Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Benek

Dziwne objawy po usunięciu torbiela w zatoce szczękowej

Polecane posty

Gość Benek

Proszę o pomoc. 07.08.2019r. miałem operację torbiela w zatoce szczękowej lewej. Torbiel miała 25mm. Torbiel usunięto na hirurgi szczękowej, poprzez wyrwanie zębów i dostanie się do torbiela. Wszystko w pełnej narkozie. Po operacji wiedziałem ze będę miał "znieczuloną twarz". Lekarz powiedział mi, że może to trwać nawet kilka miesięcy. Oczywiście powoli zaczyna to wszystko odpuszczać, ale tydzień temu jakoś gorzej sie poczułem i przypisano mi lek "lyrica". Przyjmowałem go kilka dni, ale od 3 dni zdrętwiało mi czoło. Udałem się na sor i zrobili mi tomografie głowy i twarzy. Nic nie stwierdzono. Dodam, że miałem bardzo mocne zawroty głowy. Teraz mam czoło nadal zdrętwiałe nie biorę już wogle leków ale od dzisiaj zaczeła mi drętwiec również lewa część szyi. Czytam w internecie i nic nie mogę się doczytać :(. Przed operacją od dłuższego czasu boli mnie równiez prawe oko (torbiel był po lewej stronie). Może przesadziłem ale teraz to chyba stwardnienie rozsiane. Boje się proszę o pomoc. Zawroty głowy mam już słabsze. CO mam robić - lekarze nie potrafią mi odpowiedzieć na moje pytanie. Może zrobić rezonans oczodołu i szyji lub kręgosłupa. 😞