Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wodniczka Lily

Wczasy autokarem, piaszczysta plaża i lazurowa woda

Polecane posty

Gość Wodniczka Lily

Cześć, poradzi i poleci ktoś jakiś kraj na wypoczynek nad morzem? Podróż autokarem. Gdzie można poplażować na ręczniku i pokąpać się spokojnie w morzu? I stojąc po pas w wodzie żeby było widać dno :-)

Myślałam o którymś z tych krajów: Włochy, Albania, Chorwacja, Czarnogóra, Grecja, Bułgaria, Rumunia, Ukraina.

Grecja, Włochy, Albania, Chorwacja i Czarnogóra to chyba plaże kamieniste lub żwirkowe? Wiadomo, że wtedy woda jest najbardziej lazurowa, ale i jeżowce.

W Bułgarii plaże są piaszczyste, ale w niektórych regionach glony. Woda też nie jest już taka przeźroczysta.

Gość Katja33

Hmmm wszystko zależy gdzie do tej Bułgarii pojedziesz. Ogólnie Morze Czarne jest piękne, takie turkusowe. ja byłam w Słonecznym brzego ale bardziej od strony Nessebaru. I moge powiedzieć, że woda była bardzo ładna. Choć też zdarzały się glony, Wszystko zależy gdzie trafisz. ja trafiłam na bardzo fajną wodę, czystą, bez glonów itd. No i ja byłam na początku czerwca, leciałam samolotem z biurem podróży CoralTravel. Co do reszty krajów, to też są bardzo ciekawe 😉 Jednak Rumunię i Ukrainę zostawiłabym sobie na jakiś inny okres 😉