Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LLL

Zawiedziona miłość, co robić teraz?

Polecane posty

Gość LLL

W ostatnim czasie okazało się, że dziewczyna, którą ja kochałem nie odwzajemnia mojego uczucia. Załamałem się tym wszystkim, gdyż starałem się o nią 2 lata i nic z tego nie wyszło. Trudno powiedzieć czy to przez średnie umiejętności podrywu czy może to, że miała wysokie wymagania co do urody, a ja jestem raczej przeciętny. Starałem się nadrobić zaangażowanie, poczuciem humoru, inteligencją, dobrym gustem. Poświęcałem wiele godzin na samodoskonalenie w wielu dziedzinach. Dla tej dziewczyny przełamywałem własne bariery, robiłem to czego wcześniej się bałem. Tamten temat jest już zamknięty. Nie umiem po tym wszystkim otworzyć się na związek i boję się teraz zaufać drugiej osobie. Jednocześnie czuję też wielką pustkę w moim życiu, gdyż myślałem, że znajdzie się ktoś odpowiedni dla mnie a tu znów zawód. Czuję smutek, że nic z tego nie wyszło i straciłem tyle czasu. Cała ta sytuacja bardzo rozbiła mnie psychicznie. Chciałbym się z kimś związać, móc dzielić wolny czas, wychodzić razem, przytulać się, dzielić radości i smutki. Mam wrażenie, że moje życie to tylko wypełnianie moich studenckich obowiązków. Wypełniam je dobrze, ale w życiu osobisty odczuwam pustkę. Jednocześnie myślę co będzie jeśli znów się zakocham i znów nie wyjdzie. Niestety w temacie niespełnionej miłości nawet największe starania nic nie dadzą. Macie może jakieś rady? Mam też wrażenie, że jest mało dziewczyn, które podobają mi się pod względem charakteru a sam wygląd to zbyt mało na poważny związek.

Gość Ooł

Jaki Wybranka ma mieć charakter a jaki wygląd ?

Gość tu kobieta

Zawsze istnieje ryzyko, że związek nie uda się. Nie rozumiem czegoś, była z tobą 2 lata to chyba zaakceptowała twój wygląd?

Gość Gość1991

Autorze, miałem to samo. Znam ten ból. Straciłem jednak mniej czasu niż ty gdyż ja zmarnowałem rok czasu z powodu nieodwzajemnionego uczucia. W twojej sytuacji najważniejsze jest to abyś jak najszybciej pozbył się zatruwającego ciebie fałszywego poczucia, że bez niej nie wyobrażasz sobie przyszłości i że nigdy już się nie zakochasz. Gdy te chore myśli opuszczą ciebie wyjdziesz na prostą. Zauważysz, że wokoło ciebie są kobiety, w które warto zainwestować uczucie. Powodzenia. 

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość tu kobieta napisał:

Zawsze istnieje ryzyko, że związek nie uda się. Nie rozumiem czegoś, była z tobą 2 lata to chyba zaakceptowała twój wygląd?

On nie zaakceptował jej.