Gość karollb Napisano Lipiec 16, 2019 Witam wszystkich ! Czy wolicie części zamienne, czy raczej wybieracie oryginalne? Szukam dobrego akumulatora, coś możecie polecić w dobrych pieniądzach, zachowując jakość !? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość vbm55 Napisano Lipiec 16, 2019 A może by tak zamówić akumulator Economy Parts ? Można ich używać jedynie w kontekście marek: Skoda, Seat, czy VW. Jeśli posiadasz jeden z tych samochodów to mega polecam ich produkty. Sam korzystam i jestem zadowolony z jakości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karollb Napisano Lipiec 16, 2019 Czyli proponujecie akumulatory i części od Economy Parts ale tylko w zakresie marek samochodowych Skoda, Seat, czy VW. Akurat posiadam Skodę, więc skorzystam. Dzięki za wskazówki, też myślę że oryginalne części będą lepszą opcją, bardziej przyszłościową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SunnyMother 0 Napisano Listopad 20, 2019 (edytowany) Marka akumulatora nie ma większego znaczenia. Wszystko zależy od serwisu, ceny itp. Polskie marki nie ustępują jakością Marka akumulatora nie ma większego znaczenia. Wszystko zależy od serwisu, ceny itp. Polskie marki nie ustępują jakością tym zagranicznym. Można też między bajki włożyć informacje, pogłoski o tym, że niby na zachodnie kraje trafiają "lepsiejsze" egzemplarze. Dobry stosunek ceny do jakości ma marka Jenox i tam jest kilka serii akumulatorów, należy dobrać odpowiedni do swojego samochodu i potrzeb. Na stronie www producenta jest wyszukiwarka, po wybraniu modelu i marki samochodu wyskakuje podpowiedź jaki akumulator producent rekomenduje ale uważam, że ostateczne zdanie powinno należeć do mechanika bo czasami lepiej wybrać nieco większy aku niż wypada w wyszukiwarce. Na YT jest mnóstwo testów porównawczych w którym można zobaczyć jak wypadają produkty Jenox w porównaniu do innych producentów -> https://www.youtube.com/watch?v=M4wmNu8TEpk Edytowano Listopad 20, 2019 przez SunnyMother Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KefirX Napisano Listopad 20, 2019 @SunnyMother dzięki za link na YT. Jest tam całkiem ciekawy film od Jenoxa o przygotowaniu akumulatora do zimy a z tego co słyszałem w tym roku ma być ciekawie Pożyjemy zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość smurmi Napisano Listopad 26, 2019 W swoim aucie mam jenoxa model gold. Firma która dostarcza akumulatory musi rozwijać się prężnie i wdrażać nowe technologie produkowania akumulatorów, bo bez tego tkwią w miejscu. Produkcja powinna z czasem stawać się tańsza i wytwarzać akumulatory dostosowane do nowych warunków. Dlatego niektóre akumulatory na runku są lepsze a przy tym tańsze o dziwo, jak to jest w naszym polskim jenoxie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Belfer007 Napisano Listopad 27, 2019 Niestety nowe technologie zwłaszcza takie, które mają przyszłość i sens nie zawsze są tanie.. Badania, testy, montaż - to niestety wszystko kosztuje ale biorąc pod uwagę kierunek w którym zmierzają chociażby wspomniane przez Was wyżej Jenoxy jestem spokojny o tą gałąź gospodarki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paśka Napisano Listopad 30, 2019 A z której serii Jenox macie akumulatory? Czeka mnie teraz wymiana i biorę go pod uwagę ale nie wiem który wybrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kapuśniak Napisano Grudzień 16, 2019 Osobiście polecam serię GOLD. Na stronie Jenoxa masz wyszukiwarkę jeśli chcesz dobrać odpowiedni model Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PiroPiro Napisano Grudzień 20, 2019 Ja chyba 4 sezon mam Jenox seria Classic. Spełnia wszelkie moje oczekiwania. Kupiłem go w bardzo dobrej cenie i nie żałuję. Śmiało polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość CocoJ Napisano Styczeń 9, 2020 Istotną sprawą przy wyborze akumulatora jest również to jakie trasy zazwyczaj pokonujemy. Krótkie, długie, często, rzadko.. to wszystko wpływa na żywotność baterii. Wspomniane wcześniej jenoxy miałem dwukrotnie i byłem zadowolony a jeździłem różnie i w przy różnych warunkach atmosferycznych (minusowe temperatury). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jukata Napisano Styczeń 28, 2020 W zeszłym roku kupiłem Jenoxa EFB dedykowanego dla systemów start-stop. Jak dotąd bez zarzutów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zapaska Napisano Styczeń 28, 2020 Mam Jenox trzeci sezon i na pewno jeszcze na nim pojeżdżę. Nie ma w prawdzie mega mrozów, ale nawet na minusie auto bez problemu problemu odpala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OnOnOn Napisano Styczeń 30, 2020 @zapaska a jaki model tego jenoxa? dolewałaś coś juz do niego? sprawdzasz poziom elektrolitu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OnOnOn Napisano Styczeń 30, 2020 @zapaska a jaki model tego jenoxa? dolewałaś coś juz do niego? sprawdzasz poziom elektrolitu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gunar Napisano Luty 6, 2020 Zalecane przez Jenoxa jest sprawdzanie elektrolitu 1 na 3 miesiące. Sprawdzam regularnie ale przez przeszło 2 lata w moim przypadku nic nie musiałem uzupełniać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przygoda85PL 0 Napisano Styczeń 24, 2023 Hej. Czy ktoś z Was ma jakieś zdanie na temat nowego jenox gold? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwwatujest 0 Napisano Marzec 13, 2023 W nowym fabrycznie samochodzie akumulator może wytrzymać 7- 8 lat. Natomiast kupione na wymianę już po 3 latach padają. Jaka jest tego przyczyna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zodor 0 Napisano Wrzesień 28, 2023 Dnia 16.07.2019 o 10:27, Gość karollb napisał: Witam wszystkich ! Czy wolicie części zamienne, czy raczej wybieracie oryginalne? Szukam dobrego akumulatora, coś możecie polecić w dobrych pieniądzach, zachowując jakość !? Hejka Przede wszystkim powiedz jakie masz auto Przecież nie każdy akumulator będzie pasować... Ewentualnie możesz poszukać sobie na jakimś marketplace motoryzacyjnym, który umożliwia szukanie części po numerze VIN lub po modelu pojazdu. Ja znam tylko jedną taką stronę w Polsce - WOOPAUTO. Tutaj masz listę dostępnych akumulatorów: https://woopauto.com/sklep/czesci-zamienne/osobowe/elektryka/akumulator/ - wystarczy że sobie to przefiltrujesz dopasowując do swojego pojazdu i masz odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zodor 0 Napisano Wrzesień 28, 2023 Dodam jeszcze, że jakby przy wymianie akumulatora uszkodziłbyś obudowę, to najtaniej udało mi się upolować w tym miejscu: https://awparts.pl/340-obudowy-akumulatorow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach