Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wicia

Diane 35 na trądzik

Polecane posty

Gość Wicia

Witam, mama mnie chce siłą zaciągnąc do ginekologa po tabletki na trądzik. Nie piszcie że mam iść do dermatologa bo chodze i pani chce jeszcze kilka maści zastosować a jeśli tamte nie zadziałają to dopiero iść jakimś cudem. Ja za bardzo nie ich iść jeszcze do ginekologa pierwszy raz i chciałabym się dopytać trochę o wizytę.

1. Czy jeśli jestem niepełnoletnia (mam 14 lat) to muszę być badana na tym fotelu (np. tzw samolocik czy jakoś tak; i tak jestem dziewicą w razie rozwiania wątpliwości) czy mogę tego odmówić          2.Czy po zażyciu tych tabletek miesiączka może się spóźniać albo wystąpić szybciej?                                                                                                                                                                                                      3.Jaki pytania będą mi zadawane pytania podczas wywiadu                                                                                                                                                                                                                                                          4. Czy podczas całej wizyty rodzic musi być w gabinecie czy może o opuścić i zostać w np. poczekalni                                                                                                                                                                              5.Jeśli będe miała robione badania to jakie i ewentualnie ich przebieg                                                                                                                                                                                                                                          6. Czy szare mydło pomaga na cerę tłustą/mieszaną skłonną do trądziku?/Polecacie coś innego                                                                                                                                                                                                                                      

Mój trądzik po lekach się czasem zmniejsza ale mama chce koniecznie te tabletki a ja nie chce ich po w marcu przebyłam 3 tygodniową antybiotykoterapię która bardzo mocno zniszczyła mój żołądek a teraz gdy mam brać tabletki to musi być to wyjątkowa sytuacja. Pani doktor do której aktualnie chodzę w sprawie trądziku powiedziałam że mam stan zapalny na plecak (w górnej części) i na czole oraz brodzie, lecz w tych dwóch miejscach się on zmniejszył teraz mam leczyć głównie na czole przy włosach.