Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onemoonbae

Chudnięcie

Polecane posty

Cześć, 

Przychodzę do was z pewnym pytaniem, chciałabym również pokrótce wyjaśnić jak ma się sytuacja, więc proszę o to by mnie nie oceniać pochopnie bo jestem tylko człowiekiem i popełniam w życiu błędy jak każdy. No więc od dziecka zmagam się zaburzeniami odżywiania. Odkąd poszłam do przedszkola, zaczęłam rosnąć w oczach - dosłownie. Gdy szłam do liceum ważyłam 108 kg, niestety jak to w liceach bywa - zmiana środowiska - wpłynęła na mnie tak mocno, że stałam się stałą bywalczynią kfc. Następnie po nie całym roku weszłam na wagę okazało się, że ważę 125 kg. Następnie w wakacje opamiętałam się i schudłam te 10 kg i ważyłam ok. 115 - 116 kg, jednak wraz z początkiem roku - waga ta powróciła. Gdy pod koniec maja tego roku poszłam na ostatnie szczepienie, nie obyło się bez ważenia i waga wynoniła 126 kg. I jakimś dziwnym trafem niekoniecznie zmieniając diete, jednak spożywając stosunkowo mało prowiantu w ok. 3 tygodnie z tej wagi schudłam do wagi 116 kg. Z pewnością wieksza część tego ubytku to woda. Jednakże dzisiaj po spożyciu kolacji spróbowałam obliczyć ile kalorii pochłonęłam w ciągu dnia. Jak się okazało ok. 1700 kcal. Stwierdziłam, że policzę też ile kalorii przyswajałam pare miesięcy temu, gdy nie dbałam w zupełności co jem. Wyszło ok 4900 kalorii. No więc, różnica jest kolosalna. Chciałbym się was spytać, czy ktoś wie jak obliczyć ile tłuszczu mogę spalić poprzez przyswajanie 2000 kalorii a nie prawie że 5000 bo to różnica. Okazuje się, że 1 kg tłuszczu ma 7000 kalorii. Jakich obliczeń użyć? 

Aktualnie mam 18 lat i przy wzroście 172 cm wysokości mam 117 kg.