Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maiko

Mam problem ze zbieractwem/ zakupoholizmem

Polecane posty

Gość Maiko
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Lubie jak w domu jest jak w sklepie. Mi taki styl odpowiada. Jestem jakby na wiecznych zakupach. Nie podoba mi sie domowe wnetrze. Zle sie czuje w takim. 

Nie wiem jak mozna uzywac 1 perfum. To jest dla mnie straszne. Kojarzy mi sie z bieda i zle dzialaloby mi to na psychike ze jestem zmuszona uzywac 1 bo nie stac mnie na inne. 

Proszę bez takich wycieczek; to nie z biedy. 

Gość Gość
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

1 minutę temu, Gość Maiko napisał: Proszę bez takich wycieczek; to nie z biedy.  X oczywiście że nie niekorzy minimalisci dążą by mieć 100 rzeczy albo wszystko w 1 plecak też lubię to oglądać 📺  .

Kaleka dalej gnije na Kafe bo gierki już mu się skończyły.

Gość Gosc
8 minut temu, Gość Maiko napisał:

Proszę bez takich wycieczek; to nie z biedy. 

A ja nie sugeruje ze to z biedy. Tylko mowie co ja bym czula majac 1 sztuke. A to roznica. Wyczuwasz te subtelna roznice? 

Gość Gość

Minimalista nie potrzebuje sprzętu do grania bo to tylko żre prąd i robi z mózgu papkę. 

Gość Gosc

Nie potrzebuje np 40 zegarkow. Kiedys mialam tylko 1. Ale 1 szt perfum to jest kosmos dla mnie. Teraz mam wiecej zegarkow ale przypadkiem bo akurat mi sie spodobaly ale zawsze mialam 1. 

Gość Maiko
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

A ja nie sugeruje ze to z biedy. Tylko mowie co ja bym czula majac 1 sztuke. A to roznica. Wyczuwasz te subtelna roznice? 

O.k. 

Ja po prostu nie trafiłam na nic podobnie fajnego, a przetestowałam setki.

Gość Gosc
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

Tu poznałem siebie, pół roku byłem tylko na laptopie praktycznie, meczarnia nie mieć konsoli tv monitora do wygodniej pracy. 

Cos w tym jest. Tez mnie denerwuje maly ekran. 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Minimalista nie potrzebuje sprzętu do grania bo to tylko żre prąd i robi z mózgu papkę. 

Ja bym powiedziala ze to chilloutuje cwiczy zrecznosc oraz odpreza i rozladowuje stres. Ale ja nie mam na to czasu. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Wyczuwam coś, ale subtelności nie posiadasz za grosz...

Gość Maiko

Ja mam laptop 15 cali, ale się męczę, w tym miesiącu dokupuję monitor co najmniej 21 cali. A tak to piszę z iPada.

Gość gość
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

rozrywki a są ludzie co tak im wystarczy laptop tylko 👌😄

mi wystarczy

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Maiko napisał:

O.k. 

Ja po prostu nie trafiłam na nic podobnie fajnego, a przetestowałam setki.

Rozumiem. Tez czasem tak mam ze nic nie kupuje bo nic mi sie nie podoba. 

A jak jest sklad Twoich ulubionych perfum? 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Wyczuwam coś, ale subtelności nie posiadasz za grosz...

Ale ja nie mowie iz ja jestem subtelna. Tylko czy Ty wyczuwasz subtelna roznice bo przeciez musisz byc subtelna skoro krytykujesz iz ja nie jestem? Right? 

Gość Maiko

Gałka muszkatołowa, szafran, biały pieprz, goździk, róża, busztyn, róża, paczula, wanilia, nuty drzewne. Był kiedyś podobny perfum, ale też jest wycofany.

Lubię kadzidlane i drzewno-ziołowe zapachy.

Gość Maiko

*perfumy

Gość Gość
1 minutę temu, Leżaczek napisał:

5 minut temu, Gość Gość napisał: Minimalista nie potrzebuje sprzętu do grania bo to tylko żre prąd i robi z mózgu papkę.  X pewnie taki ktoś inaczej się okresla niż tylko minimalista, owszem są ludzie co żyją bez pracy i uprawiają liście do wycierania tyłka, prąd można mieć za darmo z wiatru, paneli słonecznych, płynącej wody. Autonomiczny dom też mnie kręci. 

To kiedy zamieszkasz w kartonie? 

Gość Gosc
6 minut temu, Gość gość napisał:

mi wystarczy

Ale nie znaczy ze nam to wystarczy i ze musimy tak myslec bo chcemy wygody. 

Ja nie moge napisac tego co ja czuje bo ktos sie czuje obrazony. Dziwne to jest bo przeciez nie mowie o biedzie kogos innego tylko mowie o sobie ze mi byloby smutno. 

Gość Maiko

No ja się już przyzwyczaiłam, on ma 9 cali. 

Gość Gość

6 minut temu, Gość Maiko napisał: Ja mam laptop 15 cali, ale się męczę, w tym miesiącu dokupuję monitor co najmniej 21 cali. A tak to piszę z iPada. X ja piszę z 5" smartphone ale nie wyobrażam sobie długo tutaj popracować chociaż niby się da. 

Przecież jesteś od zawsze bezrobotny. Nie wciskaj ludziom kitu.

Gość Gosc
6 minut temu, Gość Maiko napisał:

Gałka muszkatołowa, szafran, biały pieprz, goździk, róża, busztyn, róża, paczula, wanilia, nuty drzewne. Był kiedyś podobny perfum, ale też jest wycofany.

Lubię kadzidlane i drzewno-ziołowe zapachy.

To ciekawa kompozycja. Takich chyba nie mam. Z pieprzem mam, lubie pieprz, z rozami, paczula, wanilia. drzewne nuty tez, ale z galka muszkatolowa raczej zadnych nie mam ani z szafranem. I chyba domyslam sie o jakim piszesz

Gość Gość

2 minuty temu, Gość Gość napisał: To kiedy zamieszkasz w kartonie?  X żeby na świecie nie było tyle zła i lobuzow to pozyłbym jako bezdomny z ciekawości, a tak przynajmniej kontener 👌😄

Sam jesteś zły bo jesteś gnuśny i tylko rozrywki ci w głowie. Do tego sobek.

Gość Gość

3 minuty temu, Gość Gość napisał: Przecież jesteś od zawsze bezrobotny. Nie wciskaj ludziom kitu. X nie wiem jakoś nie lubię pracować na tak malych wyswietlaczach one się nadają tylko do konsumpcji treści, jakiekolwiek tworzenie to tylko duży obraz, tak samo rozrywka muszę mieć duży. 

To nie była odpowiedź na komentarz. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Jesteś bezrobotny, więc na naukę masz dużo czasu.

Gość Gość
3 minuty temu, Leżaczek napisał:

1 minutę temu, Gość Gość napisał: Sam jesteś zły bo jesteś gnuśny i tylko rozrywki ci w głowie. Do tego sobek. X ale ja piszę o zagrożeniu życia poprzez pobicie, spalenie żywcem były takie rzeczy na bezdomnych przez lobuzow 😢

To ci nie grozi. Przecież jesteś kawał silnego byczka.

Gość Maiko
8 minut temu, Gość Gosc napisał:

To ciekawa kompozycja. Takich chyba nie mam. Z pieprzem mam, lubie pieprz, z rozami, paczula, wanilia. drzewne nuty tez, ale z galka muszkatolowa raczej zadnych nie mam ani z szafranem. I chyba domyslam sie o jakim piszesz

One są dziwne. Z takich „do przyjęcia” mogę wymienić Angela, a potem długo długo nic, choć przetestowałam chyba wszystkie możliwe wersje paczuli. 

Gość Gosc

Choc sprawdzilam przed chwilka i mam 2 szt z szafranem ale z ta galka muszkatolowa to obecnie zadnych. Mi sie teraz odmienilo i lubie zapachy z pieprzem najbardziej. 

Gość Gość

2 minuty temu, Gość Gość napisał: To ci nie grozi. Przecież jesteś kawał silnego byczka. X tylko z wyglądu, a tak to boję się lobuzow 😔

Zalękniona pi/pa jesteś.

Gość Maiko

Ja lubię jak mi jakimś zielskiem przebija. A tak bym powiedziała, że lubię wanilię, paczulę, kadzidło, wszelkie drzewa, kwiaty mało które (róża może być), owoce mało które, trawę... nie znoszę cytrusowych i świeżych zapachów.

Gość Gość

Przed chwilą, Gość Gość napisał: Zalękniona pi/pa jesteś. X i robaków dlatego muszę utrzymać wyższy standard życia niż bezdomny 

A może masz te lęki bo ci się robaki zaległy w głowie?

Gość Gosc

Ja lubie zapach arbuza, pomaranczy, ogorka, kwiatow np frezji, lubie drzewne zapachy tez, lubie do przesady slodkie, cukierkowe albo takie ktore pachna troche jak meskie, rozne ale gdybym miala ograniczyc sie do 1 to wybralabym te z pieprzem. One sa oszalamiajace. 

Gość Gość

Przed chwilą, Gość Gość napisał: A może masz te lęki bo ci się robaki zaległy w głowie? X nie, miałem przykrych sytuacji wystarczająco dużo w życiu, jestem wysoki i dużo kurdupli chce pokazać że są wyżej w wyścigu przekazania genów 

Co taki delikatny jesteś jak księżniczka?