Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prinzessa Kasia

Jak nauczyć dzieci ze wzi odpowiedniego zachowania?

Polecane posty

Gość Prinzessa Kasia

We wrześniu zaczynam naukę w nowej szkole. W związku z reformą edukacji, do szkoły będzie chodzić także część uczniów z pobliskich wsi. Chciałabym nauczyć ich kultury i odpowiedniego zachowania - całowania dłoni mojej i koleżanek, noszenie tornistrów czy pomocy np. przy przebieraniu butów. Wiem, że będą to osoby zahukane, dlatego chciałabym pomóc im wkroczyć w nowy, lepszy świat. Trochę boję się ich braku higieny, niepodpowiedniego ubrania, które będę piętnować. Jak zacząć, żeby nie przestraszyć tych biednych, zacofanych kolegów i koleżanek?

Gość Namysłów wojew opolsk
5 minut temu, Gość Prinzessa Kasia napisał:

We wrześniu zaczynam naukę w nowej szkole. W związku z reformą edukacji, do szkoły będzie chodzić także część uczniów z pobliskich wsi. Chciałabym nauczyć ich kultury i odpowiedniego zachowania - całowania dłoni mojej i koleżanek, noszenie tornistrów czy pomocy np. przy przebieraniu butów. Wiem, że będą to osoby zahukane, dlatego chciałabym pomóc im wkroczyć w nowy, lepszy świat. Trochę boję się ich braku higieny, niepodpowiedniego ubrania, które będę piętnować. Jak zacząć, żeby nie przestraszyć tych biednych, zacofanych kolegów i koleżanek?

Czemu gardzisz wsią i ludźmi ze wsi i masz ich za gorszych i zacofanych frajerko! Gdyby nie ci "zacofani" ludzie to byś z głodu w mieście zdechła

Gość Namysłów wojew opolsk

Sama jesteś zacofana

Gość Prinzessa Kasia

Czy napisałam, że gardzę? Chcę tylko nauczyć ich odpowiedniego zachowania - kłaniania się przede mną i koleżankami, całowania dłoni itd. Podejrzewam, że będą zagubieni i nie chcę, żeby mocno to przeżyli. Co Ci nie pasuje?

Gość Dyżurny Moderator

Na początku trza pejczem i obierkami z ziemniaków je tresować. Systemem kar i nagród. 

Gość gosc
42 minuty temu, Gość Prinzessa Kasia napisał:

Czy napisałam, że gardzę? Chcę tylko nauczyć ich odpowiedniego zachowania - kłaniania się przede mną i koleżankami, całowania dłoni itd. Podejrzewam, że będą zagubieni i nie chcę, żeby mocno to przeżyli. Co Ci nie pasuje?

bezmózga dzifka

Gość Lotaryngia

To wspaniale, że są jeszcze dziewczyny jak ty, które chcą pomóc innym, a nie tylko imprezować i strzelać zdjęcia na istagram 🙂