Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko nic nie zmienia? To znaczy, że będę mógł nadal jeździć codziennie po pracy 3 godz na rowerze i wydawać wszystkie pieniądze na gadżety?

Polecane posty

Gość gość

To czemu gadanie, że jak się ma dzieci to się nic albo niewiele zmienia? I że "zobaczysz, będzie fajnie"?

Gość Gosc

Hehe wszystko się zmienia, masa nowych obowiązków i często nieprzespane noce. Pewnie Twoja kobieta powiedziała Ci ,,zobaczysz jak będzie fajnie" hmmm...no to zobaczysz 🙄

Gość Nnr

Oczywiste że nie zmienia, jak zarabiasz 5 tys to i na gadżety styknie

Gość Nnr

Wgl jeśli jesteś facetem to współczuję twojej kobiecie, obyś płacił sowite alimenty. Dziecko masz w d.. tylko jakieś pierdoły typu gadżety ci w głowie

Gość gość
28 minut temu, Gość Nnr napisał:

jak zarabiasz 5 tys to i na gadżety styknie

...dla mamusi i dzieciaczka.

jak miałem te 25-28 lat to bardzo chcialem miec dziecko wtedy..., dzisiaj kiedy juz jestem starym ch0jem, 31 lat.. i uwazam, ze zycie towarzyskie mam już za soba, to chyba bym nie chciał (tzn. nawet nie mam co gdybac bo i tak nie mam z kim), ale obecnie nie czuje jakiegoś pędu do dziecka, ze wzgledu na "wolnosc", a to jednak są obowiązki a przede wszystkim narazasz sie na straszny ból, nawet nie wyobrazam sobie bólu po stracie dziecka, chorobie lub kwesti takiej, ze ty zachorujesz i zdajesz sobie sprawe, ze osierocisz male dziecko.. to za duzo na moją słabą emocjonalnie psychike

Gość Gość

Nic się nie zmienia. Po prostu, w naturalny sposób, już na długo przed dzieckiem (oczywiście w przypadku dojrzałych osob) przestają jeździć na rowerze i wydawać cała kasę. :))

Gość gość
37 minut temu, Gość Gość napisał:

Nic się nie zmienia. Po prostu, w naturalny sposób, już na długo przed dzieckiem (oczywiście w przypadku dojrzałych osob) przestają jeździć na rowerze i wydawać cała kasę. :))

A co jest złego w jeżdżeniu na rowerze? Jest bardzo zdrowe

Gość Gość

U nas wiele się zmieniło. Mniej czułości (to chwilowe bo ja popęd mam normalny, tylko sił mi brak), mniej spontanicznych wyjazdów, w zasadzie wcale, pierwszy rok od wielu lat bez wyjazdu w ciepłe kraje, mniej pieniędzy, nie odczuwamy, bo nie brakuje, ale wiem ile na dziecko idzie, mniej spokoju, dziecko śpi z nami w pokoju (kawalerka i w ogóle taka decyzja do roku) i tv jej przeszkadza, więc ja filmu nie oglądałam już 7 miesiecy (tyle ma córka), strach o jej zdrowie (bo szum w serduszku, na szczęście to struna, bo ciemiączko za małe, bo ma dreszcze po szczepionce itd. Teraz kupiliśmy dom na obrzeżach, bo my w kawalerce mieszkamy w centrum Warszawy, więc i miejsce życia się zmieni za miesiąc. Ogromna zmiana,ale jej śmiech, eh super uczucie, jej nowe umiejętności, to bardzo cieszy. Ja natomiast zdawałam sobie sprawę ze zmian, które się wiążą z dzieckiem. 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

U nas wiele się zmieniło. Mniej czułości (to chwilowe bo ja popęd mam normalny, tylko sił mi brak), mniej spontanicznych wyjazdów, w zasadzie wcale, pierwszy rok od wielu lat bez wyjazdu w ciepłe kraje, mniej pieniędzy, nie odczuwamy, bo nie brakuje, ale wiem ile na dziecko idzie, mniej spokoju, dziecko śpi z nami w pokoju (kawalerka i w ogóle taka decyzja do roku) i tv jej przeszkadza, więc ja filmu nie oglądałam już 7 miesiecy (tyle ma córka), strach o jej zdrowie (bo szum w serduszku, na szczęście to struna, bo ciemiączko za małe, bo ma dreszcze po szczepionce itd. Teraz kupiliśmy dom na obrzeżach, bo my w kawalerce mieszkamy w centrum Warszawy, więc i miejsce życia się zmieni za miesiąc. Ogromna zmiana,ale jej śmiech, eh super uczucie, jej nowe umiejętności, to bardzo cieszy. Ja natomiast zdawałam sobie sprawę ze zmian, które się wiążą z dzieckiem. 

No i chciałaś mieć dziecko a nie z wpadki, no nie?

Gość Gość
1 minutę temu, Leżaczek napisał:

No raczej tak, ona przypilnuje ty na 🚲 a potem gadżety dziecko też lubi takie rzeczy 😄👌

Kto by dziecko z Tobą chciał?