Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Co bys zrobila gdybys zakochała się w chłopaku z depresja

Polecane posty

Gość Gość

Te choroby nie mijają tak sobie . Trzeba się leczyć , ale przy mądrym podejściu jest możliwe sprawne funkcjonowanie i radość z życia.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

A ja dalej twierdzę , że miłość prawdziwa wiąże na dobre i na złe. Tzw. CHAD (choroba dwubiegunowa) w dojrzałym , partnerskim związku jest do przejścia.Ile to par codziennie się rozwodzi bez takich problemów ? Wszystko zależy od ludzi.

Jest do przejścia, gdy chory bierze leki i w stanie euforii nie odrzuca ich, gdy czuje sie panem swiata, niektórzy nie potrafią z tego poczucia zrezygnować. Po niej jest stan depresji wprost proporcjonalny do stanu euforii. I tak w kółko. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jest do przejścia, gdy chory bierze leki i w stanie euforii nie odrzuca ich, gdy czuje sie panem swiata, niektórzy nie potrafią z tego poczucia zrezygnować. Po niej jest stan depresji wprost proporcjonalny do stanu euforii. I tak w kółko. 

To czysty egoizm bujać w chmurce euforii.Trzeba sobie uświadomić wszystkie symptomy choroby i nad nimi mieć kontrolę w postaci lekarza i leków.Można dużo znaleść mądrych książek na temat życia z depresją czy chadem.Trzeba ciągle się Siebie uczyć.

Gość Gość

znaleźć miało być (literówka)

Gość Gość

Nie wiem w ogóle skąd taka stygmatyzacja chorych na depresję , chad czy inne choroby psychiczne w naszym społeczeństwie. Choroby jak każde inne . Wolę jednak "dziki Zachód" niż Polskę pod tym względem . Tam jest dużo więcej tolerancji !

Gość Gość

Pytanie , co zrobić w przypadku gdy zakocham się we "wrzodowcu",albo gruźliku , albo chorym na nowotwór brzmi jakoś normalniej?

Gość gosc

Kuurwa nie chce mi się żyć

Gość Opa opa

Depresja=słaba psychika = słaba psychika potomstwa. Brzydzi mnie słabość ludzka i gardzę opinią innych, ale dla komentujących: pocałujcie mnie w dupę :classic_tongue:

Gość Gość
5 minut temu, Gość Opa opa napisał:

Depresja=słaba psychika = słaba psychika potomstwa. Brzydzi mnie słabość ludzka i gardzę opinią innych, ale dla komentujących: pocałujcie mnie w dupę :classic_tongue:

Dlaczego w dupę?

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:
9 minut temu, Gość Opa opa napisał:

Po świecie chodzą jednym słowem sami "siłacze psychiczni"!

Gość Gość

Weź się kur.wa odkochaj, bo Ci na mózg padło.

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Weź się kur.wa odkochaj, bo Ci na mózg padło.

A to dlaczego ma się odkochać? Argumenty proszę!

Gość Gość

Prosty argument... jeśli zadajesz ...ne pytania, to nie kochasz. Wystarczająco prosty dla Ciebie?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Prosty argument... jeśli zadajesz ...ne pytania, to nie kochasz. Wystarczająco prosty dla Ciebie?

Masz rację,nie kocha jak zadaje takie pytania.

Gość Gość

Madrzy teoretycy:/ Człowiek chory psychicznie jest nieprzewidywalny,  jest dobrze,  gdy jest mądry i nie ma razących defektów charakteru, w przeciwnym wypadku mówienie o odpowiedzialności można włożyć sobie w buty. Gdy do choroby dochodzą problemy duchowe jest pozamiatane, jeżeli delikwent nie wierzy w taką ewentualność lub się z nią nie zgadza nie podejmie drogo duchowego uzdrowienia, satanizm, czary i wróżby, czy kontakt z osobami z tych kręgów pogorszą stan chorego.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Madrzy teoretycy:/ Człowiek chory psychicznie jest nieprzewidywalny,  jest dobrze,  gdy jest mądry i nie ma razących defektów charakteru, w przeciwnym wypadku mówienie o odpowiedzialności można włożyć sobie w buty. Gdy do choroby dochodzą problemy duchowe jest pozamiatane, jeżeli delikwent nie wierzy w taką ewentualność lub się z nią nie zgadza nie podejmie drogo duchowego uzdrowienia, satanizm, czary i wróżby, czy kontakt z osobami z tych kręgów pogorszą stan chorego.

Nie jestem teoretykiem ,jestem chora na CHAD i żyje mi się przyzwoicie z moją chorobą .Nauczyłam się z nią żyć , biorę leki które mnie stabilizują. Co do dalszej części Twojej wypowiedzi , to nie wiem o co Ci chodzi.

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie jestem teoretykiem ,jestem chora na CHAD i żyje mi się przyzwoicie z moją chorobą .Nauczyłam się z nią żyć , biorę leki które mnie stabilizują. Co do dalszej części Twojej wypowiedzi , to nie wiem o co Ci chodzi.

Bo jesteś mądrą kobieta i masz takiego tez partnera, wyrozumiała i.kochająca rodzinę. To pierwsze jest jednak najważniejsze.

Gość Gość
38 minut temu, Gość Gość napisał:

Bo jesteś mądrą kobieta i masz takiego tez partnera, wyrozumiała i.kochająca rodzinę. To pierwsze jest jednak najważniejsze.

A dziękuję! Wyrozumiałość jest potrzebna w każdej(!) rodzinie .Zdecydowałam się napisać tu parę postów , aby ludziom  chorym psychicznie uświadomić , że można z tym żyć . Gorzej z polskim społeczeństwem , w którym chorego psychicznie od razu się alienuje i uważa , że to gorszy "sort". Nie dajcie się i podnoście z "kolan" , bo "Sam upadasz i Sam się podnosisz" jak stary chińczyk powiedział w XII w.

Gość do widzenia pozamiatałam
3 godziny temu, Gość Opa opa napisał:

Prawie 10 mln Polaków ma jakieś zaburzenia, choroby natury psychicznej i nie każdy musi o tym wiedzieć. Poza tym to samo można napisać o ludziach nadużywających alkohol i narkotyki: słaba psychika = uciekanie w alkohol.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość do widzenia pozamiatałam napisał:

Prawie 10 mln Polaków ma jakieś zaburzenia, choroby natury psychicznej i nie każdy musi o tym wiedzieć. Poza tym to samo można napisać o ludziach nadużywających alkohol i narkotyki: słaba psychika = uciekanie w alkohol.

Dokładnie jest tak , jak piszesz . Poza tym w chorobie alkoholowej i uzależnieniu od narkotyków pojawiają się w tle zaburzenia psychiczne.Albo te , które doprowadziły do nałogu , albo też i te , które wyniknęły z niego . Jednak wielu ludzi toleruje bardziej alkoholika niż chorego psychicznie , prawda?

Gość gość
7 godzin temu, Gość gosc napisał:

Uleczalne. Depresja to stan chwilowy wywolany zwykle przykrym przezyciem a schizofrenia to problem z mózgiem nieuku

Jeśli to chwilowe to wylecz się. Nie będziesz stwarzał takiej sytuacji w przyszłości.

Gość Gość
Przed chwilą, Arystoteles napisał:

co zrobiła? zakochałaby się?? haha.. kobiety nie potrafią kochać bezinteresownie 😉

zapomnijcie o marzeniach.., kobieta w was się nigdy nie zakocha, jezeli nie bedzie miała z tego konkretnych korzyści (i w cale nie mam tutaj na myśli takich pier0dł jak milosc, wiernosc, dobroc, oparcie.. bo to to mogą sobie mieć u kazdego) tylko o.. stabilizacje finansowa, wygode w zyciu, komfort zyciowy, jednym slowem pieniazki , pozycja te sprawy.. to sie liczy dla kobiet

Spam trolla. 

Gość Gość
6 minut temu, Arystoteles napisał:

co zrobiła? zakochałaby się?? haha.. kobiety nie potrafią kochać bezinteresownie ;)

zapomnijcie o marzeniach.., kobieta w was się nigdy nie zakocha, jezeli nie bedzie miała z tego konkretnych korzyści (i w cale nie mam tutaj na myśli takich pier0dł jak milosc, wiernosc, dobroc, oparcie.. bo to to mogą sobie mieć u kazdego) tylko o.. stabilizacje finansowa, wygode w zyciu, komfort zyciowy, jednym slowem pieniazki , pozycja te sprawy.. to sie liczy dla kobiet

"miłość , dobroć,wierność ,oparcie" można mieć u każdego tak? Ty jesteś tego najlepszym przykładem. Nie wszystko można sobie kupić!!!

Gość Gość

Kto ma niby "... pod siebie", jak to łaskawie ująłeś?

Gość Gość
22 minuty temu, Arystoteles napisał:

no ja jestem tego najlepszym przykładem, bo mogę takie coś dać.. ale wiem, panienki oczekują jeszcze tej wygody i komfortu życiowego, no sory.. nie sprawie, ze do konca zycia bedzie s.r.ała pod siebie nic nie robiąc, oczekuje by tez była zaradna, a nie tylko facet

Robić pod siebie możesz Ty w pewnej fazie wieku (wspomnisz moje słowa) . Dla Ciebie każdy psychicznie chory to zaniedbany,leżący w łóżku człowiek ?

Gość Gość
27 minut temu, Arystoteles napisał:

no ja jestem tego najlepszym przykładem, bo mogę takie coś dać.. ale wiem, panienki oczekują jeszcze tej wygody i komfortu życiowego, no sory.. nie sprawie, ze do konca zycia bedzie s.r.ała pod siebie nic nie robiąc, oczekuje by tez była zaradna, a nie tylko facet

Panienki to panienki. My tu mówimy o poważnych związkach.

Gość sperma
8 godzin temu, Gość Nieuk napisał:

Nie zgadzam się uku . 🙂  Moja koleżanka jest psychiatra uku więc uwierz, choroby psychiczne są nieuleczalne chyba że są tz jednorazowymi incydentami ale i to zwykle coś zostaje pod kopułką i ten człowiek już jest nie taki jak trzeba ❤️ masz serduszko uku bo widać że jesteś bardzo nieszczęśliwa 😘

Bardzo szkodliwy stek bzdur

Gość Gość
1 minutę temu, Gość sperma napisał:

Bardzo szkodliwy stek bzdur

Ano właśnie!