Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca

O facetach.

Polecane posty

Gość Pytająca

Czy ii jak idzie rozpoznać czy mężczyźnie na tobie naprawde zależy czy chodzi tylko o pociąg seksualny?

18 minut temu, Gość Pytająca napisał:

[...] czy mężczyźnie na tobie naprawde zależy [...]

Co przez to rozumiesz?... Przede wszystkim, warto sobie zdać sprawę, że każda relacja polega na spełnianiu własnych potrzeb za pomocą partnera. Zwłaszcza dla mężczyzn spełnianie potrzeby seksualnej jest bardzo istotne, dlatego na tym właśnie głownie opierają relację. Przy czym, pociąg seksualny może wynikać nie wyłącznie z  powierzchowności, ale i ze stylu bycia partnera. Na ogół, osoby skupione wyłącznie na seksualności dążą do częstego kontaktu fizycznego, zaniedbując inne płaszczyzny relacji i inne potrzeby partnera. Może być też tak, że jednak starają się je zaspokajać na równi, mając nadzieję na 'odpłatę' fizycznością - w takim przypadku relacja może po pewnym czasie zepsuć się, skutkiem spowszednienia i monotonii 'w łóżku'. Partnerzy dopasowani na jednej tylko płaszczyźnie seksualnej napotykają w relacji wiele problemów i warto zwrócić uwagę na sposoby ich rozwiązywania, by określić, czy partner jest naprawdę zaangażowany, czy tylko chwilowo zaślepiony fascynacją i własnym popędem.

Gość Nenesh

Dziękuje za odpowiedź

Gość Gość

A ty nie masz pociągu seksualnego?

Gość Do gość gość

Poprostu chodzi o to że niechce się pakować w coś co nie ma sensu i się skończy szybciej niż się zaczelo. Mnie zabawa już nie interesuje

Gość Gość

Kiedyś były pewne etapy: znajomość, randki, zaręczyny, narzeczeństwo, jeśli miał być ślub kościelny to zapowiedzi, ślub, wesele, wspólne życie małżonków, itd.

Można było kogoś poznać i zdecydować - iść dalej, czy zrezygnować. 

A Ty jak to sobie wyobrażasz w obecnych czasach? 

Gość Pytająca do Gość Gość

No tak teraz w tym pośpiechu życie wygląda inaczej. I też ja sama nie mam na myśli takiego planu od a do z ale wolę wiedzieć czy ktoś traktuje mnie napoważnie czy chodzi mu tylko żebym poszła z nim do łóżka a potem do widzenia.