Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AraM

7 miesięcy związku, nie związku...

Polecane posty

Gość AraM

Hej dziewczyny, potrzebuje porady.

Spotykam się z introwertykiem od dobrych 7 miesięcy. Szanuje mnie, spędzamy ze sobą średnio 2/3 dni w tygodniu. Rozmawiamy, spędzamy wspólnie czas, bawimy się i uprawiamy seks - ale nie jest on podstawą dla relacji. Możemy na siebie liczyć i oboje martwimy się o siebie kiedy coś dzieje się nie tak. Ogólnie może nie w 100 % ale czuje się przez niego „zaopiekowana”. Działamy nieco jak w związku... 

Zakochałam się w nim, on we mnie nie. Rozmawialiśmy o tym, on chce kontynuować relacje (nie związek) i chce próbować dalej - poznawać mnie i być może kochać.

Dla mnie to jest już nieco dziwne. Oboje jesteśmy dorośli (po 30), przeszliśmy swoje. Ja chciałabym w końcu coś wiedzieć, on nie jest mi w stanie zaoferować nawet wspólnych wakacji, ponieważ tłumaczy to tym, ze nigdy z nimi nie jeździł prócz swoich wieloletnich przyjaciół z dzieciństwa. Jedzie na 3 tygodnie do rodziny na wakacje (oboje żyjemy za granica). Nie zaprosił mnie. 

Jestem w mega kropce. 

Gość vgość

Tracisz czas... 

Gość Anna

Ja byłam związana z introwertykiem, spotykaliśmy się pół roku nim się związaliśmy a że mnie kochał powiedział po 3 latach :)

Gość Gość

Nie traktuje Cie poważnie a jedynie jako zapchajdziure i czasoumilacz, jeśli po 7 miesiącach nadal nie jest zakochany to już się nie zakocha, ale musi Ci cos sciemniac żebyś ,,mu dawała" wiec mówi ze pewnie z czasem Cie pokocha. Bujda, faceci nawet szybciej się zako...ą niż kobiety, wiec jeśli miałoby być uczucie z jego sotroby juz dawni by było i bylibyscie para. Możliwe ze kręci tez z innymi, rozglada się za inna ale póki nie będzie lepszej na horyzoncie to będzie trzymał się Ciebie i dalej zwodzil. A te 3 tygodniowe wyjazdy do rodziców to moze być inna kobieta... Nie wiesz tego. Tracisz czas. Wkoncu nadejdzie taki dzień ze pozna inna, zakocha się i kopnie Cie w d...e a z nią od razu się zwiaze. Zakład? Takich historii jest tysiace...miej honor i zakończ to zanim on to zakończy. 

Gość pytania do autorki

Autorko, w jaki sposób i gdzie poznałaś tego typa? jak i gdzie cie zagadał? Co spowodowało że się nim zainteresowałaś na początku? czy tylko z nim jesteś z braku laku bo inny cię nie poderwał? 

Gość Aram

Nigdy nie miałam problemu z chłopakami, jestem ładna, wyglądam na dużo młodsza niż jestem... Poznałam go przypadkiem - byliśmy na tej samej wystawie, spotkaliśmy się ponownie na kolejnej - zagadałam, zauważyłam też ze intensywnie się przygląda. Rozpoczęłam rozmowę nie ze względu na to ze był super atrakcyjny - po prostu tak mam - widzę znajoma twarz rozpoczynam rozmowę... Jestem ekstrawertykiem, wiec było to dla mnie całkiem naturalne. Dalej on pociągnął - wymieniliśmy się telefonami, pisał przede wszystkim on. Ja spotykałam się z różnymi ludźmi, nie wykluczałam innych mężczyzn. Byłam na etapie poszukiwania. W którymś momencie poczułam ze on jest wart mojej inwestycji... zrezygnowałam z innych damsko męskich znajomosci o czym go poinformowałam. On oświadczył mi to samo - nie chciał widywać się z innymi kobietami. Wierzyłam mu wtedy i wierze mu teraz. Nie dlatego ze jestem super łatwowierna. Jestem dobrym obserwatorem, mam deficyt zaufania w stosunku do ludzi wiec obserwuje bardzo uważnie. Znam na tyle język ciała ze wiem kiedy ktoś próbuje mnie oszukać. Widzę trzy opcje - jest albo świetnym kłamca, albo jest bardzo nieświadomy swoich klamstw albo - mówi prawdę. To wszystko to tylko interpretacja rzecz jasna. Niezależnie od tego jak jest, ja muszę zdecydować co dalej. Czy chce inwestować w te znajomość czy dać spokój. Mam mieszane uczucia. Znam ludzi którzy maja najdziwniejsze problemy i choć trudno mi zrozumieć ich punkt widzenia wiem, ze zachowują się mniej standardowo niż inni i potrzebują czasu. Ciekawa jestem po prostu, czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego. Jeśli tak, to jaki był rezultat. 

Gość odpieprz się od niego
7 minut temu, Gość Aram napisał:

Nigdy nie miałam problemu z chłopakami, jestem ładna, wyglądam na dużo młodsza niż jestem... Poznałam go przypadkiem - byliśmy na tej samej wystawie, spotkaliśmy się ponownie na kolejnej - zagadałam, zauważyłam też ze intensywnie się przygląda. Rozpoczęłam rozmowę nie ze względu na to ze był super atrakcyjny - po prostu tak mam - widzę znajoma twarz rozpoczynam rozmowę... Jestem ekstrawertykiem, wiec było to dla mnie całkiem naturalne. Dalej on pociągnął - wymieniliśmy się telefonami, pisał przede wszystkim on. Ja spotykałam się z różnymi ludźmi, nie wykluczałam innych mężczyzn. Byłam na etapie poszukiwania. W którymś momencie poczułam ze on jest wart mojej inwestycji... zrezygnowałam z innych damsko męskich znajomosci o czym go poinformowałam. On oświadczył mi to samo - nie chciał widywać się z innymi kobietami. Wierzyłam mu wtedy i wierze mu teraz. Nie dlatego ze jestem super łatwowierna. Jestem dobrym obserwatorem, mam deficyt zaufania w stosunku do ludzi wiec obserwuje bardzo uważnie. Znam na tyle język ciała ze wiem kiedy ktoś próbuje mnie oszukać. Widzę trzy opcje - jest albo świetnym kłamca, albo jest bardzo nieświadomy swoich klamstw albo - mówi prawdę. To wszystko to tylko interpretacja rzecz jasna. Niezależnie od tego jak jest, ja muszę zdecydować co dalej. Czy chce inwestować w te znajomość czy dać spokój. Mam mieszane uczucia. Znam ludzi którzy maja najdziwniejsze problemy i choć trudno mi zrozumieć ich punkt widzenia wiem, ze zachowują się mniej standardowo niż inni i potrzebują czasu. Ciekawa jestem po prostu, czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego. Jeśli tak, to jaki był rezultat. 

ja myśle,że ona ma inną może nawet żone w Polsce i nie pisze tego złośliwie, tylko sama to przerabiałam

Gość Aram
1 godzinę temu, Gość pytania do autorki napisał:

Autorko, w jaki sposób i gdzie poznałaś tego typa? jak i gdzie cie zagadał? Co spowodowało że się nim zainteresowałaś na początku? czy tylko z nim jesteś z braku laku bo inny cię nie poderwał? 

Urzekł mnie tym jak bardzo przykładał uwagę do tego jak się z nim czuje. Do tej pory zreszta tak jest. Jest bardzo cierpliwy i spokojny (ja nie jestem cierpliwa), i bardzo ciepły. Kiedy potrzebuje wsparcia po prostu przy mnie jest. Kiedy nie mam ochoty na pytania nie pyta, kiedy chcę mówić, on zadaje pytania. Jest bardzo uporządkowany - ja nie jestem. Muszę przyznać ze dużo się od niego nauczyłam w tym względzie. Może tak miało być. 

Gość Zpaznokcilakier

Wiem jedno. Jeśli facetowi zależy na kobiecie , ale tak bardzo , bardzo,to rozko...e ja w  sobie, sam się w niej zako...e na amen, biegnie do jubilera ( czem prędzej ) kupuje pierścionek z oczkiem , zabiera ją na wakacione, czy też do restauracione i się UWAGA # oświadcza. Robi to po to, żeby żaden fagas nie sprzątnął mu jej sprzed nosa. Faceci tak mają, że lubią mieć pierwszeństwo , lubią rywalizację i pierwsze miejsce o względy wyśnionej księżniczki. Ooo są jeszcze tacy, co jak se już zarezerwują najlepsza pannę ever, to klepią z nią różowe bobasy , żeby mieć 400 %pewnisci, że ona żona zaciazona będzie tylko jego i z nim. Zakochany i zakręcony na punkcie extra laski MEN, nie czeka, tylko prężnie działa. To leży w ich naturze, nawet najwięksi frajerzy wtedy wstają z kanapy i ruszają na podbój świata, z tym że tacy na krótko...ale jednak :)) Jesli miałabyś być " zapchajdziura" to lepiej se to daruj. Zapytaj wprost, jakie masz drogi panie wobec mnie plany,  że marzy mi się otóż , bialy domek , malwy ,kotek i piesek , ale coś pan kombinujesz , więc krótka decyzja... Nie  czekaj , bo zrobi z Ciebie kochankę, lata najlepsze Ci mina, a on porucha i da nogę. Nie daj się mamić obietnicami bez pokrycia. Trzymaj się tam. Powodzonka.