Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pochmurne niebo noca

Emigracja, ciemna noc, samotnosc, pustka, strach..

Polecane posty

Gość Manny
Dnia 30.07.2019 o 03:11, Gość Pochmurne niebo dzis. napisał:

Duzo racji masz, ale te 8 lat jeszcze tu wlicza mi sie do emerytury, a w Polsce pracy nie znajde. Jeszcze tyle oszczednosci nie mam by przezyc 20 lat w Polsce i kupic mieszkanie. 

Gdyby nie kredyt musialabym w tej marnej dzielnicy spedzic te 8 lat. Teraz sie wyprowadzam do faceta na dwa lata, dopoki nie wybuduja naszego nowego mieszkania. Moje dwie siostry zyja na kredycie juz prawie 20 lat, jedna wlasnie sprzedaje i planuje przyjechac tu. W Szwecji lepiej kupic bo jest niski procent niz wynajmowac z drugiej reki. Kiedys podjelam zla decyzje wyjezdzajac tu, teraz zostaje tu z przymusu jeszcze te pare lat. A psychika mi juz dawno siadla, teraz moze bedzie lepiej na nowym miejscu.

Czemu psychika siadła? Czy to przez izolacje społeczną? Trudność w znalezieniu wspólnego języka i zrozumienia z lokalnymi? Bo myśle że na wspólny język z rodakami to raczej trudno za granicą liczyć. Tym sposobem ani z lokalnymi ani z rodakami nie ma wspólnego języka, człowiek zostaje sam z tym wszystkim.

Gość Gość

Historia o tym jak nieudolna ksenofobka przez lata nie znalazla sobie znajomych. Tamim wszedzie i zawsze bedzie zle

Gość Midwest
Dnia 29.07.2019 o 20:17, Gość Pochmurne niebo dzis napisał:

Ok. Narazie dobranoc.

I jak tam? kontakt masz i nic się nie odzywasz.

Gość podziały kulturowe
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Historia o tym jak nieudolna ksenofobka przez lata nie znalazla sobie znajomych. Tamim wszedzie i zawsze bedzie zle

Jak ktoś nie ma styczności z innymi kulturami i się wypowiada to dopiero jest poyeb. Inni są inni i nie trzeba ich lubieć. Oni też ciebie nie lubią de'bilu.