Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Dlaczego on sie tak zachowuje?

Polecane posty

Gość gosc

Wie ze mialam 1 chlopaka i nie jestem zadna latawica czy marionetka bez wlasnego zdania,a mimo to jest zly i smutny gdy spotykam sie z jakims chlopakiem...obojetnie czy to krewny czy obcy, czy przyjaciel ktorego znam od dziecinstwa.Zawsze ma podejrzenia że był seks, kilka razy nawet kazal mi siedziec samej w domu, nie spotykac sie z chlopakami,hahaha mówił mi nawet jak mam naprawic kran byleby  nie ściągać fachowca,kupił mi zabawki erotyczne gdy jego nie bedzie .. wiecie, szczerze mowiac czuje sie jak prostytutka przy nim... z czego takie zachowanie moze wynikac? 

Gość K4k
6 minut temu, Gość gosc napisał:

Wie ze mialam 1 chlopaka i nie jestem zadna latawica czy marionetka bez wlasnego zdania,a mimo to jest zly i smutny gdy spotykam sie z jakims chlopakiem...obojetnie czy to krewny czy obcy, czy przyjaciel ktorego znam od dziecinstwa.Zawsze ma podejrzenia że był seks, kilka razy nawet kazal mi siedziec samej w domu, nie spotykac sie z chlopakami,hahaha mówił mi nawet jak mam naprawic kran byleby  nie ściągać fachowca,kupił mi zabawki erotyczne gdy jego nie bedzie .. wiecie, szczerze mowiac czuje sie jak prostytutka przy nim... z czego takie zachowanie moze wynikac? 

Zapytaj skąd taka nieufność? 

12 minut temu, Gość gosc napisał:

z czego takie zachowanie moze wynikac? 

Na przykład z przykrych doświadczeń, błędnych przekonań, z niskiej samooceny i poczucia wartości, z braku pewności siebie, z nadmiernej potrzeby kontroli... Początkowo może i wydaje się to zabawne, a nawet pochlebiające i dowartościowujące dla kobiety, ale na dłuższą metę jest destruktywne dla obu stron relacji, jak i może być zwyczajnie niebezpieczne w skrajnych formach. Porozmawiaj z facetem na spokojnie o tym problemie i postarajcie się znaleźć przyczynę oraz rozwiązanie, ustalić sposoby przeciwdziałania jego toksycznej podejrzliwości, zaborczości i zazdrości. Jeśli trzeba, facet sobie ze sobą nie radzi i potrzebuje specjalistycznej pomocy, możesz zasugerować konsultację z psychoterapeutą.

Gość gosc

Powiedzial, ze mi ufa..ale on jedno mowi, drugie robi juz to zauwazylam kilka razy..

Gość gosc
13 minut temu, Nenesh napisał:

Na przykład z przykrych doświadczeń, błędnych przekonań, z niskiej samooceny i poczucia wartości, z braku pewności siebie, z nadmiernej potrzeby kontroli... Początkowo może i wydaje się to zabawne, a nawet pochlebiające i dowartościowujące dla kobiety, ale na dłuższą metę jest destruktywne dla obu stron relacji, jak i może być zwyczajnie niebezpieczne w skrajnych formach. Porozmawiaj z facetem na spokojnie o tym problemie i postarajcie się znaleźć przyczynę oraz rozwiązanie, ustalić sposoby przeciwdziałania jego toksycznej podejrzliwości, zaborczości i zazdrości. Jeśli trzeba, facet sobie ze sobą nie radzi i potrzebuje specjalistycznej pomocy, możesz zasugerować konsultację z psychoterapeutą.

Dziękuję 😘 😘 

Jest pewny siebie, wiec to odpada, nie miał tez przykrych doswiadczen podobno to on zdradzał byłą dziewczynę a nie ona jego

Dokładnie teraz to jest zabawne, ale boje sie własnie tego co moze byc pózniej.Dlatego zapytalam...ja mam 19 lat,chlopak 25.Mój ojciec był chorobliwie zazdrosny o mame która jest domatorką i raczej nie interesuje sie mężczyznami, do tego stopnia że bił ją za to że spojrzała na innego mezczyzne na ulicy co jest nieuniknione przeciez.Mam nadzieje,ze moj nie jest taki sam... Porozmawiam z nim, zobaczymy co powie:) tak jak radzisz bo teraz chyba mozna gdybac a ja pospieszylam sie z postem,musze pomyslec jak to zrobic by go nie urazic i zeby nie odwrocil kota ogonem

Gość gosc

A tak z ciekawosci Nenesh czy mialas podobną sytuacje ?

Gość gosc

On ogolnie wierzy mi we wszystko co powiem, tylko wlasnie z tymi chlopakami..tragedia, 

Gość Gość

Kolejna męska cipa z kompleksami.

Gość gosc

Nie wlasnie nie,on jest pewny siebie

Gość K4k
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Nie wlasnie nie,on jest pewny siebie

Jeszcze go nie zapytałaś? 

Gość gosc

Nie, bo spi

Gość gosc

mowi, ze nie chce mnie stracic

Gość gosc

i co wy na to?

Gość Gość

Manipuluje tobą.

Gość abcd

Z jego niskiego poczucia własnej wartości.

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Manipuluje tobą.

wiec jak mam sie bronic przed manipulacja? po co mialby to robic?

Gość K4k
1 godzinę temu, Gość abcd napisał:

Z jego niskiego poczucia własnej wartości.

Od manipulacji mu się nie podniesie a można kogoś bardzo zranić, nie tędy droga...trzeba raczej pracować nad sobą.