Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliza

Jak zachęcić dziecko do wizyty w gabinecie stomatologicznym?

Polecane posty

Gość Eliza

Moja córeczka bardzo boi się wizyty w gabinecie stomatologicznym. Jak mogę ją zachęcić?

Gość magda

Czy ma to być pierwsza wizyta w życiu dziecka?

Gość Eliza

Córka była już wcześniej na krótkiej wizycie, bardziej w formie adaptacyjnej. Wtedy wydawało mi się, że wszystko jest ok. dziś jednak córeczka bardzo się boi. 

Gość magda

Dobrze byłoby, gdyby pierwsza wizyta dobrze się dziecku skojarzyła. W przypadku, kiedy już pierwsza wizyta jest za nią, pozostaje ci dać dziecku dobry przykład. Czy ty tez boisz się dentysty?  

Gość Eliza

Cóż.. nie będę ukrywać. Tak, boję się dentysty i zawsze się bałam, ale nie mówiłam o tym córce.

Gość magda

Dzieci wyczuwają stres rodziców. Daj jej dobry przykład!

Musisz udać się do super dentysty dla dzieci. Mój syn 5 lat , nawet do gabinetu nie chciał wejść, dostawał po prostu spazm,  w koncu kolezanka poleciła mi klinike Scandinavian Clinc i Panią doktor Magdalene Kępisty, no po prostu lekarz anioł, tak go zagadała, zaczarowała, pokazywała wszystkie sprzęty, tłumaczyła… po prostu szok! A teraz ciągle mnie pyta, kiedy pójdziemy do Pani Madzi?  

Gość Agnieszka

Właśnie, dziecko to odbicie rodziców. Jeśli wy boicie się panicznie i unikacie wizyt jak ognia, dziecko też będzie tak robić z pewnością.

Gość magda

Przypomnij dziecku coś miłego, co miało związek z tą pierwszą wizytą.

Gość Agnieszka

Przede wszystkim wybierz odpowiedniego stomatologa z właściwym podejściem do dziecka.

Gość SylviaPlath

Pogadaj z dzieckiem, wytłumacz mu potrzebę dbania o zdrowie i konieczność takich nawyków, ale też przede wszystkim spróbuj znaleźć po prostu miłego pedodontę, który nawiąże odpowiedni kontakt z małym. Jeśli jesteś z Łodzi to polecam dr Markuninę z enelmedu ^_^ Sama też się świetnie sprawdza jako i lekarz, i pedagog.