Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim

HPV niskoonkogenny - jak powiedzieć nowemu partnerowi?

Polecane posty

Gość Anonim

Otóż mam 22 lata. Partnerów nie mam dużo, zazwyczaj były to dłuższe relacje typu związek, no i właśnie. Rok temu poznałam faceta, okazał się psychiczną osobą, zostawił mi w prezencie HPV (jak się okazało miał bogate życie seksualne). Teraz ja mam wstydliwy problem - walczę z kłykcinami. Mimo wszystko jest to dla mnie udręka - zero seksu, nic żeby nie zarazić kogoś. Poznałam kogoś nowego, żartując zapytał się mnie czy miałam kiedykolwiek std - choroby weneryczne... Nie wiem czemu ale skłamałam, po prostu boję się mu przyznać, nie byłam gotowa na to żeby mu o tym powiedzieć tym bardziej że dbam o siebie a czuję pewne piętno z powodu wirusa. Boję się, że jednak mnie odrzuci z tego powodu. Przyjaciele wiedzą o moim problemie, w tym dwóch facetów i oni jakoś nie robią sobie z tego ,,nie wiadomo czego" jak się pytałam jakby zareagowali to oboje, że to są tylko brodawki - nie umiera się od tego. Nie wyobrażam sobie unikać z nim kontaktów i kłamać, żeby ukryć wirusa... A z drugiej strony już go okłamałam ale chcę to odkręcić. Bardzo się boję że będzie na mnie zly, że jednak się nie przyznałam jak się pytał tylko że skłamałam. Nie świadczy to dobrze o mnie ale uważam też że muszę sama być gotowa by mu to wyznać. 

Dziewczyny, jak wasi nowi partnerzy zareagowali? Jak przekazać mu taką informację, prosto z mostu czy raczej delikatniej? Jak mogłabym to wszystko odkręcić? Powiedzieć szczerze, że go okłamałam i że mam HPV ale bałam się jego reakcji? 

Gość Facet33

Jestem facetem i mam to samo. Do tego zero seksu. Nawet się nie zbadałem, ale wygląda na to że to to samo co ty masz?

Byłaś u lekarza, jest na to jakiś sposób?