Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OstinPower

Żona jest mną zirytowana

Polecane posty

Gość OstinPower

Ostatnio żona nazwala mnie głupkiem w obecności naszego syna. Następnie przełączyła kanał, który oglądałem (finał Wimbledonu) i włączyła bajki. Na moją uwagę, że oglądam mecz odpowiedziała, że syn lubi oglądać telewizje przy obiedzie.

Przez ostatnie półtora roku, żona daje w ten lub podobny sposób upust swojej (mniemam) frustracji co kilka tygodni. Sytuacja powyżej to jeden z przykładów.

Nie ma namacalnego powodu do rozpoczynania kłótni. Pomiędzy owymi epizodami, życie układa sie dobrze, wszyscy są zdrowi, pieniędzy do pierwszego nie brakuje. Mam sie za dobrego ojca i męża. Z dzieciakiem spedzam sporo czasu a relacja między nami jest ciepła i serdeczna. Nie chodzę po knajpach, żonę szanuje, życie seksualne też jest ok.

Próby rozmów nie przynoszą trwałej zmiany. Żona przyznaje, że jest impulsywną osobą. Wie, że zdarza jej się stracić cierpliwość bez większego powodu. Ostatni incydent to niestety nowa jakość. Wyzwiska i zachowanie świadczące o braku szacunku do mnie na oczach naszego syna.

O co chodzi? Co dalej?

Gość Gość

Dziecko powinno jeść a nie oglądać bajkę

Gość OstinPower

🙂 No tak..

Gość fdsfsdf

Ja tak traktowałem byłą żonę, miałem co jakiś czas wybuch frustracji, wkurzała mnie, byłem zły czasem, że jest moją żoną. Okazało się, że rozwód i nowy związek wyleczył mnie z frustracji. Dodam, że u nas też seks był ok i generalnie na pierwszy rzut oka wszystko spoko.

Gość gwoli wyjasnienia

A to macie tylko jeden telewizor? Bajke to mozna ogladac i na tablecie. Ale niezaleznie od tego porozmawiaj z zona na spokojnie i powiedz, ze sobie nie zyczysz takich zachowan i niech sie troche trzyma  w ryzych. W koncu nie jest mala dziewczynka i nikt jej nie zabiera zabawek. W ostatecznosci niech idzie na terapie. Malo, ze daje dziecku zly przyklad to jeszcze nie szanuje ciebie jako czowieka.

Gość lia

No musisz poskromić złośnicę. Odburknij jej tak  aż iskry polecą, ona tego potrzebuje;)

Gość Gość

Kup drugi telewizor, a zonę kup karnet na aerobik, zumbę, itp.Potrzebuje wyrzucenia z siebie negatywnych emocji poprzez wysiłek fizyczny. I porozmawiaj z nią na poważnie- pewnych słów, zwrotów nie uzywa się w małżeństwie nigdy. Chyba, że żona dązy do rozwodu. Ale i tak powinna powstrzymać się w obecności dziecka. Nie nazwę ją glupia, raczej bezmyślna.

Gość Rybak

Problemem nie jest na pewno ilosc telewizorow w domu 😉 

Gość babafemi
5 godzin temu, Gość Rybak napisał:

Problemem nie jest na pewno ilosc telewizorow w domu 😉 

Dokladnie, to tylko wentyl dla jej zlosci i niezadowolenia.

Gość Gość

Po prostu potrzeby syna sa dla niej ważniejsze niż twoje. Wiele matek tak ma.

Z resztą ja tu nie widze problemu. Wystarczy kupic drugi telewizor albo włączyć laptopa...

Gość OstinPower
17 godzin temu, Gość Gość napisał:

Z resztą ja tu nie widze problemu. Wystarczy kupic drugi telewizor albo włączyć laptopa...

A co z okazywaniem sobie wzajemnego szacunku? Dzieciak patrzy jak matka sie zachowuje i slucha jak nazywa ojca glupkiem? Co mam jej odpyskowac, ze sama jest glupia? Szarpac sie o pilota? Podkulic ogon i odpuscic? 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość OstinPower napisał:

A co z okazywaniem sobie wzajemnego szacunku? Dzieciak patrzy jak matka sie zachowuje i slucha jak nazywa ojca glupkiem? Co mam jej odpyskowac, ze sama jest glupia? Szarpac sie o pilota? Podkulic ogon i odpuscic? 

Może asertywniej skoro tak Ci zależy na dobrym przykładzie dla dziecka? Zawsze przecież możesz zwrócić uwagę, aby nie zwracała sie tak do Ciebie przy dziecku.