Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niemamjuzsily

Mam bardzo problematyczną twarz

Polecane posty

Tak jak w tytule. Strasznie mnie wysypuje gdy zjem cokolwiek tłustego albo słodkiego, w sumie nie tylko wtedy. Krosty te czasami nawet bardzo bolą. A na reszcie twarzy mam małe krostki które widać. Mam cerę tłustą, a nos mam strasznie suchy i schodzi mi z niego skóra, poza tym mam na nim wiele zaskórników. Mam także sińce i wory pod oczami, które nie są spowodowane niewyspaniem. Nie wiem co mam zrobić, cały czas staram się dbać o cerę, byłam nawet u dermatologa, ale nie zbyt mi to pomogło, mam 16 lat i wiem ze jestem w okresie dojrzewania i tak już jest, ale chciałabym poznać jakieś sposoby aby to trochę zelżało i żeby pozbyć się tych worów i sińców, bo to mi najbardziej przeszkadza. Już naprawdę wstydzę się wychodzić z domu 

Gość Antosia

Dokładnie tak, spróbuj z tym środkiem od Majki. U mnie podziałał fajnie 😉 

Gość Ela

O patrzcie, to nie tylko ja stosuje to małe cudzeńko! 

Gość Ala17

Odwiedź dobrego kosmetologa, który dobierze dla Ciebie odpowiednią pielęgnację domową i zabiegi. Polecam w Poznaniu panią kosmetolog z gabinetu Beauty Premium. Pomogła mi i mojej siostrze, a mamy 17 i 19 lat.

Gość Paula09

Koleżanka poleciła mi Cerasept+ i ja z całego serca teraz również  polecam innym 

Gość gość

A ja polecam przestać spamować.

Nadtlenek benzoilu ma właściwości prooksydacyjne i będzie przyspieszał starzenie się skóry. Są przeróżne kwasy (w lecie najlepiej PHA i azelainowy), które działają super skutecznie a NIE SZKODZĄ jak n. benzoilu. Do tego odpowiednie antyoksydanty, substancje przeciwzapalne (ogólnie mądra pielęgnacja), i będzie super.
Tutaj można np. poczytać dokładniej:

kosmostolog.blogspot.com/2018/07/letnia-pielegnacja-przeciwtradzikowa.html

Polecam też bardzo blog Mademoiselle Eve.

Gość Ewa

Może i koleżanka wyżej pisze ok Jednak każda cera jest inna. No ja faktycznie używałam tylko naturalnych kosmetyków no i tego ceraseptu. Ale nic złego nie zauważyłam 

Gość Matylda

Czytam tak sobie ten wątek i sama nie wiem co myśleć. Chyba po prostu najlepiej kupić i samemu przetestować, bo to nie są duże pieniądze.

Gość Sylwia

No dziewczyny nie wciskajcie jakiejś tandetnej marki ze składem...  Ja robię tak: przemywam twarz najpierw zimną wodą, po kilku minutch psiukam ceraseptem i na sam koniec smaruję aloesem. Efekt naprawdę fajny. 

Gość Basia

Nie jesteś uczulona? Ja bym poszła na twoim miejscu do specjalisty. No aloes, cersept, wodę utlenioną można używać... fajnie działa, ale nie tak gdzie potrzebny jest raczej specjalista. 

Gość Gość

Im mniej chemi tym cera zdrowsza.

Odstaw wszystkie kremy,fluidy.Dopóki nie masz przebarwień,niczego nie stosuj tylko samą wodę,najlepiej przegotowaną.

W tym wieku trądzik jest normalny,ale im bardziej będziesz kombinować,tym większy wysyp.

Gość Ola

Oj taka prawa. Dziewczyny piszą wyżej rozsądnie. Ja akurat sobie robię takie kąpiele w ziołach wieczorem,  a w ciągu dnia jak już mnie drażni buźka, to wyciągam z torby Cersept. Rozcieram chusteczką i od razu lepiej. 

Gość Kaśka

Ja Ceraseptu używam zazwyczaj przy dezynfekcji, ale warto wiedzieć!

Gość gość

KU^&*WA co za banda żałosnych spamerskich ŚCIER! 😮😮😮

Gość Gość
7 godzin temu, Gość gość napisał:

KU^&*WA co za banda żałosnych spamerskich ŚCIER! 😮😮😮

Właśnie 😱

Odechciewa się cokolwiek tu wpisywać 😕

Gość Ewka

Polecam kupić i spróbować, a nie od razu krytykować!

Gość Gość

Sama sobie kup i niszcz cerę.

Ja tylko naturalne kremy używam.Bez zapychajacej parafiny i czytam skład przede wszystkim.

Gość gość
13 godzin temu, Gość Ewka napisał:

Polecam kupić i spróbować, a nie od razu krytykować!

Polecam speridalać, spamówo!

Gość filka

Spróbuj kremów z olejem konopnym od efektimy. Mi uratował twarz krem do cery suchej! 

Gość Gość

Trzeba zainwestować w dobry płyn do mycia twarzy.Na razie stosuję emulsję micelarną Cethapila.

Wszystkie płyny do mycia Sylveco i Vianka wywaliłam do kosza 😢 wysyp był większy.