Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zolla10991

Pies na depresje, nerwice?

Polecane posty

Go艣膰 Zolla10991

Od kilku lat startamy si臋 z m臋偶em o dziecko, niestety nieskutecznie, mam za sob膮 3poronienia, przez to wszystko nabawi艂am si臋 depresji, ci膮gle placze, wszystkim si臋 martwi臋, chodz臋 do pracy wracam i nic mi si臋 nie chce bo nie widz臋 sensu zycia. Chcia艂abym jako艣 zmieni膰 swoje 偶ycie, ale brak dziecka powoduje 偶e nie widz臋 sensu ju偶 w niczym. Ostatnio zastanowi艂a mnie my艣l kupienia ma艂ego pieska. Uwielbiam psy i na pewno bardzo bym go pokocha艂a, zyskalabym nowe obowi膮zki kt贸re mo偶e postawi艂y by mnie na nogi. Jednoczesnie troch臋 si臋 boje ze mo偶e nie dam sobie rady, a te nowe obowiazki聽 jeszcze bardziej mnie zfrustruja. A nie chcia艂abym 偶eby pies ucierpia艂. Co my艣licie, czy jest to dobry pomys艂?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zolla10991

Kto艣 pomo偶e?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szaarrriiikkkk

sik!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Owa

Autorko, czy jeste艣 wegetariank膮? Poczytaj sobie o mikroelementach, 偶elazie hemowym. Ma艂y pies to ma艂y m贸zg, du偶ego psa nauczysz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

to zale偶y czy mieszkasz na wsi czy w bloku w mie艣cie , pies si臋 musi wygania膰 偶eby by艂 zdrowy .

Udost臋pnij ten post

15 godzin temu, Go艣膰 Zolla10991 napisa艂:

Co my艣licie, czy jest to dobry pomys艂?

My艣l臋, 偶e pies to nie zabawka, ani prywatny terapeuta - to 偶ywe stworzenie, kt贸re potrzebuje odpowiedniej opieki i wiele uwagi. Dlatego na pocz膮tek proponuj臋, by艣 zasi臋gn臋艂a wiedzy nt prawid艂owej socjalizacji czworonog贸w. Istotna jest r贸wnie偶 wiedza nt grup oraz poszczeg贸lnych ras, by zorientowa膰 si臋, jaka spe艂nia艂aby Twoje oczekiwania, a jednocze艣nie nadawa艂a si臋 do warunk贸w, kt贸re jeste艣 w stanie zapewni膰. Zorientuj si臋 co do koszt贸w utrzymania psa, obowi膮zk贸w z tego wynikaj膮cych oraz potencjalnych konsekwencji. Twoja decyzja musi by膰 przede wszystkim przemy艣lana i 艣wiadoma. Zastan贸w si臋, co zrobisz, kiedy po zakupie psa w pewnym momencie zajdziesz w ci膮偶臋 - odpowiedzialno艣膰 i obowi膮zki b臋d膮 podw贸jne. Opieka r贸wnocze艣nie nad psem i dzieckiem do 艂atwych nie nale偶y, niestety, zda膰 sobie z tego spraw臋 naj艂atwiej po fakcie. Je艣li istnieje ryzyko, 偶e wtenczas pies p贸jdzie w 'odstawk臋', to szczerze zakup odradzam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szaarriiikkk

sik!

polecam

Udost臋pnij ten post

Przed chwil膮, ToBezZnaczenia napisa艂:

Widz臋, 偶e w formie jak zwykle Pani Psyche 馃槢

Po prostu zjad艂am po偶ywne 艣niadanie xD Mi艂ej niedzieli Ci :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zolla10991

My艣la艂am o rasie ma艂o ruchliwej, o psie bardziej leniwym np mops lub buldog. Mieszkam w domu wi臋c mog艂abym go po prostu wypu艣ci膰 na zewn膮trz w razie gorszych moment贸w. Kocham zwierz臋ta wi臋c nie wyobra偶am sobie 偶eby pies m贸g艂 i艣膰 w odstawke. M贸j psycholog doradza mi 偶ebym przesta艂a my艣le膰 jedynie o dziecku bo to wp臋dza mnie w depresje, zrobi艂 si臋 to dla mnie cel kt贸ry nada mi sens w 偶yciu a kt贸rego nie mog臋 osi膮gn膮膰. Pr贸bowa艂am sportu, chodzenie po sklepach, sprz膮tania itp ale nic to nie daje mi rado艣ci, st膮d pomys艂 na psa, na pewno bardzo pozytywnie zaj膮艂 by moje my艣li ale mimo wszystko troch臋 si臋 boje tego pomys艂u, 偶e przerosnie mnie to i zamiast pom贸c jeszcze bardziej zdo艂uje z powodu braku dziecka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jjjj

Polecam Westie, kochane, male pieski, lubia sie wylegiwac, nie musza za duzo biegac, nie robia krzywdy, nic nie niszcza, na pewno ukoja nerwy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Buldoga samego na dw贸r nie wypu艣cisz聽bo to jest pies kt贸ry chce by膰 zawsze blisko cz艂owieka. Mam buldogi to wiem, one chodz膮 za mn膮 nawet do 艂azienki.聽We藕 kundelka ze schroniska

Udost臋pnij ten post