Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tammy

Co byście zrobili na moim miejscu?

Polecane posty

Gość Tammy

cznę od początku, ze wiem, ze tak naprawdę sama muszę podjąć decyzje i to ode mnie zależy ale niestety nie mam z kim o tym porozmawiać oprócz chłopaka a chciałabym poznać opinie innych i trochę się wyżalić. Zacznę od tego, ze zaszłam w nieplanowana ciąże jestem w 6 tyg. Mieszkam za granica i nie mam tutaj żadnej rodziny. Mój chłopak pochodzi stad ale do tej pory nie poznał mojej rodziny(oprócz siostry) ale moja rodzina dobrze o nim wie. Jesteśmy ze sobą prawie 4 lata, i ostatnia zdarzyła nam się wpadka. Nie mam pojecia co zrobic, z jednej strony chciałabym zatrzymać dziecko ponieważ oboje planowaliśmy dzieci za ok. 2 lata, ale z drugiej nie jestem pewna czy jestem na to gotowA :( martwi mnie również to jak mam o tym powiedziec rodzinie, nie jestem pewna dlaczego (i jakkolwiek głupio to zabrzmi) z moja rodzina nigdy nie rozmawiamy na takie tematy mam dość chłodne relacje jeśli chodzi o rozmowy nt. Związków, seksu ciąży dlatego w jakimś sensie trochę wstydzę im się o tym powiedzec Mój chłopak na wieść o ciąży zareagował spokojnie. Powiedział, ze uszanuje każda moja decyzje, uważa ze może jest trochę za wcześnie na dziecko gdyż planujemy za kilka lat kupić dom a dziecko oddali te plany jak roznieś niedawno obije zaczęliśmy nowa prace, ale dodał ze jeśli zdecyduje się zatrzymać zrobi wszystko żeby było nam jak najlepiej. Proszę, napiszcie swoje opinie co byście zrobili w takiej sytuacji, i proszę nie oddawajcie hejtu

Gość gość

Ja w Twojej sytuacji urodziłabym i wychowała dziecko. Oboje macie prace, masz oparcie w partnerze, znasz go już długo.

Dobra materialne są ważne, ale wszystkiego możecie się dorobić z lekkim opóźnieniem. Ciesząc się z rodzicielstwa.

Decyzja o aborcji jest brzemienna w skutki. Prawdopodobnie jak tak zdecydujesz będziesz juz zawsze zastanawiała się jakie byłoby to dziecko, jak by wyglądało, co lubiło czym się interesowało.

A rodzinie powiedz spokojnie, że zostana dziadkami. Może Cie zaskoczą i sie ucieszą i dodatkowo zadeklaruja pomoc. :)

Gość Tata

Z ciapakiem? Nie wracaj!

Gość Mama

Tata ma rację bezwstydnico!