Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką pracę lepiej wybrać bliżej niego, ale gorszą, czy lepszą ale dalej?

Polecane posty

Gość gość

Bo mam taki dylemat. Zależy mi bardzo na moim związku, jak i na pracy. Jednak nie jestem typem karierowiczki i dlatego, że jestem na poczatku mojej drogi zawodowej nie muszę koniecznie szukać jakiejś super pracy- bo i tak pewnie za jakiś czas bedę szukała lepszej. Chodzi głownie o to żeby coś zarobić i zdobywać doświadczenie.

Jestem też po studiach, ale niekoniecznie musi byc to praca w zawodzie. Wcześniej byliśmy w zwiazku na ogległość, co nam nie słuzyło ( przyz pół roku).

I teraz trafiły mi sie dwie oferty pracy. Jedna blisko niego, ale średnio prestizowa i trochę gorzej płatna ( w call center), a druga jest bardziej prestiżowa bo to stanowisko asystentki - w poprzednije pracy właśnie bylam asystentką, w takiej mniejszej firmie. Ta druga praca tez nie jest wiele płatna, ale troche lepiej od poprzedniej, choć nie są to wielkie różnice.

Co byście wybrali na moim miejscu? Bo niedługo muszę zdecydować

Gość OsiemJeden

Nie bede na was smiecie pracowal i tyle.Proste.

Gość sebek

dlaczego kobiety myślą wyłącznie ci.pami

Gość gość

Po prostu mi na nim zalezy jako na facecie, nie tylko dla seksu 😉 Moim celem jest pogodzenie życia osobistego z zawodowym, nawet kosztem troche mniejszych zarobkow. Choć jestem ambitna, ale nie wyobrazam sobie poswiecenia sie w 100% pracy

Gość gosc

Call center to jest beznadziejna praca, niezależnie od zarobków. Wykończysz się psychicznie.

Gość gosc

Serio uwazasz, ze stanowisko aststentki to prestizowa praca, buahahha 😄 

Ale odpowiadajac na Twoje pytanie, to wybierz ta blizej chlopaka, bo widze ze chcesz w niego zainwestowac. Skoro jestes mloda, to jeszcze nieraz swiat stanie Ci na glowie.

Gość hfte

Żadna z tych prac nie jest w żaden sposób prestiżowa droga Pani :) Cokolwiek Pani wybierze będzie ok. A myślałabym o sobie, o swoim rozwoju zawodowym, bo dziś Pani z facetem jest, a jutro Panią w tyłek kopnie. To nie mąż ani narzeczony, żeby tak się nim przejmować.

Gość gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ale odpowiadajac na Twoje pytanie, to wybierz ta blizej chlopaka, bo widze ze chcesz w niego zainwestowac. Skoro jestes mloda, to jeszcze nieraz swiat stanie Ci na glowie.

Tzn. bardziej prestiżowa od call center i na moje doświadczenie, które jest póki co niewielkie (zaledwie rok).

Obie nie są jakichś szczególnie wysokich lotów, ale wiadomo, że nie zostanę od razu jakąś pania prezes, także od czegos trzeba zacząć 😉

Gość gość
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

No chcę, bo jeśli skupie się tylko i wyłącznie na pracy i karierze, a nie będę brała pod uwage zycia osobstego, to pewnie skonczyłabym jako samotna karierowiczka, a tego bym nie chciała.

Jednym słowem i facet, znajomi itd. są dla mnie ważni i rozwój zawodowy też 😉

Z  tym, że gdybym miała wybierac np. zarazbiać 30 tys. i być samotna, a 4 tys. i być w szczęśliwym związku, to na pewno wybrałabym to drugie

Gość gość

Z drugiej strony praca w call center jest mniej stabilna, nie wiadomo na jak długo bym tam została...
A w tej drugiej miałabym bardziej stabilne godziny pracy i umowę o pracę, a nie umowę zlecenie.

Także nie wiem co robić. Choc szukam pracy od niedawna, więc może jeszcze coś znajde?

Gość gosc

Jakie to są odległości od niego?

Gość Gość

Najbardziej zwróć proszę uwagę na to, jak to się stało, że to Ty dopasowujesz się do niego, nie on do Ciebie, albo że wspólnie się nie przenosicie w jeszcze inne miejsce. Stąd moja rada - wybierz lepszą pracę dalej, a chłopakowi powiedz, że wspólnie musicie zaplanować swoją przyszłość i w związku z tym czekasz na jego propozycje, gdzie moglibyście się przeprowadzić, aby być razem. Po jego podejściu do tematu zobaczysz na ile poważnie podchodzi do Waszego związku oraz czy to jest mężczyzna, na którego możesz liczyć także później, kiedy pojawią się dzieci. Nie bój się, nie grozi Ci bycie samotną karierowiczką, pracę trzeba mieć dobrą, aby móc się utrzymać, a w przyszłości i dzieci.

Gość gość

Ta praca w call center jest blisko bo to w sąsiednim mieście i to zaledwie 20 km różnicy, a tamta druga jest  oddalona o 180 km 😕 

Gość Gość

Wiadomo, fajnie mieć wybór pracy pomiędzy 30tys a 4 tys, ale Ty na ten moment masz raczej wybór między 2000 a 1500.

Gość gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Wiadomo, fajnie mieć wybór pracy pomiędzy 30tys a 4 tys, ale Ty na ten moment masz raczej wybór między 2000 a 1500.

Obie są powyżej 2 tys., ale niewiele 😉 Różnica jest na poziomie  300 zł

Gość gość

Jakby ktoś sie skupiał całe zycie na karierze, to może by i osiagnął zarobki 30 tys., ale jesli miałabym byc przy tym samotna to dziękuje bardzo.

Choć niektórzy tyle zarabiają i maja udane zycie osobiste, ale wydaje mi się, ze mało jest takich ludzi

Gość gość

A przynajmniej w PL bo za granicą to inna bajka osiagnąć takie zarobki

Gość OsiemJeden

A ci caly czas to samo???Jak mozna byc tak zdesperowanym...Haha.

Lepiej wybrać taką pracę, która będzie dawała ci sporo satysfakcji i odpowiednie wynagrodzenie. W innym przypadku będziesz się męczyć, a tak naprawdę nie warto się tutaj poświęcać, bo jednak w pracy spędzamy dużą część naszego życia

Gość gość
1 godzinę temu, bialadaama napisał:

Lepiej wybrać taką pracę, która będzie dawała ci sporo satysfakcji i odpowiednie wynagrodzenie. W innym przypadku będziesz się męczyć, a tak naprawdę nie warto się tutaj poświęcać, bo jednak w pracy spędzamy dużą część naszego życia

Ale to są prace na początek, w celu zdobycia doświadczenia. Później będę szukała czegoś lepszego, ale jak bedę mogła pochwalic się jakimś dłuższym doświadczeniem bo narazie jest to rok, a jak będę 2 albo 3 lata, to już szanse na lepszą pracę wzrastają

Gość OsiemJeden

Prace za granica najlepiej wybrac...