Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nnnooo

Pierwszy raz, 18lat, rady?, pomocy?

Polecane posty

Gość Nnnooo

Jestem z nim ponad rok. Związek oparty na wcześniejszej 5-letniej przyjaźni, zaufaniu, dobru wzajemnym, miłości i rozwiązywaniu wszystkich konfliktów konstruktywnymi argumentami, słuchaniu siebie nawzajem i pamiętaniu, że nie jesteśmy przeciwko sobie, tylko w jednej drużynie, która ma na celu troskę i szacunek. Mam 18 lat. Wiele razy rozmawialiśmy o seksie, żadne z nas jeszcze tego nie robiło. On mnie kocha, ja jego, ufamy sobie, rozumiemy siebie nawzajem. Planujemy od paru miesięcy nasz pierwszy raz. Oboje się strasznie stresujemy. Mam zamiar pójść do ginekologa na badania i rozmowę związaną z antykoncepcją, mamy w planach kupienie kilku potrzebnych rzeczy (winko, sexy bielizna, seks-zabawki, gumki, pigułki, do tego tabletki ,,72h po", olejki, lubrykant, świece, płatki róż, wynajmiemy pokój hotelowy na 2 nocki, planujemy cały dzień ze szczegółami, jakaś kolacja, wycieczka itd...). Jesteśmy pewni swoich uczuć. Jest to w pełni przemyślana decyzja.

Ale... 

Nie wiem, czy jestem na to gotowa.

To brzmi banalnie, ale mimo, że czuję, że chcę to na pewno zrobić z nim, nawet jeśli nie teraz. Czuję, że to ten moment, że myślimy oboje racjonalnie, że wszystko będzie dobrze, zaakceptowaliśmy też wspólnie fakt, że może wyjść fatalnie, jak to n, chociaż co do tego - uważam, że może być naprawdę dobrze, dzięki temu, że znamy swoje ciała, nie jesteśmy do końca ,,nie tykani", trochę ogarniamy, co nam sprawia przyjemność, a co nie. Zostało tylko kilka rzeczy... 

1. Mój strach przed bólem zanim nastąpi. (to tak jak wiesz, że się przewrócisz jeżdżąc na łyżwach i boisz się wejść na lód ze strachu orzed bólem upadku) 

2. Ciąża!!! Nawet ten pomysł na potrójne zabezpieczenie do mnie nie przemawia. Tak bardzo się o to boję. Chciałabym kiedyś mieć dzieci, ale na pewno nie teraz, bo ważne jest, żeby zapewnić godne życie i przyszłość dziecku, a teraz nie jestem w stanie tego zrobić. 

3. Chyba po prostu potrzebuję się komuś zwierzyć, pogadać. W moich kręgach NIE MA naprawdę nikogo z kim o tym pogadam, uwierzcie mi, dla mnie fora internetowe to naprawdę ostateczność. 

4. Od razu uprzedzę pytania: NIE, nie zadowolę się innymi formami seksu aż do czasu planowania dzidzi ze strachu przed ciążą. TAK, serio chcę to zrobić, to właśnie ten jedyny. TAK, jestem świadoma każdego zagrożenia. NIE, on na mnie nie wymusza szybkiej decyzji, mówi, że nawet powinnam to przemyśleć jeszcze dłużej niż bym planowała i on poczeka ile tylko będę chciała.

Potrzebuję rady, nwm, rozmowy, może jakiś zwierzeń z waszych doświadczeń. I na pewno kogoś, kto mi uargumentuje, dlaczego nie powinnam się bać, bo sama sobie nie uwierzę. 

Gość gupi gupej

seks to nie wystrzelenie promu kosmicznego, zluzuj majtki a bedzie spoko moze nie za 1 wszym razem ale pozniej na pewno.

Gość Kompleksiara69

Jeśli na prawde tego chcesz to nie martw się wszystko pójdzie dobrze,uwierz mi wiem co to strach przed ciąża zwłaszcza że sama nigdy nie chce mieć dzieci,ale dobrze założona prezerwatywa w zupełności wystarczy jeśli pęknie zawsze możesz wziąć tabletke dzień po pamietaj żeby wziąć ją najlepiej jak najwcześniej wtedy na pewno zadziała.A co do bólu stara nie ma co się przejmować ból może być a nie musi a jeśli będzie to chwilowy możesz też użyć olejku tylko weź taki żeby współgral z prezerwatywą bo niektóre mogą powodowac pęknięcie gumki jak chcesz dowiedziec się czegos wiecej na temat jak założyć gumke prawidłowo i wiele więcej to polecam kanał pink candy,i nie planujcie zbyt szczegółowo im więcej spontanu tym lepiej liczy się też to żebyś była bardzo podniecona wtedy ból też może być mniejszy.jak masz jeszcze jakies pytania to pisz śmiało;p

Gość Trila

Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to dobrze żebyś brala pigułki i dodatkowo użyjcie prezerwatywy. Jesteście bardzo młodzi, ciąża wsm niepotrzebna. Tylko bardzo ważna informacja-pigułki nie działają od razu. Tzn pierwszy miesiąc nie ma pełnego zabezpieczenia i yr, rba stosować dodatkowe zabezpieczenie. Dopiero po pełnym miesiącu ich stosowania, przy kolejnym cyklu spełniają swoją rolę. 

Jeśli się dobrze żabę, pieczucie, to stres będzie sporo mniejszy. Skup ie się na sobie, na swoim podniecenia, pragnieniu. Nie bój się bólu, to jest tylko moment. Masz mądrego odpowiedzialnego chłopaka, który nie naciska, dba o twój komfort,  a to bardzo ważne. 

Będzie dobrze, Powodzenia 😉

Gość Nnnooo
10 godzin temu, Gość gupi gupej napisał:

seks to nie wystrzelenie promu kosmicznego, zluzuj majtki a bedzie spoko moze nie za 1 wszym razem ale pozniej na pewno.

Tyle że i dla mnie i dla niego to bardzi ważne wydarzenie. Pierwszy pocałunek był dla nas niesamowicie istotny, do tego też trochę się zbieraliśmy, bo żadne z nas nie umiało. Później okazało się, że nie było czego się bać, a całowanie sprawia wiele przyjemności. A seks to 100 razy większa rzecz niż całowanie, więc ciężko jest się nie stresować. 

Gość Nnnooo

7 godzin temu, Gość Kompleksiara69 napisał:

Jeśli na prawde tego chcesz to nie martw się wszystko pójdzie dobrze,uwierz mi wiem co to strach przed ciąża zwłaszcza że sama nigdy nie chce mieć dzieci,ale dobrze założona prezerwatywa w zupełności wystarczy jeśli pęknie zawsze możesz wziąć tabletke dzień po pamietaj żeby wziąć ją najlepiej jak najwcześniej wtedy na pewno zadziała.A co do bólu stara nie ma co się przejmować ból może być a nie musi a jeśli będzie to chwilowy możesz też użyć olejku tylko weź taki żeby współgral z prezerwatywą bo niektóre mogą powodowac pęknięcie gumki jak chcesz dowiedziec się czegos wiecej na temat jak założyć gumke prawidłowo i wiele więcej to polecam kanał pink candy,i nie planujcie zbyt szczegółowo im więcej spontanu tym lepiej liczy się też to żebyś była bardzo podniecona wtedy ból też może być mniejszy.jak masz jeszcze jakies pytania to pisz śmiało;p

A jak wiele w pierwszym razie zmieniają gumki? Nie chodzi mi o antykoncepcję, ale o doznania, uczucia. Czy lepiej przeżyć ten pierwszy raz ,,skin to skin", czy to nie ma znaczenia? Boję się najbardziej tego, jak prezerwatywa wpłynie na moje postrzeganie tego doświadczenia. 

Gość Boss

Wiadomo ze bez gumki doznania sa wieksze, ale jezeli nie chcecie dziecka to radze zrobic to w gumce 😀

Wedlug mnie to najpewniejszy sposob. I tak za pierwszym razem nie licz na dlugi sex i milosne uniesienia. Chlopak jezeli tego wczesniej nie robil to prawdopodobnie nie wytrzyma minuty w Twojej szparce 😉

Z tym planowaniem: wino platki roz muzyka itd. to tez nieporozumienie. Za duzo filmow sie naoglądaliscie. ☺To powinno wyjsc spontanicznie samo z siebie...

Gość Wariatka
4 godziny temu, Gość Boss napisał:

Wiadomo ze bez gumki doznania sa wieksze, ale jezeli nie chcecie dziecka to radze zrobic to w gumce 😀

Wedlug mnie to najpewniejszy sposob. I tak za pierwszym razem nie licz na dlugi sex i milosne uniesienia. Chlopak jezeli tego wczesniej nie robil to prawdopodobnie nie wytrzyma minuty w Twojej szparce 😉

Z tym planowaniem: wino platki roz muzyka itd. to tez nieporozumienie. Za duzo filmow sie naoglądaliscie. ☺To powinno wyjsc spontanicznie samo z siebie...

Mogłabym napisać to samo 🙂