Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FadedStar

Czy to oznaki ciąży?

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Mam 23 lata i od roku bardzo pragnę dziecka. Jestem z moim partnerem (26) od dwóch lat i wiem, że to mężczyzna mojego życia. Od jakiegoś czasu bardzo wslu...e się w swoje ciało i na każdym kroku robię testy ciążowe. Ostatni pełny niezabezpieczony stosunek mieliśmy 19.07 (dni płodne). @ wystąpiła w miarę regularnie 5.08. Od dwóch tygodni bolą mnie piersi, jestem ciągle zmęczona, cały czas mogłabym spać. Dokucza mi ból pleców, mam wyostrzony węch a jedzenie nie smakuje tak samo. Czy możliwe jest ze jestem w ciąży? Wiem, że nie jesteśmy jeszcze gotowi ale pragnę tego tak bardzo że nie potrafię przestać tym myśleć. 

Gość Gość

Idź się lecz... Potem będzie oj za szybko dziecko i co teraz nie mamy za co żyć, nie ma pracy, zmarnowałam życie. Mentalne dziecko to jesteś ty postawa "bo ja chce i koniec". Tak, możesz być w ciąży jak po każdym niezabezpieczonym stusunku w dni płodne.

Gość Gość

Ani ból piersi, ani zmęczenie, ani wyostrzony węch nie są jednoznacznymi objawami ciąży. Jednoznacznie można polegać na teście ciążowym, badaniu beta hcg, a potem usg.

2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Idź się lecz... Potem będzie oj za szybko dziecko i co teraz nie mamy za co żyć, nie ma pracy, zmarnowałam życie. Mentalne dziecko to jesteś ty postawa "bo ja chce i koniec". Tak, możesz być w ciąży jak po każdym niezabezpieczonym stusunku w dni płodne.

Różnica jest taka że oboje mamy skończone studia i stałą pracę. I mieszkamy w innym kraju gdzie mamy dużo lepsze warunki. Nic o mnie nie wiesz więc nie wrzucaj mnie do tego samego wora co inne osoby w tym wieku. 

Gość Gość

Za wcześnie na objawy. 

A jak miałaś okres 5.08, to w ciąży nie jesteś, chyba, że stosunek bez zabezpieczenia był po tym terminie

Gość gość

pytanie podstawowe to Ty pragniesz dziecka ? czy partner również? 

13 minut temu, Gość gość napisał:

pytanie podstawowe to Ty pragniesz dziecka ? czy partner również? 

Oboje tego chcemy. Razem zdecydowaliśmy że zaczniemy się starać w przyszłym roku. Nigdy nie pominelam specjalnie antykoncepcji ani nic w tym stylu. Nie jestem aż tak zdesperowana. Zdaje sobie sprawę z tego że może moje ciało przez to wszystko daje mi mylne sygnały. 

27 minut temu, Gość Gość napisał:

Za wcześnie na objawy. 

A jak miałaś okres 5.08, to w ciąży nie jesteś, chyba, że stosunek bez zabezpieczenia był po tym terminie

Problem jest w tym że mój okres zazwyczaj trwa 4-5 dni a ostatnio 2, z bardzo lekkim krwawieniem, dlatego mnie to zastanawia. 

Gość Gość

Nie lepiej po prostu zrobić test? A może liczysz na to, że przyłożysz rękę do monitora a my ci powiemy czy jesteś? 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Nie lepiej po prostu zrobić test? A może liczysz na to, że przyłożysz rękę do monitora a my ci powiemy czy jesteś? 

Dokładnie zamiast iść zrobić bete to się pyta tak jak by któraś tu był a jasnowidzem. he he bardzo dojrzała osoba 

Gość Gosc
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Za wcześnie na objawy. 

Co to za bzdury? Wcale nie. Ja rowniez zaczelam odczuwac poczatek ciąży dokladnie tak samo jak autorka napisała, a nie dlugo pozniej doszly mdlosci i wymioty ale to nie znaczy ze autorka je tez bedzie miala, kazda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Kup test ciążowy tylko ten lepszy. Powodzenia. 

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Co to za bzdury? Wcale nie. Ja rowniez zaczelam odczuwac poczatek ciąży dokladnie tak samo jak autorka napisała, a nie dlugo pozniej doszly mdlosci i wymioty ale to nie znaczy ze autorka je tez bedzie miala, kazda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Kup test ciążowy tylko ten lepszy. Powodzenia. 

I przez takie właśnie głupoty powstają głupie topiki, a nawiedzone staraczki robią po dziesięć testów na miesiąc... 

Kobieto poczekaj przynajmniej do 5.09 września i wtedy zrób test, a nie wypisujesz bzdury w necie. Jak chcesz mieć nadzieję, to tutaj znajdzie się mnóstwo pań, które Ci tę nadzieję dadzą, "bo one tak właśnie miały w ciąży, im też się wydawało że są i były". Akurat. Nie czytaj takich gowien i kup sobie test zamiast truc na forum. 

Gość Uszkaa

Dziecko zajmij sie życiem i żyj. Na pieluchy bedzie jeszcze czas. Może i ciąża, ale obstawiam urojoną w Twojej głowie.

Gość Traka
8 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Bo wy staraczki już macie objawy po spuszczeniu sie w Was.

Gość Oplaa
Przed chwilą, Gość Traka napisał:

Bo wy staraczki już macie objawy po spuszczeniu sie w Was.

Dokładnie!