Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirela

Tabex!!

Polecane posty

Gość Mirela

Witam. Czy ktoś stosuje bądź stosował tabex by pomóc sobie z nałogiem? Próbowałam sama rzucić, wytrzymałam jeden dzień.. płaczliwość i nerwowość nie dawały mi żyć. Wczoraj zakupiłam Tabex i biore drugi dzień, wiem że 5 dnia trzeba przestać palić tylko że niewiem czy jeszcze musze poczekać czy te tabsy nic jie działają ale póki co palić chce mi sie tak samo a ze stresu ze za 3 dni muszę przestać to zamiast ograniczać to nie umiem i pale wiecej jak zwykle..Wiem że tabletki nie załatwią za mnie roboty ale mam nadzieje że w końcu przestaną chociaż smakować czy np. bedzie mi sie robic niedobrze po zapaleniu ale pomału tracę nadzieje.. Opiszcie jak było u Was i czy pomogło

Gość
2 godziny temu, Gość Mirela napisał:

Witam. Czy ktoś stosuje bądź stosował tabex by pomóc sobie z nałogiem? Próbowałam sama rzucić, wytrzymałam jeden dzień.. płaczliwość i nerwowość nie dawały mi żyć. Wczoraj zakupiłam Tabex i biore drugi dzień, wiem że 5 dnia trzeba przestać palić tylko że niewiem czy jeszcze musze poczekać czy te tabsy nic jie działają ale póki co palić chce mi sie tak samo a ze stresu ze za 3 dni muszę przestać to zamiast ograniczać to nie umiem i pale wiecej jak zwykle..Wiem że tabletki nie załatwią za mnie roboty ale mam nadzieje że w końcu przestaną chociaż smakować czy np. bedzie mi sie robic niedobrze po zapaleniu ale pomału tracę nadzieje.. Opiszcie jak było u Was i czy pomogło

To nie tak. Tabletki działają w ten sposób, że zmniejszają objawy głodu nikotynowego. Żeby przestać palić to sama musisz się zmotywować.

Gość Abc

Kiedyś próbowałam rzucić palenie z tabexem, może motywacja była za słaba. Aż któregoś dnia przestałam palić i już. W drugiej dobie zaczęłam tak kiepsko się czuć że w podskokach pobiegłam do apteki. Dostałam mini nikłitin (wybaczcie pisownię). To malutkie tabletki do ssania z nikotyna.  Niweluja głód nikotynowy. Potem stopniowo zmniejszalam ilość tabletek aż głód całkiem minął. Ale jeszcze długo brakowało mi tego gestu przypalania papierosa. Mój kolega rzucił palenie z tabexem. Mówił że miał po tym ciekawe sny 😉

Trzymam za Ciebie kciuki. 

Gość mareczka

jeśli chodzi o pomysł z rzuceniem palenia przy uzyciu tabletek to uważam, że to bardzo odbre posunięcie tableti bardzo wspomagają walkę z nałogiem, ja akurat kupiłam tabletki recigar, bardzo mi pasują i czuję się dobrze z faktem, że nie ciągnie mnie do papierosa. Dodatkowo potrzebna jest silna wola i osoby wokół które szanuja moją decyzję i mnie nie namawiają.