Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pathss

Nerwica i pomoc

Polecane posty

Hej, pisałam tu już kiedyś ale powoli nie daje rady i nie wiem co mam robić. Choruje na nerwice lękową od 7 lat. Do tego mam stany depresyjne. Moj problem polega na tym, że cały czas pojawiają mi się nowe fobie lub lęki. Po śmierci mojego taty zaczęło się od mycia rąk - myłam je cały czas, bez przerwy. Panicznie obawiałam się zarazków i pasożytów. Następnie doszły myśli obsesyjne (wyłącz i włącz światło kilka razy bo coś się stanie itd). Potem po dostaniu pierwszej miesiączki - strach przed ciąża (chociaż nie miałam kontaktów seksualnych, wykonywanie wielu testu ciążowych i stres). Następnie obawiałam się, że ktoś rzucił na mnie klątwę lub zrobił moja laleczkę voodoo. Potem, że mam raka (co wiązało się z wykonywaniem prywatnie rezonansu i badań). Teraz znowu mam obsesje na punkcie tego, że mogę być w ciazy, nie czuje się bezpiecznie w moim domu, bo boje się ze ktoś zrobi mi krzywde. Do tego moj chłopak jest niewierzący, w ostatnich dniach cały czas ginie ktoś z jego rodziny/zwierzęta itd. Ja już obawiam się, że ciąży na nim jakaś klątwa (ostatnio był niezbyt miły dla proboszcza) i że ja tez jestem zagrożona, przez to ze się z nim spotykam. Mam wielka ochotę zakończyć ten związek bo zwyczajnie się boje, ale kocham go. Nie daje już sobie rady, jestem psychicznie wykończona, radzę sobie z jedna rzeczą - przychodzi następna i tak w kółko. Nie wiem już co mam robić, mam problem ze zlapaniem powietrza z tego stresu.