Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aretta-Jakobek

Jaki zlewozmywak do kuchni?

Polecane posty

Gość Aretta-Jakobek

Dzień dobry wszystkim, 

wybieramy z mężem nowe elementy kuchni. I zastanawiam sie nad najbardziej funkcjonalnym zlewozmywakiem. Zależy mi, żeby fajnie się czyścił, ale także super pasował do wnętrza, nie chcę nudnego zlewozmywaka. Chciałabym najlepiej coś nowoczesnego, ale też dobrego w utrzymaniu. Czy macie może jakieś pomysły, przykłady z Waszych domów? Z góry dziękuję.

Gość Panna_wiosna35

Ja ci odradzam czarny zlewozmywak.... wszystkie zacieki widać... Teraz też robimy remont i biorę na pewno jasny...  Nigdy więcej czarnego...
Widziałam u znajomych taki fajny zlewozmywak razem z blatem na wymiar od kamieniarza, super to wygląda. I od razu też jest ociekacz też obok. Myślałam, ze to kamień, ale to tańsza opcja, a mianowicie konglomerat kwarcytowy. Poczytaj o tym.

Gość Mogul

Ja też mam konglomerat od jakiegoś roku, może 1,5 roku. Jak narazie nie mamy żadnych zastrzeżeń, a fajnie wygląda bo nasz zlewozmywak jest tego samego koloru co ściany i blat kuchenny więc wszystko fajnie do siebie pasuje. 

Gość Kamil_Kamieniarz

Jako ekspert dodam, że tylko z konglomeratu, zwanego przez niektórych kwarcytem, mozemy uzyskać jednolitą powierzchnię blat + zlewozmywak. Wszystko się świetnie komponuje i jest łatwe w utrzymaniu, bo mamy tu mozliwość bezspoinowego łączenia elementów i np. wykonania wyżłobień na ociekacz w konglomeracie. My pracujemy z materiałem Technistone i polecamy to naszym Klientom. Sam producent udziela 10 letniej gwaracji na materiał. 

Polecam zlew 1 i 1/2 komory (półtorej komory) bardzo przydatne np. Przy opkukiwaniu warzyw.... Zmywarka 60cm... U nas przy 4 osobach sprawdza się idealnie. Myje naczynia co drugi dzień przy pełnym załadowaniu... Trzrva oszczędzać wodę. Wcześniej miałam okazję używać zmywarkę 45 cm i też dawało radę 😉

No i najbardizej praktyczny jest zlewozmywak granitowy:

https://kuchinox.pl/blog/zlewozmywaki-granitowe-wady-i-zalety-oraz-sposoby-doboru/

Na stronie opisane sa jego własciwości. Wystarczy po prostu raz na jakiś czas olejować i nie widać na nim żadnych kropli. 

A zauważyliście jak ważne w urządzaniu kuchni jest oświetlenie trzeba odpowiednio dobrać zarówno lampę górną jak i oświetlenie blatów roboczych, dlatego długo z żoną szukaliśmy odpowiednich lamp, w końcu udało się na Azzardo

a jak rozwiązaliście problem z segregacją odpadów? W naszej małej kuchni świetnie sprawdziły się rozwiązania z Bass Polska