Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zoe de Volois

Przestańcie posyłać dzieci na religię!

Polecane posty

Gość gość

A co masz  prawo pluć  na mnie? Otoż, nie masz prawa. Jeszcze pod adresem księdza, który uczy moje dziecko już kolejny rok, takie...

Może niedługo chwycisz za nóż? albo zdemolujesz kościół? Tacy,jak ty dla mnie nie stanowią żadnej wartości. Nie pozwolę na wiarę pluć! Jutro idę na policję. 

Gość Gość
13 minut temu, Gość gość napisał:

Może niedługo chwycisz za nóż? albo zdemolujesz kościół? Tacy,jak ty dla mnie nie stanowią żadnej wartości.

No to ja się poczułem teraz opluty i mocno znieważony. I jeszcze jakieś insynuacje o nożu i demolowaniu? No..no... Co by tu z tym zrobić?

Gość Gość
28 minut temu, Gość Gość napisał:

No to ja się poczułem teraz opluty i mocno znieważony. I jeszcze jakieś insynuacje o nożu i demolowaniu? No..no... Co by tu z tym zrobić?

Zgłoś ją na policję. Kto mieczem wojuje....😂

Gość Gość
30 minut temu, Gość Gość napisał:

Jak to co? Do sądu z nią, bo ciebie pomawia.

Gość Gość
38 minut temu, Gość Gość napisał:

Tacy,jak ty dla mnie nie stanowią żadnej wartości.

Oto przejaw miłości i poszanowania istoty ludzkiej. Dla niej człowiek, który ma inne poglądy jest niczym. Jest mniej wart niż kamień przydrożny - bo kamień ma jakąś wartość. A dla niej człowiek jest nie wart NIC.

Ciekawe. Jakiego ta pani jest wyznania? Jaka jest jej religia?

Ciekawe...

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Jakiego ta pani jest wyznania? Jaka jest jej religia?

Może to jest jakiś straszny odłam wojującego islamu? Dla którego człowiek i życie ludzkie nie mają wartości?

Może...

Gość Gość

Wikipedia -> "Indoktrynacja (łac. doctrina – nauka) – świadomy i systematyczny proces, którego celem jest wpojenie człowiekowi określonych ideologii i doktryn[1], zwłaszcza religijnych, politycznych lub społecznych, korzystający z propagandy, stosowanej przez środki masowego przekazu, system oświaty szkolnej i pozaszkolnej.Istotną cechą indoktrynacji jest świadome pozbawianie odbiorców wiedzy o kierunkach przeciwnych do promowanych."

Indoktrynowanie małych dzieci jest ZBRODNIĄ!! BO ONE NIE MOGĄ SIĘ BRONIĆ...

A co wyrasta z indoktrynowanych dzieci? - właśnie przestraszyliście się pani, która grozi policją.

Z czymś się to komuś kojarzy?

Gość gość
Dnia 9.08.2019 o 17:01, Gość Gość napisał:

Jak to co? Do sądu z nią, bo ciebie pomawia.

Jestem, jestem 

Ci, którzy chcieli mnie oddać do Sądu czy na wet na śmierć wydać...Zastraszyliście mnie!. Były nagonki na kościół, na wiarę, aby nie posyłać dzieci na religię...Ja po takim ataku, powiedziałam, że skoro już dopuściliście się takiego czegoś, to niczym niczym nie różnicie się od niedawnych agresorów, którzy np. atakowali księży, niszczyli kościoły... Ja się was nie boję, ponieważ jedyną pokrzywdzoną  i oplutą jestem ja. 

Gość gość

Do tej, co założyła ten temat. 

Myślę, że wiele rodziców widząc, co tu się dzieje, właśnie będzie posyłać dzieci na religię. Im więc ujadacie, tym więcej dobra się dzieje. Myślisz, że ciebie ludzie będą słuchać. A kim ty jesteś, żeby cię słuchać. 

Gość Gość
11 minut temu, Gość gość napisał:

Ci, którzy chcieli mnie oddać do Sądu czy na wet na śmierć wydać...

13 minut temu, Gość gość napisał:

.Zastraszyliście mnie!.

Ktoś chciał cie na śmierć wydać? Komu?

My? To ty nas straszysz policją!

15 minut temu, Gość gość napisał:

Ja po takim ataku, powiedziałam, że skoro już dopuściliście się takiego czegoś, to niczym niczym nie różnicie się od niedawnych agresorów, którzy np. atakowali księży, niszczyli kościoły...

Po jakim ataku? NO!! Kobietko - jeśli porównujesz mnie do ludzi, którzy atakowali księży i niszczyli kościoły - to spotkamy się w SĄDZIE!!!

Gość gość

Proszę Pana a czym się różni atak na tę kobietę od ataków innych ludzi, którzy atakują wierzących. Jakim prawem namawiacie ludzi, aby nie puszczali dzieci na religię, przecież to jest niezgodne z prawem. 

Gość gość

Będziemy posyłać dzieci na religię i tak. 

Gość gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Ktoś chciał cie na śmierć wydać? Komu?

My? To ty nas straszysz policją!

Po jakim ataku? NO!! Kobietko - jeśli porównujesz mnie do ludzi, którzy atakowali księży i niszczyli kościoły - to spotkamy się w SĄDZIE!!!

A  co to było jak nie atak? Proszę sobie przeczytać jeszcze raz, co napisaliście. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Jakim prawem namawiacie ludzi, aby nie puszczali dzieci na religię, przecież to jest niezgodne z prawem. 

A może pani podać odpowiedni paragraf?

A niezgodne z prawem to jest zarzucanie człowiekowi że jest bandytą i mordercą. I na to paragraf jest - proszę sobie poszukać. Ajak nie znajdziesz - to ja poszukam!!

5 minut temu, Gość gość napisał:

Będziemy posyłać dzieci na religię i tak. 

Nikomu tym krzywdy nie zrobicie. Tylko swoim dzieciom!!!

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

A może pani podać odpowiedni paragraf?

A niezgodne z prawem to jest zarzucanie człowiekowi że jest bandytą i mordercą. I na to paragraf jest - proszę sobie poszukać. Ajak nie znajdziesz - to ja poszukam!!

Nikomu tym krzywdy nie zrobicie. Tylko swoim dzieciom!!!

Nie twoja człowieku sprawa! Ludzie wyluzujcie! Czy ty zrobisz tej kobiecie krzywdę czy nie? Sprawy i tak potoczą się swoim torem. Pozdrawiam

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

A  co to było jak nie atak? Proszę sobie przeczytać jeszcze raz, co napisaliście. 

Proszę o cytaty świadczące o ataku i wydawaniu na śmierć. Czekam...

Gość gość

Obowiązujące w Polsce prawo, w tym konstytucja, dopuszcza naukę religii w szkołach i określa jej zasady. Dopuszcza też naukę innych konfesji chrześcijańskich, nie tylko rzymskokatolickiej, a także innych religii niż tylko chrześcijaństwo.

Wynika to z wolności religijnej, którą konstytucja gwarantuje obywatelom. Oznacza to także, że rodzice mają prawo nie posyłać swych dzieci na lekcje religii, a uczniowie nie brać w nich udziału.

Wasza agitacja i prześladowanie tej kobiety jest przestępstwem. 

Gość gość

Mają prawo albo nie mają prawa. To nie wasza sprawa, czy rodzice będą posyłać dzieci na religię. To ich wolność religijna, a wy nie macie prawa jej gwałcić, podjudzając przeciwko księżom katolickim. 

Gość gość

No właśnie, i dziwić się, że kobieta nie wytrzymała pod ich ( nie jednego człowieka) atakom.

Gość Gość
14 minut temu, Gość gość napisał:

Nie twoja człowieku sprawa!

Jak to nie moja? Kobieta ubliża mi od morderców i bandytów i to nie jest moja sprawa?

14 minut temu, Gość gość napisał:

Czy ty zrobisz tej kobiecie krzywdę czy nie?

To ona, według swoich zapewnień, była dzisiaj na policji. Ja jeszcze nie byłem - ale się zastanowię.

"Wasza agitacja i prześladowanie tej kobiety jest przestępstwem."

Ta kobieta ma prawo robić co chce (w tym posyłać swoje dzieci gdzie chce). Ma także prawo nie wdawać się z nami w dyskusję. Nie ma natomiast prawa nam ubliżać i insynuować predyspozycje do określonych zachowań!

A i twoje określenia "agitacja" i "prześladowanie" jest mocno na wyrost. Z tym też można by coś zrobić.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jak to nie moja? Kobieta ubliża mi od morderców i bandytów i to nie jest moja sprawa?

To ona, według swoich zapewnień, była dzisiaj na policji. Ja jeszcze nie byłem - ale się zastanowię.

"Wasza agitacja i prześladowanie tej kobiety jest przestępstwem."

Ta kobieta ma prawo robić co chce (w tym posyłać swoje dzieci gdzie chce). Ma także prawo nie wdawać się z nami w dyskusję. Nie ma natomiast prawa nam ubliżać i insynuować predyspozycje do określonych zachowań!

A i twoje określenia "agitacja" i "prześladowanie" jest mocno na wyrost. Z tym też można by coś zrobić.

Nie byłam na żadnej policji. Oddałam tę sprawę Najwyższej Instancji, czyli Panu Bogu, a On się zajmie tym sprawiedliwie. Skoro Pan jest świątobliwy, w takim razie zwracam honor. Nie ma co się dziwić, skoro tyle złych rzeczy ostatnio się dzieje. I proszę mnie nigdy więcej nie zaczepiać. Kończę z Panem i nie chcę z Panem mieć już nic do czynienia. A dziecko na religię i tak będzie chodziło. ponieważ chce - ale to już inna prawa. Kończę z Panem, proszę Pana.

Gość Gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

Skoro Pan jest świątobliwy,

Nie jestem świątobliwy. Po prostu nienawidzę obłudy, nienawiści, głupoty i zaprzaństwa.

w takim razie zwracam honor.

Żadnego honoru mi pani nie zabrała. Co najwyżej sobie.

I proszę mnie nigdy więcej nie zaczepiać.

Przecież to pani mnie zaczepiła, strasząc policją, a nie ja panią!!!

Kończę z Panem

To znów brzmi jak kolejna groźba!!

nie chcę z Panem mieć już nic do czynienia.

Kolejna obelga. 

Kończę z Panem, proszę Pana.

I znów mnie pani zastrasza. Zaczynam się bać.

Gość Gość
35 minut temu, Gość gość napisał:

Obowiązujące w Polsce prawo, w tym konstytucja, dopuszcza naukę religii w szkołach i określa jej zasady.

Cytowane przez panią prawo, w tym konstytucja - zapewniają też t.zw. wolność słowa. A to oznacza ni mniej ni więcej jak to że KAŻDY ma prawo stanąć w środku miasta i zakrzyknąć, n.p.:

- LUUUDZIEEE. nie PUSZCZAJCIE SWOICH DZIECI NA RELIGIEEEE

- luuudzie!!! Nie płaćcie podatków

- Luuudzieeee!! Nie dajcie sie rochać w dopeee!!

- Luuuudzieee. Róbta co chcetaaa!!!

- ...................

Zrozumiały coś z tego panie ? Czy nadal ciemno pod włosami??

Gość Gość
38 minut temu, Gość gość napisał:

Nie byłam na żadnej policji. Oddałam tę sprawę Najwyższej Instancji, czyli Panu Bogu, a On się zajmie tym sprawiedliwie.

A ja się jeszcze zastanowię. Bo mnie te wszystkie obelgi mocno bolą...

Gość Gość

Ludzie idzcie idzcie jutro na ulicę zróbcie wiec. A pana skrzywdzonego przepraszam. Jeszcze mam przed Panem klęknąć? Mnie też Pan skrzywdził swoim głosem w tym temacie, obrażartem moich uczuć.  Przez Pana dwie gosłony płaczę. Ale to Pana nie wzruszarpiesz a moje dziecko na religię będzie chodziło bo chce podobnie inne dzieci.

Gość Gość

Idź sie, kobicino, wyspowiadaj i nie grzesz więcej.

Mam nadzieję że sie teraz 5x zastanowisz zanim zaczniesz straszyć, zastraszać i ubliżać!!

A i to zapamiętaj że TYLKO cisi i pokornego serca osiągną Królestwo Niebieskie. A jazgotliwe, pełne pogardy i nienawiści do ludzi, bluzgające obelgami, zastraszające innych aby zdusić wolność słowa baby - nie osiągną!!

A twoje dziecko niech na religie chodzi albo nie chodzi - masz tu wolny wybór. Tylko się módl żeby nie stało się kimś takim jak ty....

Powyższe dotyczy także twoich popleczniczek!

Amen.

Gość Gość

A ty co tylko tez straszyć policją umiesz? Kobieto za te znieważenia przstałoby się skontaktować z prawnikiem. To jest prawie jak nękanie...

Zostawcie ją hieny pastwięcej!

Gość Gość

Księży katolickich oczernili, podwazyli autorytet Kościoła, próbują maluczkich odłączyć od Królestwa Niebieskiego i są niewinni. A kiedy ktoś powiedział im, że nie widzi w tym wartości, to oni  zrobili go ogromnie winnym. Jesteście śmieszni i zarazem żałośni.

Gość Gość

Jeszcze nie wiadomo jak to Bóg osądzi. Pozytywnej niedzieli!!

Gość Gość

Już można nawoływać, źeby rodzice nie puszczali dzieci na religię, bazując tylko na kilku przykładach i jednocześnie pogrążyjąc cały Kościół??? Intencje to wy macie bardzo nieczyste...Ona jest wlasciwie tylko jedna. Lecz czym wasza siła wobec siły Boga?