Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Valkiria

Dieta redukcyjna 1500 dla mezczyzny

Polecane posty

Gość Valkiria

Witam. Mam pytanie odnośnie diety redukcyjnej. Moj cel to schudnąć ok kilograma tygodniowo. 
Moje dane 
Mężczyzna, wzrost 179, waga 86, cel to ok 75kg. Wiek 49. Zacząłem trzy tygodnie temu ważąc 90 kg. Średnio aktywny tryb życia. Praca fizyczna, spacery, wieczorem 15 min bieg. 
Mam Apple Watch który pokazuje zurzycia kalorii w spoczynku ok 2000 i aktywności ok 500. Wiec zapotrzebowanie 2500. Tyle mniej więcej wychodzi w kalkulatorach. Wiec chyba dobrze pokazuje. 
Przyjąłem dietę 1500 kalorii i się sprawdza znakomicie ale nie wiem czy proporcje ok. 55% węglowodany, 25 tłuszcze i 20 białko. 5 posiłków dziennie. 
Siadanie ok 5:30 chleb, jajko, margaryna roślinna, drugie sniadanie ok9-10 płatki z mlekiem, obiad ryba albo kurczak z ryżem, warzywa, Kolacja - drugi obiad ok 15 płatki owsiane banan, wieczorem ok 19, krewetki, albo ryba wędzona, zależy jak wychodzi białko i tłuszcz. Czy to jest ok? Pilnuje kalorii i proporcji. Tluszcz uzupełniam np orzechami włoskimi. Co myślicie? Przez te trzy tygodnie zrzuciłem 4 kg i jestem zadowolony. Świetne samopoczucie.