Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 000

Czy to normalne że mam 22 lata a mój ojciec znęca się nade mną psychicznie

Polecane posty

Gość Kasia

Dziewczyno pomyśl sobie czy wolisz się wstydzić przez chwilę czy żyć całe życie w pomiżeniu przez ojca i poczuciu że nic się nie zrobiło aby sobie pomóc. Proszenie o pomoc nigdy nie jest powodem do wstydu a raczej oznaką odwagi. Jeśli to zrobisz poczujesz się silniejsza. 

Gość milaja

bardzo ci współczuje, doczytałam ze próbował cie zastraszyc, i stosował grozby karalne, poniewaz nie wiem do czego jest zdolny najlepiej bys zniknęła w taki sposob by nie znał miejsca pobytu nowego, na początek idz do psychologa albo osrodka gdzie wspierają osoby ktore spotkały sie sie z przemocą psychiczną  i oni cie poprowadzą 

Gość Gosc

Stary facet i ty musisz mu usługiwać ? Noe mozesz ulozyc sobie zycia ? On ci zabrania odciac ? Uwiązał cie do kaloryfera ? Czegos nie rozumiem !!! Jesres ubezwłasnowolniona ?????? Rece mi opadly . Tyle dzuewczyn potrzebuja w sklepach , dziewczyny zarabiaja  2 tys, pokoj kosztuje 800 zl a i mozna sie dogadać z wynajmującym ze placisz tyle i tyle i wiecej cie nie obchodzi nic. Moja pani wynajmująca pozwoliła bym płaciła 1000 i nic wiecej mnie nie obchodzi , zadne czynsze dodatkowe , przesyłam jej te pieniadze , ona wie ze wyzsza kwota by mnie pozbawiła pomiedzy na zycie. Znajdz taki pokoj gdzue mozna dogadać sie . Powiesz jaka masz sytuacje i napewno ktos pojdzie na reke , mi sie udalo 

10 minut temu, Gość gość napisał:

Dlaczego cała rodzina ma uciekać, a nie ojciec tyran który ich gnębi? Powinno być na odwrot. 

Bo w naszym kraju prawo tylko teoretycznie broni ofiar, a praktycznie wszystkie instytucje umywają ręce. Kto nie przeżył patologi nie zrozumie na jaki mur trafiają osoby szukające pomocy w instytucjach. Menel prędzej dostanie zasiłek niż jego rodzina wsparcie w walce z problemem. Nawet jeśli już po chamsku wykłucisz się żeby skierować alkocholika na przymusowy odwyk to po 13 dniach pobytu musi dobrowolnie wyrazić zgodę na kontynuację leczenia. Jeżeli tego nie zrobi to wypuszczają delikwenta a ten pierwsze co robi to sajgon w domu w ramach zemsty za odwyk. Tym sposobem rodzina boi się szukać jakiejkolwiek pomocy. 

Gość Xxxxxx
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Stary facet i ty musisz mu usługiwać ? Noe mozesz ulozyc sobie zycia ? On ci zabrania odciac ? Uwiązał cie do kaloryfera ? Czegos nie rozumiem !!! Jesres ubezwłasnowolniona ?????? Rece mi opadly . Tyle dzuewczyn potrzebuja w sklepach , dziewczyny zarabiaja  2 tys, pokoj kosztuje 800 zl a i mozna sie dogadać z wynajmującym ze placisz tyle i tyle i wiecej cie nie obchodzi nic. Moja pani wynajmująca pozwoliła bym płaciła 1000 i nic wiecej mnie nie obchodzi , zadne czynsze dodatkowe , przesyłam jej te pieniadze , ona wie ze wyzsza kwota by mnie pozbawiła pomiedzy na zycie. Znajdz taki pokoj gdzue mozna dogadać sie . Powiesz jaka masz sytuacje i napewno ktos pojdzie na reke , mi sie udalo 

Ty się nie bałaś a mi stoi klucha w gardle ze strachu ...

Gość Gosc

Tez mam znajomą ktora uciekla od tyrana z dzieckiem i płaci za wynajem 1200 bo powiedziala , ze tylko tyle stac ją by placic i mieszka u niej juz kilka lat i na spokoj. 

Gość Xxxxxx
5 minut temu, Gość Kasia napisał:

Dziewczyno pomyśl sobie czy wolisz się wstydzić przez chwilę czy żyć całe życie w pomiżeniu przez ojca i poczuciu że nic się nie zrobiło aby sobie pomóc. Proszenie o pomoc nigdy nie jest powodem do wstydu a raczej oznaką odwagi. Jeśli to zrobisz poczujesz się silniejsza. 

Policja była wiele razy jak jeszcze pil ,zaraz go wypuszczali 

Gość milaja

i mylisz sie, to nie jest wstyd zwrocic sie do specjalistow, twoj ojciec jest przestępcą tylko nie jest ukarany, idz do pracy i odloz kase na wyjazd, lepiej sie poczujesz jak pojdziesz na jakis kurs walki, przyda ci sie jakby atakował

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość milaja napisał:

i mylisz sie, to nie jest wstyd zwrocic sie do specjalistow, twoj ojciec jest przestępcą tylko nie jest ukarany, idz do pracy i odloz kase na wyjazd, lepiej sie poczujesz jak pojdziesz na jakis kurs walki, przyda ci sie jakby atakował

Myślałam o sportach sztuki walki żeby chociaż w ten sposób odreagować ból psychiczny i złość za swój los 

Gość Kasia

To powiedz czego od nas oczekujesz, my za ciebie nic nie zrobimy. Możesz się tylko nam wyżalić, my cię wysłucha y. Reszta zależy od ciebie. My powiedzieliśmy co o tym myślimy daliśmy ci rady. Ty do wszystkiego jesteś nastawiona negatywnie. Wiem że dużo przeszłaś i bardzo Ci współczuję. Ale jeżeli nic z tym nie zrobisz, to to piekło będzie trwało nadal. CHCESZ TEGO? NIKT ZA CIEBIE TEGO NIE ZROBI. 

Gość Xxxxxx

Boli mnie serce jak widzę szczęśliwe rodziny , jak ojcowie dbaja o córki a te mają szczęśliwe życie dzięki wsparciu, Ja jestem aspoleczna zgarbiona smutna, chcą być ze mną tylko mężczyźni ze sklonnosciami do sadyzmu i rzadzania kobieta 

Gość Xxxxxx

Mój poprzedni chłopak mnie zdradzal i bil 

Gość milaja
1 minutę temu, Gość Xxxxxx napisał:

Myślałam o sportach sztuki walki żeby chociaż w ten sposób odreagować ból psychiczny i złość za swój los 

to zrealizuj to pragnienie, boisz sie go bo on wykorzystuje przewage fizyczna, jak bedziesz miec swiadomosc ze potrafisz go unieszkodliwic fizycznie strach sie zmniejszy, poza tym 🙂 mozesz tam poznac milego kolege 🙂 i nie bedziesz z tym sama 

Gość milaja
2 minuty temu, Gość Xxxxxx napisał:

Boli mnie serce jak widzę szczęśliwe rodziny , jak ojcowie dbaja o córki a te mają szczęśliwe życie dzięki wsparciu, Ja jestem aspoleczna zgarbiona smutna, chcą być ze mną tylko mężczyźni ze sklonnosciami do sadyzmu i rzadzania kobieta 

bo podswiadomie czują potencjalną ofiare, i dlatego idz do psychologa on ci podpowie jak sie odkodowac z roli ofiary

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość milaja napisał:

bo podswiadomie czują potencjalną ofiare, i dlatego idz do psychologa on ci podpowie jak sie odkodowac z roli ofiary

Właśnie też o tym myślałam, że facet podświadomie widzi że ktoś jest zastraszony , widzi która dziewczyne może ponizac i nic bez konsekwencji , żaden ale to żaden chłopak nie chciał mi nigdy pomoc , więc rady moich koleżanek że "znajdź sobie chłopaka to będziesz miała wsparcie " są niedorzeczne...

Gość Xxxxxx

Właśnie też o tym myślałam, że facet podświadomie widzi że ktoś jest zastraszony , widzi która dziewczyne może ponizac i nic bez konsekwencji , żaden ale to żaden chłopak nie chciał mi nigdy pomoc , więc rady moich koleżanek że "znajdź sobie chłopaka to będziesz miała wsparcie " są niedorzeczne...

90 % facetów mówiło żebym nie uzalala się bo na pewno nie mam tak źle albo uciekali ... Nikt nie chce osoby z problemami życie to nie bajka 

Gość Gosc

Ojciec nie odejdzie z tego domu wiec oni powinni, gdyby odeszli to wtedy by cos zrozumial . 

Gość Kasia
1 minutę temu, Gość milaja napisał:

Tak dokładnie przydałby Ci się psycholog na NFZ, pomoże Ci się w jakimś stopniu z tym uporać, może nabrałabyś motywacji. To chyba najlepsze rozwiązanie na początek, tam nie musisz się wstydzić, jeśli zechcesz psycholog zachowa dyskrecję. Póżniej przyjdzie czas na Mops czy ewentualną wyprowadzkę jak nabierzasz sił

2 minuty temu, Gość Xxxxxx napisał:

Sama się zamykasz w takim schemacie, wynoś się z tego domu im szybciej tym lepiej. I taka dobra rada jeśli już podejmiesz decyzję i będziesz na swoim to przed stworzeniem związku zapisz się do poradni psychologicznej. Niestety ale masa osób DDA i im podobnych maja podswiadome tendencje do powielania zachowań rodziców, walcz z tym. 

Gość Gosc

Mezczyznie ktory cie pokocha to nie beda przeszkadzac twoje problemy. Mnie taki jeden pokochal i pomaga z kazdym problemem i nie mecze go bo kocha. 

Gość Xxxxxx
1 minutę temu, Gość Kasia napisał:

Tak dokładnie przydałby Ci się psycholog na NFZ, pomoże Ci się w jakimś stopniu z tym uporać, może nabrałabyś motywacji. To chyba najlepsze rozwiązanie na początek, tam nie musisz się wstydzić, jeśli zechcesz psycholog zachowa dyskrecję. Póżniej przyjdzie czas na Mops czy ewentualną wyprowadzkę jak nabierzasz sił

Psycholog dużo kosztuje... Ja nie jestem bogata..

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Mezczyznie ktory cie pokocha to nie beda przeszkadzac twoje problemy. Mnie taki jeden pokochal i pomaga z kazdym problemem i nie mecze go bo kocha. 

Ty miałaś szczęście, mnie każdy ponizal i zostawial , żaden nigdy nie chciał mi pomóc, wręcz czułam pogarde tych facetów...

Przed chwilą, Gość Xxxxxx napisał:

Na NFZ nic nie kosztuje pokrywa ubezpieczenie. 

Gość Gosc

Racja - sama sie zamyka w takim schemacie - juz jej to napisalam . Wiele osob zrozumie i korzystnie wynajmie jej mieszkanie . Moze ona lubi byc gnębiona i poniewierana 

Gość Kasia

No to mówię że na NFZ. Tak nic nie płacisz. I nie szukaj wymówek tylko do psychologa marsz! 

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość Kasia napisał:

No to mówię że na NFZ. Tak nic nie płacisz. I nie szukaj wymówek tylko do psychologa marsz! 

Na nfz ciężko się dostać gdziekolwiek ...

Gość Gosc

Dziewczyno to wszystko na nie, cokolwiek ci napiszemy . Ty lubisz byc nieszczesliwa . Nic tu po mnie . 

Gość Kasia
Przed chwilą, Gość Xxxxxx napisał:

Na nfz ciężko się dostać gdziekolwiek ...

Nieprawda, mówisz że pilna sprawa oczywiście nie wydając się w szczegóły. Jak chcesz to na pewno gdzieś się dostaniesz... No chyba że nie chcesz

Gość Gosc

Idz do roboty . Rusz tylek , chyba tyljo kopniak cie zagoni do podjęcia decyzji. Skoro nic noe robisz nie pracujesz to ojciec toba pomiata i musisz byc podnóżkiem bo skoro noe pracujesz to maja wymagania - proste jak drut 

Gość Xxxxxx

Powiedziałam łatwo się mówi jak ktoś nie był od dziecka tyranizowany nie mogę zostawić od tak mamy , która przez niego lata ze sznurem albo chce się truć