryba, dbam o higienę i w ogóle. U ginekologa byłam rok temu, wszystko grało..

Ale gdyby byla to ciaza to test wyszedlby pozytywny.

A Ty zrobilas 10, no ej😉 

Poza tym nawet nie wszedl w Ciebie...

To jest po prostu niemozliwe. 

Boli Cię brzuch i mialas plamienia  dlatego napisalam o tym ginekologu. To nie jest kwestia higieny itd. Moze zarazilas sie jakas bakteria i dlatego masz takie objawy. 

To teraz trzeba isc do lekarza rodzinnego po zgode na bhcg?prywatnie nie mozna zrobic? 

Jak masz po rodzinnych chodzic to lepiej idz do gin i od razu sprawdz czy jest ok. 

Zobaczysz, ze nic nie wyjdzie i bol brzucha ustapi😉

Gość Karolina
7 minut temu, Gość Qaz napisał:

Ale gdyby byla to ciaza to test wyszedlby pozytywny.

A Ty zrobilas 10, no ej😉 

Poza tym nawet nie wszedl w Ciebie...

To jest po prostu niemozliwe. 

Boli Cię brzuch i mialas plamienia  dlatego napisalam o tym ginekologu. To nie jest kwestia higieny itd. Moze zarazilas sie jakas bakteria i dlatego masz takie objawy. 

To teraz trzeba isc do lekarza rodzinnego po zgode na bhcg?prywatnie nie mozna zrobic? 

Jak masz po rodzinnych chodzic to lepiej idz do gin i od razu sprawdz czy jest ok. 

Zobaczysz, ze nic nie wyjdzie i bol brzucha ustapi😉

plamienia miałam podczas okresu, zawsze miałam takie jak sie kończył, tylko no ostatni był taki brązowawy.. Chciałam iść typowo do punktu badań krwi (jest u mnie taki, pobierają krew i pytają chyba jakie badania na niej zrobić) odpłatnie oczywiście. I boję się, że pani przy rejestracji po prostu mnie odeśle do domu, bo nie mogę chyba badań robić sama.. 

Niby nie wszedł, ale plemniki mogły się jednak jakos tam przedostać, sama nie wiem.. wariuję może:) 

Przepraszam, ale jestem typem osoby która okropnie histeryzuje, Pani jako jedyna mnie trochę uspokaja.. Nie chcę mówić nikomu z zewnątrz, bo boję się krytyki.

Gość Qaz
4 minuty temu, Gość Karolina napisał:

plamienia miałam podczas okresu, zawsze miałam takie jak sie kończył, tylko no ostatni był taki brązowawy.. Chciałam iść typowo do punktu badań krwi (jest u mnie taki, pobierają krew i pytają chyba jakie badania na niej zrobić) odpłatnie oczywiście. I boję się, że pani przy rejestracji po prostu mnie odeśle do domu, bo nie mogę chyba badań robić sama.. 

Niby nie wszedł, ale plemniki mogły się jednak jakos tam przedostać, sama nie wiem.. wariuję może:) 

Przepraszam, ale jestem typem osoby która okropnie histeryzuje, Pani jako jedyna mnie trochę uspokaja.. Nie chcę mówić nikomu z zewnątrz, bo boję się krytyki.

TEORETYCZNIE (zaznaczam...) jezeli jakims wielkim cudem nie wiem...bylabys w ciazy to lekarz ginekolog przy badaniu usg od razu by zauważył- wiec rozwaz wizyte u gin, to bedzie najpewniejsze. Bo jezeli mialaby to byc ciaza to bylby to juz na pewno z 8 tydzien. 

Ciaze pozamaciczna tez by mozna bylo juz wykryc.

Ale w kazdym przypadku test z moczu wyszedlby pozytywny bo by zwiekszyl sie poziom hormonu w organizmie. 

Wiec nie ma opcji w ogole, ze to ciaza.

Odnosnie bhcg...to jeżeli ma Cie to uspokoic to idz i zrob. Nie wiedzialam, ze teraz takie moga byc z tym problemy😉 Ja tam bym sie nie tlumaczyla pani z rejestracji tylko do lekarza poszla. 

Wiem, ze sie denerwujesz, rozumiem, ale naprawde szkoda nerwow i zdrowia. Masz 17 lat, wakacje, ciesz sie i zyj a nie o ciazy myslisz😉 przeciez osiwiejesz zaraz. 

Jakoś się mogły dostać...paranoja, dobrze że jak wrócisz ze spaceru się nie boisz, bo mocniej zawiało i się mogły jakoś dostać, to tak nie działa 😀

Jak byłem na studiach, to też z dziewczyną, zresztą regularnie, kochaliśmy się.Chociaż my byliśmy dość rozsądni, bo się zabezpieczaliśmy.A i tak bardzo często dziewczyna miała jakiś stres i wydawało jej się, że jest w ciąży, czuła ból brzucha.Z tym, że jej ustępowało po okresie najpóźniej, a Ty niepotrzebnie sobie wkręcasz.Może jej było łatwiej, bo zawsze to przeżywała razem ze mną, a nie dusiła w sobie, ale to już kwestia dojrzałości partnera, jeżeli jesteś z kimś komu boisz się mówić o swoich lękach, bo on się może niepotrzebnie stresować, to może powinnaś przemyslecy czy chcesz z nim swojego pierwszego razu.I to jest Twój jedyny problem a nie urojoną ciąża.

Gość Karolina
7 minut temu, Gość Qaz napisał:

TEORETYCZNIE (zaznaczam...) jezeli jakims wielkim cudem nie wiem...bylabys w ciazy to lekarz ginekolog przy badaniu usg od razu by zauważył- wiec rozwaz wizyte u gin, to bedzie najpewniejsze. Bo jezeli mialaby to byc ciaza to bylby to juz na pewno z 8 tydzien. 

Ciaze pozamaciczna tez by mozna bylo juz wykryc.

Ale w kazdym przypadku test z moczu wyszedlby pozytywny bo by zwiekszyl sie poziom hormonu w organizmie. 

Wiec nie ma opcji w ogole, ze to ciaza.

Odnosnie bhcg...to jeżeli ma Cie to uspokoic to idz i zrob. Nie wiedzialam, ze teraz takie moga byc z tym problemy😉 Ja tam bym sie nie tlumaczyla pani z rejestracji tylko do lekarza poszla. 

Wiem, ze sie denerwujesz, rozumiem, ale naprawde szkoda nerwow i zdrowia. Masz 17 lat, wakacje, ciesz sie i zyj a nie o ciazy myslisz😉 przeciez osiwiejesz zaraz. 

Myślę, że test z krwi powinien mnie uspokoić, mam nadzieję że uda mi się bez rodziców to załatwić.. Jak nie to pójdę na usg pod pretekstem tego, że dosyć długo boli mnie brzuch, jak będzie ciąża to na bank wyjdzie. 

Niestety ciężko się cieszyć z taką myślą na karku, przynamniej w tym wieku:) Ale dziękuje za wspracie, troszeczkę mi lepiej. 

Gość MODERATOR

Czy mogę być w ciąży? 

NiE, nie możesz i zamykam ten durny temat!

Gość Qaz
1 minutę temu, Gość Karolina napisał:

Myślę, że test z krwi powinien mnie uspokoić, mam nadzieję że uda mi się bez rodziców to załatwić.. Jak nie to pójdę na usg pod pretekstem tego, że dosyć długo boli mnie brzuch, jak będzie ciąża to na bank wyjdzie. 

Niestety ciężko się cieszyć z taką myślą na karku, przynamniej w tym wieku:) Ale dziękuje za wspracie, troszeczkę mi lepiej. 

Ok. Idz zrob badanie krwi. 

Odnosnie usg to musi byc ginekologiczne jak cos, przez dól😉

Najlepiej najpierw krew a pozniej na spokojnie zwykla wizyta kontrolna u gin bo raz na jakis czas trzeba 🙂 

No i na przyszlosc zabezpieczenie 😉 to moze nie bedzie takiego stresu pozniej.  

Powodzenia. 

Gość Karolina
12 minut temu, DawidoBRG napisał:

Jakoś się mogły dostać...paranoja, dobrze że jak wrócisz ze spaceru się nie boisz, bo mocniej zawiało i się mogły jakoś dostać, to tak nie działa 😀

Jak byłem na studiach, to też z dziewczyną, zresztą regularnie, kochaliśmy się.Chociaż my byliśmy dość rozsądni, bo się zabezpieczaliśmy.A i tak bardzo często dziewczyna miała jakiś stres i wydawało jej się, że jest w ciąży, czuła ból brzucha.Z tym, że jej ustępowało po okresie najpóźniej, a Ty niepotrzebnie sobie wkręcasz.Może jej było łatwiej, bo zawsze to przeżywała razem ze mną, a nie dusiła w sobie, ale to już kwestia dojrzałości partnera, jeżeli jesteś z kimś komu boisz się mówić o swoich lękach, bo on się może niepotrzebnie stresować, to może powinnaś przemyslecy czy chcesz z nim swojego pierwszego razu.I to jest Twój jedyny problem a nie urojoną ciąża.

Chodziło o to, że mógł dotykać swojego nasienia, a później mnie:) Gdyby nie było możliwości, że mogłabym zajść w ciąże na pewno bym teraz tutaj sie nie produkowała. Mówiłam mu nieraz, że może w ciąży jestem, ale to raczej w formie żartu. Ze swoimi problemami nie wychodzę w realu do nikogo, taka juz jestem, niezależnie od tego czego dotyczą:)  Dla mnie pierwszy raz nie ma aż takiego znaczenia, nie przywiązuję wagi do tego, czy będę z tą osobą do końca życia:)

Gość Karolina

Nie unoś się, nie musisz odpowiadać skoro nie chcesz:)

Gość Karolina
2 minuty temu, Gość MODERATOR napisał:

Czy mogę być w ciąży? 

Nie unoś się, nie musisz odpowiadać skoro nie chcesz:)

Gość Fuolb

Dawno już  tutaj takiego tematu nie było.Po pierwsze nie jesteś w ciąży. Po drugie,dziecko jesteś  jeszcze za młoda na seks Ja w tym wieku nawet za piersi nie dalam chłopakowi sobie potrzymać a co dopiero współżyć.

Gość Gość
21 godzin temu, Gość MODERATOR napisał:

Czy mogę być w ciąży? 

A ty nie podszywaj się pod moderatora, bo prawdziwy moderator nie pisze jako gość i nie jest to żaden durny temat, tylko poważna sprawa! Nie widzisz, że dziewczyna jest roztrzęsiona?

Tym razem Karolina ci się upiekło i uspokój się, jeżeli nawet byłaś w ciąży, to po to jest okres żeby wyczyścić organizm, ale na drugi raz uważaj, bo plemniki czają się wszędzie. Oglądasz czasem taki serial pt. "Doktor Haus"? W jednym odcinku była taka scena, że kobieta zaszła w ciążę, korzystając z publicznej toalety, usiadła na deskę na których była cudza sperma.

Gość Karolina
13 godzin temu, Gość Fuolb napisał:

Dawno już  tutaj takiego tematu nie było.Po pierwsze nie jesteś w ciąży. Po drugie,dziecko jesteś  jeszcze za młoda na seks Ja w tym wieku nawet za piersi nie dalam chłopakowi sobie potrzymać a co dopiero współżyć.

Nie każdy jest taki sam, czasy się zmieniają i ludzie również:) Myślę, że jesteś ostatnią osobą, która powinna mi mówić na co jestem za młoda a na co nie:) Legalnie mogę to już robić, aczkolwiek jak widać nie zrobiłam:) 

Gość Karolina
3 godziny temu, Gość Gość napisał:

A ty nie podszywaj się pod moderatora, bo prawdziwy moderator nie pisze jako gość i nie jest to żaden durny temat, tylko poważna sprawa! Nie widzisz, że dziewczyna jest roztrzęsiona?

Tym razem Karolina ci się upiekło i uspokój się, jeżeli nawet byłaś w ciąży, to po to jest okres żeby wyczyścić organizm, ale na drugi raz uważaj, bo plemniki czają się wszędzie. Oglądasz czasem taki serial pt. "Doktor Haus"? W jednym odcinku była taka scena, że kobieta zaszła w ciążę, korzystając z publicznej toalety, usiadła na deskę na których była cudza sperma.

Dlatego właśnie boję się, że mogłabym być w ciąży, nie trzeba współżyć aby do tego mogło dojść, wystarczy nie umyć rąk:) Jednak test beta dziś wykazał <0.5 ml wiec odczytuję że nie jestem, troszkę się uspokoiłam, ale dziękuję że są tutaj takie osoby jak Pani, które rozumieją, że naprawdę byłam przerażona:)