Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ułożona

Błąd młodości rzucajacy cień na życie teraz

Polecane posty

Gość Ułożona

Hej 

W końcu zdecydowałam się na opisanie mojej historii która znów do mnie wróciła ostatnimi czasy. Gdy miałam 16 lat związałam się z chłopakiem o 4 lata starszym. Był we mnie bardzo zakochany . Jednak po 7 miesiącach związku brutalnie powiem że mnie ten związek znudził on chciał tylko czas spędzać ze mną najlepiej w domu i nigdzie nie wychodzić tylko dom i my we dwoje. Miałam przyjaciółkę w moim wieku która była sama i wtedy nie mogłam sie napatrzeć jak ona cieszy się wolnością. Moi rodzice kochali tego chłopaka po czasie stwierdzam że traktowali go jak mojego opiekuna tylko z nim mogłam gdzieś wyjść samej mnie nigdzie nie puszczali. A ja chciałam.soe wyszlaec on oczekiwał poważnego związku a ja już tego nie chciałam przestraszyłam się. Jak miałam 17 lat zerwałam z nim. W tym okresie rowniez miałam doczynienia z alkoholem chciałam się bawić i być wolna. No ale bez niego nie mogłam wyjść z domu. Tak wiec mieliśmy zostać przyjaciółmi i ok zgodził się na to ja go lubiłam jako człowieka ale on był tak nachalny on już chciał się ze mną ożenić a ja tak nie chciałam. I tak z moją przyjaciółką spędzaliśmy czas we 3 ja podle go wykorzystałam przecież robiłam mu nadzieję niby nieświadomie byłam dla niego miła jak chciałam gdzieś pojechać a mogłam tylko z nim. Zranilam go bardzo jestem wściekła na siebie za to gowniarskie zachowanie . Imprezy mi były tylko w głowie. Ale zawsze mówiłam mu że nie chce do niego wrócić że tylko możemy się kolegować ale powinnam to uciąć a nie go tak wykorzystać. Teraz mam 23 lata i jestem w cudownym związku a on z tego co wiem nie ma nikogo od tamtej pory. Ja zniszczyłam mu życie . On przeze mnie może teraz nie umie podjąć normalnej relacji. Jak bardzo żałuję ze byłam dla niego taka podła. 

Gość Ułożona

Dziękuję wszystkim którzy to przeczytali i udziela się w dyskusji choć sama nie wiem czego się spodziewać 

Gość ...

"podjąć normalnej relacji"

Co za bełkot... Chyba z telewizji śniadaniowej, gdzie co chwila występują jakieś ..., albo z seriali, w których grają amatorzy z PGR-ów.

Gość Oj tam

Po pierwsze:

Gratuluję, że masz wyrzuty sumienia, to świadczy o Twoim człowieczeństwie. 

Po drugie: 

Nie przeceniaj swojej roli w tym,że on jest nieszczęśliwy. Każdy jest odpowiedzialny za swoje życie u szczęście i on też.

Pozdro, ja kobieta lat około 30

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Oj tam napisał:

Po pierwsze:

Po drugie: 

Nie przeceniaj swojej roli w tym,że on jest nieszczęśliwy. Każdy jest odpowiedzialny za swoje życie u szczęście i on też.

Czru. 100 procent  

Gość ...
3 minuty temu, Gość Oj tam napisał:

Po pierwsze:

Po drugie: 

"Nie przeceniaj swojej roli w tym,że on jest nieszczęśliwy"

Ależ te stworki głupie... Skąd wiesz, że tamten człowiek jest NIESZCZĘŚLIWY? Masz dostęp do jego duszy?

Gość Ułożona

Przepraszam, pisałam to w natchnieniu i rzeczywiście może tekst jest nie czytelny miejscami... 

Paraliżuje mnie myśl.ze.czlowiek może przeze miec przesrane w życiu bo kiedyś tak zabawilam się jego uczuciami i to bardzo perfidnie. A on wciąż liczył na coś więcej i ja dobrze o tym wiedziałam ... Ale wyjść mogłam tylko z nim i wiedziałam kiedy być miła... Chciałabym spotkać teraz tamtą siebie z tym rozumem

Gość Oj tam

Życie pędzi do przodu. Co Ci da zamartwianie się o niego? Nie zrekompensujesz mu już tamtych naciaganych falszywych uczuc. Każdy popełnia milion błędów w młodości. Dobrze ,że dostrzegłaś swój bład. 

Gość Oj tam

Życie pędzi do przodu. Co Ci da zamartwianie się o niego? Nie zrekompensujesz mu już tamtych naciaganych falszywych uczuc. Każdy popełnia milion błędów w młodości. Dobrze ,że dostrzegłaś swój bład. 

Gość Ułożona

Tak wiem... Masz na pewno rację. On był bardzo rozchwiany emocjonalnie. Teraz z biegiem czasu widzę że rodzice mieli go za mojego opiekuna. Dlatego tak naciskali mnie ma związek z nim on po każdej naszej kłótni dzwonił to powiedzieć moim rodzicom . Był bardzo porywczy najbardziej po alkoholu. Nie ukrywam że ucieszylabym się widząc jego szczęście z inną kobietą ... Ja jestem już zupełnie innym człowiekiem 

Gość Sylwia s

Ja też poznałam męża przed 17 .Wzięliśmy ślub i jesteśmy razem 21 lat .Imponowało mi ze jest ode mnie 4lata starszy...bo chłopcy w moim wieku byli głupcy i dziecinni.Alkoholu nie piłam .W moim domu nigdy nie było alko więc nie ciągnęło mnie.Powiedział ,,Jak skończysz szkołę to weźmiemy ślub" i tak się stało..Z drobnymi perypetiami bo przed ślubem poznał inną ale i tak wrócił do mnie.Mój pierwszy i zarazem jedyny.Nigdy bym nie napisała że popełniłam błąd.Nie żałuję bo mam dwoje cudownych dzieci.

Gość zachariasz

Byłaś wtedy nastolatką. Nie obwiniaj sie.

Gość Ułożona

Sylwia gratuluję Ci, a więc pierwsza milosc ! Ja wiedziałam doskonale że nie chce z nim być ale on przyjeżdżał do mnie do domu niespodziewanie raz nawet włamał się na mojego fejsa ... Żeby sprawdzić z kim pisze ... No i co najlepsze nie wiem skąd dowiedział się że dobrze dogaduje się z jednym facetem obecnie moim partnerem i oni mieli wspólną znajoma u której byli na imprezie i mój ex nagadał na mnie okropnych klamstw mojemu obecnemu partnerowi a do mnie odezwał się i powiedział jakie to niby niestworzone rzeczy opowiadał na mnie mój obecny partner ... Jak mówiłam niezrównoważony emocjonalnie ... Najgorsze jest to że to wszytsko po masz zerwaniu trwało ok. 2 i pół roku...

Gość Gość

Masz kogo żałować...jak baba nie ma problemu to go znajdzie wszędzie 👍

Gość Sylwia s
9 minut temu, Gość Ułożona napisał:

Sylwia gratuluję Ci, a więc pierwsza milosc ! Ja wiedziałam doskonale że nie chce z nim być ale on przyjeżdżał do mnie do domu niespodziewanie raz nawet włamał się na mojego fejsa ... Żeby sprawdzić z kim pisze ... No i co najlepsze nie wiem skąd dowiedział się że dobrze dogaduje się z jednym facetem obecnie moim partnerem i oni mieli wspólną znajoma u której byli na imprezie i mój ex nagadał na mnie okropnych klamstw mojemu obecnemu partnerowi a do mnie odezwał się i powiedział jakie to niby niestworzone rzeczy opowiadał na mnie mój obecny partner ... Jak mówiłam niezrównoważony emocjonalnie ... Najgorsze jest to że to wszytsko po masz zerwaniu trwało ok. 2 i pół roku...

Nie rozumiem jak można mieć ex i obecnego??to nie po katolicku.Brzydzi mnie coś takiego.Ja bym tak nie mogła .Jeden pierwszy to wiadomo ale każdy następny to grzech codzołostwa.Ksiądz ci odpuścił w spowiedzi???Masakra jakaś.

Gość Rozumiem to

Jeśli aż tak siedzi Ci to na sumieniu, to myślę, że jedynym najlepszym rozwiązaniem jest.... wspierać go regularną modlitwą, poważnie 🙂 Wszystkie modlitwy są ważne dla Jezusa, a szczególnie takie, gdy prosisz o dobro dla innej osoby (nie dla samej siebie). Na pewno kiedyś zobaczysz efekty tej modlitwy, jak nie w tym życiu, to po nim dowiesz się całej prawdy. Jak najbardziej warto, można i powinniśmy starać się naprawiać swoje błędy nawet po latach. Jeśli nie da się w inny sposób, to zawsze dobry jest ten 🙂

(Jest na ten temat np. ciekawa historia w internecie "Gloria Polo, trafiona przez piorun stałam u bram Nieba i ..."

Pozdrawiam Cię serdecznie.

Gość Sylwia
15 minut temu, Gość Rozumiem to napisał:

Jeśli aż tak siedzi Ci to na sumieniu, to myślę, że jedynym najlepszym rozwiązaniem jest.... wspierać go regularną modlitwą, poważnie 🙂 Wszystkie modlitwy są ważne dla Jezusa, a szczególnie takie, gdy prosisz o dobro dla innej osoby (nie dla samej siebie). Na pewno kiedyś zobaczysz efekty tej modlitwy, jak nie w tym życiu, to po nim dowiesz się całej prawdy. Jak najbardziej warto, można i powinniśmy starać się naprawiać swoje błędy nawet po latach. Jeśli nie da się w inny sposób, to zawsze dobry jest ten 🙂

(Jest na ten temat np. ciekawa historia w internecie "Gloria Polo, trafiona przez piorun stałam u bram Nieba i ..."

O co chodzi?Jaki to ma związek z tematem?Ja np odniosę się jeszcze do wpisu autorki.Mam a raczej miałam kiedys bo nue chce go znać!..kumpla który też rozpowiadał ł na mój temat podłe rzeczy nawet nie wiem na jakiej podstawie bo nawet razem nie chodziliśmy.Był tylko z jednej klasy.Nienawidzę go bo zniszczył mi opinię..prześladuje mnie bo mam męża.Nie wiem jakim prawem  To robi.Nie potrafiłabym się modlić za kogoś tak podlego i wulgarnego.

Gość Sylwia
23 minuty temu, Gość Rozumiem to napisał:

Rozumiesz kogos kto miał dwoch aż??fuj!!Ja bym tak nie mogła.Jeden to jeden i  koniec na tym.!Z jedną osoba się traci dziewictwo i z tą samą ślub się bierze nie ma inaczej!Brzydzi mnie autorka.Fuj.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Sylwia napisał:

Rozumiesz kogos kto miał dwoch aż??fuj!!Ja bym tak nie mogła.Jeden to jeden i  koniec na tym.!Z jedną osoba się traci dziewictwo i z tą samą ślub się bierze nie ma inaczej!Brzydzi mnie autorka.Fuj.

Lecz się nawiedzona dèbilko. 

Gość Sylwia s
33 minuty temu, Gość Gość napisał:

Lecz się nawiedzona dèbilko. 

Licz sie ze słowami!Obrażasz mnie!Bardzo siebie cenię i szanuję za to że to mój mąź był moim pierwszym i ze nigdy z nikim..oprócz niego.Jestem porządną i wierzącą a nie nawiedzona ateistko podła.! 

Gość Gość

Zachowalas sie dokladnie tak jak na nastolatke przystalo. Nie wiem czego oczekiwal dorosly facet (4 lata w tym wieku to przepasc), ale dostal dokladnie to na co sobie zasluzyl. Nie czuj sie winna, jak ktos ma ciogoty wykorzystywac 16latki i nimi manipulowac to tak sie to konczy.

Gość Aka

Myślę, że to narcyzm myśleć o sobie w taki sposób - że ma się aż taki wpływ na życie drugiego człowieka. Daj spokój mała, takich jak ty są tysiące, żaden z ciebie cud.

Gość gość
5 minut temu, Gość Aka napisał:

Myślę, że to narcyzm myśleć o sobie w taki sposób - że ma się aż taki wpływ na życie drugiego człowieka. Daj spokój mała, takich jak ty są tysiące, żaden z ciebie cud.

Może masz rację, a może jej nie masz. Ona zna go lepiej.

Problemem jest jego niezrównoważenie emocjonalne.

W tym wszystkich nawet nie chodzi o to, że ona mu coś zrobiła, bo miała tylko 17 lat,

a on był tym starszym  opiekunem , wręcz kontrolerem- dziwne, że rodzice się zgadzali na coś takiego,

tak jakby przejął rolę rodziców.

Niezrównoważone osoby rzeczywiście mogą żyć przeszłością, stwarzać sobie w głowie własny, urojony świat.

Żal człowieka, ale to nie jest wina autorki postu.

Gość gość
6 godzin temu, Gość Sylwia s napisał:

Licz sie ze słowami!Obrażasz mnie!Bardzo siebie cenię i szanuję za to że to mój mąź był moim pierwszym i ze nigdy z nikim..oprócz niego.Jestem porządną i wierzącą a nie nawiedzona ateistko podła.! 

Rozumiem, że czekałaś do ślubu ?

Bo jeśli nie , to jesteś hipokrytką...