Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jak boli ból owulacyjny?

Polecane posty

Gość Gość

Wiem, że mam teraz okres płodny. Dzisiaj pobolewał mnie brzuch po prawej stronie. Czy to oznaka owulacji? Czy możliwe jest by bolało mnie kilka godzin? 

Gość Gość xxx

U mnie kilka do kilkunastu godzin. Zwykle boli mnie po prawej stronie, ciągnie czasem do pleców, jakby nerka, taki tępy ból, mam też mdłości. Ogólnie owulację przechodzę gorzej, niż okres. Kiedyś nawet wylądowałam na pogotowiu po zastrzyk (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to owulacja). Nie biorę leków przeciwbólowych. Staram się to wygrzać, przespać. Ból owulacyjny może wynikać z trzech przyczyn: pęcherzyk Graafa nabrzmiewa; pęcherzyk pęka i uwalnia komórkę jajową; w wyniku pęknięcia pęcherzyka następuje mikrowylew krwi do otrzewnej i drażniąc - powoduje ból.

Gość Gość gość

Ja tez odczuwam ten ból raz z lewej raz z prawej str. Nawet promieniuje on czasem wysoko aż do wątroby. U mnie ból ten utrzymuje się od kilku godz, do kilku dni. 

Gość gośc mimi

U mnie ok. godzinę i nie zawsze. Boli mnie tylko z lewej strony, nie wiem czy w drugim pęcherzyku jajeczka nie dojrzewają czy po prostu tam mnie nie boli. To takie nieprzyjemne kłucie w pachwinie. Nie biorę żadnych środków przeciwbólowych, bo nie trwa to długo ani nie jest mocne. Ale ciesze się, że nie trwa to kilku dni, jak u niektórych z was.

Gość Gość

Mnie boli zawsze, czasem dość mocno, ale idzie wytrzymać bez tabletek, czego nie mogę powiedzieć o bólu menstruacyjnym, bo w tym przypadku bez tabletek nie funkcjonuję. Boli raz z jednej, raz z drugiej strony i wydaje mi się, że zwykle jest to jeden, maks dwa dni.

Gość Ujął
10 godzin temu, Gość Gość gość napisał:

Ja tez odczuwam ten ból raz z lewej raz z prawej str. Nawet promieniuje on czasem wysoko aż do wątroby. U mnie ból ten utrzymuje się od kilku godz, do kilku dni. 

Ja mam dokładnie tak samo a mam 42 lata . Kiedyś nie miałam bólu owulacyjnego ,odczuwam go dopiero od 3 lat gdy urodziłam trzecie dziecko.

Gość oj boli

mnie boli kilka godzin raz z lewej raz z prawej(oczywiście nie przy jednej owulacji:-) kiedyś ginekolog porównał owulację do wybuchu bomby atomowej dlatego boli....:-)