Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie dobre dusze

Rozmowa kwalifikacyjna, pytanie

Polecane posty

Hej, taka sytuacja:

jestem na rozmowie kwalifikacyjnej, standard, pytania, odpowiedzi itd. Sztywna atmosfera, ale ok, to nie jest nienormalne. Po tym dzień próbny. I już wtedy osoba pokazująca mi co i jak zaczyna opowiadać o pracowniku, którego mam zastąpić, że niezbyt dobrze to robi, że długo pracuje i sobie nie radzi itd. Dziwne mi się to wydało - po co mi o tym mówią już na dniu próbnym?

Dobry znak, zły? Iść w to?

Nie chodzi mi o to, czy mi dobrze poszło, tylko o to, czy warto tam pracować. Nie szukam byle jakiej pracy, która będzie mnie wykańczać.

28 minut temu, Gość pomóżcie dobre dusze napisał:

[...] I już wtedy osoba pokazująca mi co i jak zaczyna opowiadać o pracowniku, którego mam zastąpić, że niezbyt dobrze to robi, że długo pracuje i sobie nie radzi itd. [...]

Pomijając już brak kultury i szacunku do pracownika, i obgadywanie go za jego plecami, to skoro usłyszałaś, że sobie nie radzi, mogłaś od razu orientować się, z jakiego powodu, jakie konkretnie występują problemy na danym stanowisku. Ponieważ w przyszłości mogą one tyczyć się również Ciebie, a niekoniecznie mieć związek z Tobą. Jest wiele czynników, które mogą utrudniać pracę, a które nie są związane z pracownikiem stricte.

28 minut temu, Gość pomóżcie dobre dusze napisał:

[... Dobry znak, zły? Iść w to?

Nie oceniaj 'znaków', tylko analizuj fakty. Możesz zacząć i zweryfikować, czy dane stanowisko Tobie odpowiada, czy jednak niespecjalnie. Zwolnić się i poszukać lepszej pracy można zawsze.

Gość ...

a masz tam przynajmniej dostep do wody i jedzenia ?

Gość ...

czy robisz na suchym pysku i głodzie

5 minut temu, Nenesh napisał:

Pomijając już brak szacunku do pracownika i obgadywanie go za jego plecami, to skoro usłyszałaś, że sobie nie radzi, mogłaś od razu orientować się, z jakiego powodu, jakie konkretnie występują problemy na danym stanowisku. Ponieważ w przyszłości mogą one tyczyć się również Ciebie, a niekoniecznie mieć związek z Tobą. Jest wiele czynników, które mogą utrudniać pracę, a które nie są związane z pracownikiem stricte.

Zorientowałam się, dlaczego o nim to mówiła ta osoba, która ze mną prowadziła szkolenie i wiem, że mnie to nie musi dotyczyć. Natomiast atmosfera jest, obok pieniędzy, najważniejsza i nie chcę wylądować w miejscu, w którym sama będę w taki sposób obgadywana.

Nie zatrudnili mnie na razie, to rekrutacja wieloetapowa.