Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Gosc

Dziewczyna kt贸ra nie p艂aci na randkach to niewychowane zero

Polecane posty

Go艣膰 Ghana

Obstawiam ze nigdy, a wiesz dlaczego? Bo taka jest kultura i twoj mlodzienczy bunt tego nie zmieni, jesli nawet jakas to zrobila to musiala sie mocno zadurzyc 馃檪 i juz na pierwszej randce musialbys ja zaplodnic:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Go艣膰

Dlaczego kobiety twierdza 偶e czasy zmieni艂y i teraz jest inaczej (Je艣li m贸wi膮 o rownouprawieniu)

A p贸藕niej m贸wi膮 偶e jednak nic si臋 nie zmieni艂o oko i zasady kultury s膮 takie same (jak mowa o placrniu)

Skoro mog艂y zmieni膰 si臋 relacje mi臋dzy plciami to i mog艂o si臋 zmieni膰 postrzeganie kulturalnego zachowania.聽聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ghana
1 minut臋 temu, Go艣膰 Gosc 00 napisa艂:

Nie mnie pyta艂a艣 nie ja Ci odpowiadam. Wymy艣lasz sobie w艂asne zasady, w艂a艣ciwie niczym nie poparte i nazywasz je kultur膮.聽

Kultura domu np. moich dziadk贸w by艂膮 taka, 偶e babcia sprz膮ta艂a, gotowa艂a a dziadek nie robi艂 w sumie nic. Babcia by艂膮 skromn膮 ma艂om贸wn膮 kobiet膮 pe艂n膮 cn贸t. Jak chcesz m贸wi膰 o kulturze i tym co komu wypada, to sp贸jrz jak tu si臋 wypowiadaj膮 kobiety ( w tym ty). Kiedy艣 by艂oby to nie do pomy艣lenia, a jednak wam to wcale nie przeszkadza.

Kultura panujaca w spoleczenstwie:) juz? Zalapales?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss
4 minuty temu, Go艣膰 Gosc 00 napisa艂:

Nie mnie pyta艂a艣 nie ja Ci odpowiadam. Wymy艣lasz sobie w艂asne zasady, w艂a艣ciwie niczym nie poparte i nazywasz je kultur膮.聽

Kultura domu np. moich dziadk贸w by艂膮 taka, 偶e babcia sprz膮ta艂a, gotowa艂a a dziadek nie robi艂 w sumie nic. Babcia by艂膮 skromn膮 ma艂om贸wn膮 kobiet膮 pe艂n膮 cn贸t. Jak chcesz m贸wi膰 o kulturze i tym co komu wypada, to sp贸jrz jak tu si臋 wypowiadaj膮 kobiety ( w tym ty). Kiedy艣 by艂oby to nie do pomy艣lenia, a jednak wam to wcale nie przeszkadza.

Hm, ale ja nie pisa艂am, 偶e jestem mi艂a i kulturalna, cho膰 poza forum jestem uprzejma generalnie 馃槃

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ghana
6 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Dlaczego kobiety twierdza 偶e czasy zmieni艂y i teraz jest inaczej (Je艣li m贸wi膮 o rownouprawieniu)

A p贸藕niej m贸wi膮 偶e jednak nic si臋 nie zmieni艂o oko i zasady kultury s膮 takie same (jak mowa o placrniu)

Skoro mog艂y zmieni膰 si臋 relacje mi臋dzy plciami to i mog艂o si臋 zmieni膰 postrzeganie kulturalnego zachowania.聽聽

To wszystko jest plynne, rownouprawnienie mialo dotyczyc prawa glosu, rownej pensji, dostepu do zawod贸w, natomiast samo pole facet kobieta tu pelna dowolnosc, i o to chodzilo, wolno艣膰 wyboru, moze byc kura domowa i ok i moze byc kurak domowy i ok, sa takie co oczekuja zaproszenia i takie co cie zgwalca, kwestia dopasowania:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss

Ale je艣li chodzi o p艂acenie za osob臋 zaproszon膮, to nie ma to nic wsp贸lnego z p艂ci膮. ZAPROSISZ kumpla i te偶 powiniene艣 za niego zap艂aci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Szanujesz si臋 po przez ci膮gniecie pieni臋dzy od obcego faceta? Dlaczego, kobiety w krajach bardziej cywilizowanych nie wi膮偶膮 paso偶ytnictwa z szacunkiem? Co do zaproszenia, to daj spok贸j ju偶 z t膮 patologiczn膮 gadk膮. Ju偶 kto艣 pyta艂. Ile razy w 偶yciu zaprosi艂a艣 faceta na randk臋?聽

Skoro zaprasza i ja si臋 zgadzam, to nie jest wyci膮ganie pieni臋dzy od obcego faceta. W 偶yciu nie zaprosi艂am 偶adnego faceta na randk臋, to oni mnie zapraszani i byli z tego zadowoleni! Ten kt贸rego wybra艂am, a On mnie na sta艂e, te偶 nie oczekuje, 偶ebym go finansowala. Sama wiem, 偶e w dzisiejszych czasach, trudno utrzyma膰 rodzine聽 z jednej pensji, wi臋c finanse dzielimy. Nie sta膰 ci臋 nie zapraszaj i nie wymy艣laj ideologii tam, gdzie jest to niepotrzebne. Gdyby facet oczekiwa艂聽 zap艂aty, za chwil臋 sp臋dzone 偶e mn膮, w moich oczach, sta艂by si臋 zwyk艂膮聽 k**wa m臋sk膮, nie inaczej,nigdy nie um贸wili by艣my si臋 na randk臋 drugi raz. Proste!聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss
11 minut temu, Bolek napisa艂:

Kobiety jak zwykle obstawiaj膮 albo tradycje albo r贸wnouprawnienie zale偶y od sytuacji i korzy艣ci z tego p艂yn膮cych. Skoro w zwi膮zkach obstawiaj膮 tradycyjne zachowania sprzed wiek贸w to ok facet p艂aci na randkach ale jak chcesz potem 艣lubu to musisz mie膰 POSAG

Je艣li chodzi o prawo - r贸wnouprawnienie.

Je艣li chodzi o kultur臋 - obowi膮zuj膮ce zasady.

Je艣li chodzi o zwi膮zek - r贸wnouprawnienie.

Nie zauwa偶y艂am, 偶eby kt贸rakolwiek pani pisa艂a, 偶e jeden pan ma p艂aci膰 na wszystkich randkach. Wi臋c sk膮d ten pomys艂, 偶e facet ma p艂aci膰 na randkach? Mowa tylko o pierwszej.
Pewnie s膮 takie panie, ale one ch臋tnie gotuj膮 i pior膮 w zamian za utrzymanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
27 minut temu, Go艣膰 Kiss napisa艂:

Je艣li chodzi o prawo - r贸wnouprawnienie.

Je艣li chodzi o kultur臋 - obowi膮zuj膮ce zasady.

Je艣li chodzi o zwi膮zek - r贸wnouprawnienie.

Nie zauwa偶y艂am, 偶eby kt贸rakolwiek pani pisa艂a, 偶e jeden pan ma p艂aci膰 na wszystkich randkach. Wi臋c sk膮d ten pomys艂, 偶e facet ma p艂aci膰 na randkach? Mowa tylko o pierwszej.
Pewnie s膮 takie panie, ale one ch臋tnie gotuj膮 i pior膮 w zamian za utrzymanie.

Trzeba by膰 kompletnym ...a aby si臋 zgodzi 聽na to co napisa艂a艣.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss

Kompletnym gentlemanem i m膮dr膮 istot膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sexxx

Wspolczuje wam tych trudow zycia 馃檪 obyscie znalezli szczescie milosci i wory kasy:) na kawy i alimenty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 minut臋 temu, Go艣膰 Kiss napisa艂:

Kompletnym gentlemanem i m膮dr膮 istot膮?

Oj Kiss Kiss, jak Ty ma艂o wiesz o 偶yciu. Ile Ty wogole masz lat, pewnie z 25 max?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M臋skim okiem

Ja od zawsze, od 15,17 roku 偶ycia by艂em mega szowinistyczna 艣winia. Traktuje kobiety jako s艂absze, g艂upsze istoty kt贸rymi trzeba si臋 opiekowa膰 i zarz膮dza膰 nimi. 聽I bardzo dobrze na tym wychodze. :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss
3 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Oj Kiss Kiss, jak Ty ma艂o wiesz o 偶yciu. Ile Ty wogole masz lat, pewnie z 25 max?

27

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 minut臋 temu, Go艣膰 Kiss napisa艂:

27

Czyli malutko, pewnie jaki艣 zwi膮zek w pocz膮tkowej fazie, bez dzieci, 聽wsp贸lnego maj膮tku itp itd. 聽Jeszcze ci si臋 pogl膮dy zmienia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onasa
5 minut temu, Go艣膰 M臋skim okiem napisa艂:

Ja od zawsze, od 15,17 roku 偶ycia by艂em mega szowinistyczna 艣winia. Traktuje kobiety jako s艂absze, g艂upsze istoty kt贸rymi trzeba si臋 opiekowa膰 i zarz膮dza膰 nimi. 聽I bardzo dobrze na tym wychodze. :))

Dobre dopoki nie stracisz nogi, albo reki, albo nie stracisz dobrej pracy, wtedy ta slaba nie zrewanzuje sie opiek膮聽 i nie wesprze tylko pusci ze sprawnym a o tobie zapomni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Proste
55 minut temu, Bolek napisa艂:

Kobiety jak zwykle obstawiaj膮 albo tradycje albo r贸wnouprawnienie zale偶y od sytuacji i korzy艣ci z tego p艂yn膮cych. Skoro w zwi膮zkach obstawiaj膮 tradycyjne zachowania sprzed wiek贸w to ok facet p艂aci na randkach ale jak chcesz potem 艣lubu to musisz mie膰 POSAG

Ale z jakiego powodu interesujesz si臋 tym co ma lub czego nie ma obca Ci kobieta? Podobno masz 偶on臋 i dziecko, mo偶e warto by by艂o z nimi sp臋dza膰 wi臋cej czasu, nawet kosztem kafeterii? Jak na osob臋, kt贸ra z rynku matrymonialnego juz wypad艂a, za bardzo si臋 podniecasz tym czego obce kobiety oczekuj膮 NIE od ciebie.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
3 minuty temu, Go艣膰 Proste napisa艂:

Ale z jakiego powodu interesujesz si臋 tym co ma lub czego nie ma obca Ci kobieta? Podobno masz 偶on臋 i dziecko, mo偶e warto by by艂o z nimi sp臋dza膰 wi臋cej czasu, nawet kosztem kafeterii? Jak na osob臋, kt贸ra z rynku matrymonialnego juz wypad艂a, za bardzo si臋 podniecasz tym czego obce kobiety oczekuj膮 NIE od ciebie.聽

Skad wiesz ze wypad艂, moze chodzi o randki z kochankami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

P艂acenie za kobit臋 wywodzi si臋 z czas贸w, gdy te nie mia艂y w艂asnych pieni臋dzy. Nie ma to nic wsp贸lnego z kultur膮 czy jej brakiem. Zmienia艂a si臋 sytuacja materialna kobiet, wi臋c ten zwyczaj r贸wnie偶 powinien si臋 zmieni膰 tak samo jak to si臋 sta艂o w innych Pa艅stwach.聽 Uwa偶am, 偶e naiwnym jest facet, kt贸ry pr贸buj膮c pozna膰 kobiet臋 zabiera j膮 gdziekolwiek na pierwsze spotkanie i za ni膮 p艂aci. Pierwsze spotkania uznaje za zapoznawcze. Dwoje ludzi ma ochot臋 si臋 pozna膰 wi臋c si臋 poznaj膮. Nie widz臋, r贸wnie偶 sensu w zabieraniu nieznajomej kobiety na randk臋. Po co? Bo ma 艂adn膮 buzie? Wyros艂em z patrzenia na wygl膮d. Mo偶emy p贸j艣膰 na spacer, w trakcie, kt贸rego wejdziemy gdzie艣 na kawe je艣li b臋dziemy mieli ochot臋. Wtedy kobieta powinna by膰 gotowa by za siebie zap艂aci膰, poniewa偶 ja zaproponowa艂em ( nie zaprosi艂em tylko zaproponowa艂em) spotkanie zapoznawcze, a kawiarnia jest skutkiem ubocznym. Odwiod臋 j膮 od pomys艂u p艂acenia za siebie i ureguluje rachunek, co nie zmienia zupe艂nie faktu, 偶e oczekuje od kobiety tego, 偶e pozwoli mi podj膮膰 decyzje, czy chce za ni膮 zap艂aci膰 czy nie tzn. wyci膮gnie portfel i b臋dzie przygotowana na to by p艂aci膰 sama za siebie. Je艣li kobieta tego nie rozumie, to nie jest warta zainteresowania.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki obraz wasz
27 minut temu, Go艣膰 Onasa napisa艂:

Dobre dopoki nie stracisz nogi, albo reki, albo nie stracisz dobrej pracy, wtedy ta slaba nie zrewanzuje sie opiek膮聽 i nie wesprze tylko pusci ze sprawnym a o tobie zapomni

Kobiety nie potrafi膮 wspiera膰. Jak pojawia si臋 problem to zaraz uciekaj膮 i id膮 do innego. Niezale偶nie od tego, czy m臋偶czyzna dba o kobiet臋 czy nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onaaa
1 minut臋 temu, Go艣膰 taki obraz wasz napisa艂:

Kobiety nie potrafi膮 wspiera膰. Jak pojawia si臋 problem to zaraz uciekaj膮 i id膮 do innego. Niezale偶nie od tego, czy m臋偶czyzna dba o kobiet臋 czy nie.

Absolutnie kazda? Twoja matka ojca tez ma w dupie? Mozesz mowic o wiekszosci bo nie o mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki obraz wasz
7 minut temu, Go艣膰 Onaaa napisa艂:

Absolutnie kazda? Twoja matka ojca tez ma w dupie? Mozesz mowic o wiekszosci bo nie o mnie

Jakie艣 pojedyncze przypadki si臋 zdarzaj膮, ale to wyj膮tki. Wi臋kszo艣膰 nie wspiera, bo nie kochaj膮, tylko s膮 w zwi膮zkach dla korzy艣ci.

I tak - moja matka te偶 taka jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anonimowa u偶ytkowniczka
5 minut temu, Go艣膰 taki obraz wasz napisa艂:

Jakie艣 pojedyncze przypadki si臋 zdarzaj膮, ale to wyj膮tki. Wi臋kszo艣膰 nie wspiera, bo nie kochaj膮, tylko s膮 w zwi膮zkach dla korzy艣ci.

I tak - moja matka te偶 taka jest.

No wybieraj dalej k0tasem. Ja by艂am za wra偶liwa i za dobra... Wi臋c zosta艂am stara panna. Niestety, daleko mi do figury modelki, twarz - jednemu si臋 spodoba, drugiemu nie. No ale c贸偶, nie zdradzalam, jestem wyketzalconaz mam poczucie humoru i mo偶na ze mna konie kra艣膰. No tylko koledzy nie mieliby czego zazdro艣ci膰. A to najwa偶niejsze.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki obraz wasz
3 minuty temu, Go艣膰 Anonimowa u偶ytkowniczka napisa艂:

No wybieraj dalej k0tasem. Ja by艂am za wra偶liwa i za dobra... Wi臋c zosta艂am stara panna. Niestety, daleko mi do figury modelki, twarz - jednemu si臋 spodoba, drugiemu nie. No ale c贸偶, nie zdradzalam, jestem wyketzalconaz mam poczucie humoru i mo偶na ze mna konie kra艣膰. No tylko koledzy nie mieliby czego zazdro艣ci膰. A to najwa偶niejsze.聽

Ja nie wybieram kootasem. Szukam normalnej kobiety, niekoniecznie 艂adnej. To wy wybieracie cip膮, dlatego przeci臋tny z wygl膮du m臋偶czyzna nie ma szans nawet u brzydkiej kobiety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polka
Dnia 8.09.2019 o 17:44, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Nie wyobra偶am sobie by obcy cz艂owiek mia艂 za mnie p艂aci膰, polki s膮 nie wychowane

nie prawda. wg mnie jesli to jest spotkanie towarzyskie kazdy placi za siebie, ale jesli to jest randka to dzentemen facet placi za dwie strony 馃檪聽a pozniej wiadomo w znajomosci czasem on czasem ja za ca艂o艣膰, nie bawie sie w zadne p贸艂 na p贸艂.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Podoba mi sie podej艣cie szowinisty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Czyli malutko, pewnie jaki艣 zwi膮zek w pocz膮tkowej fazie, bez dzieci, 聽wsp贸lnego maj膮tku itp itd. 聽Jeszcze ci si臋 pogl膮dy zmienia :)

W przysz艂ym roku bierzemy 艣lub i staramy si臋 o dziecko. Maj膮tku wsp贸lnego w sensie prawnym聽nie bedzie.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
16 minut temu, Go艣膰 Kiss napisa艂:

W przysz艂ym roku bierzemy 艣lub i staramy si臋 o dziecko. Maj膮tku wsp贸lnego w sensie prawnym聽nie bedzie.聽

To poczekaj a偶 kt贸ra艣 z Was zacznie znacznie wi臋cej zarabia膰 ni偶 drugie.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
9 godzin temu, Go艣膰 Kiss napisa艂:

Nie mylisz czasem r贸wno艣ci wobec prawa (jak np. prawo do nauki, g艂osowania itd.) z byciem identycznym lub wchodzeniem w identyczne role spo艂eczne? I czy chcesz identycznych r贸l i zachowa艅 spo艂ecznych? Nawet tych nagannych? Np. grupka podpitych kobiet patrzy na Ciebie i komentuje "ale gruba ...?" albo wracasz do domu zm臋czony po pracy, Twoja dziewczyna kt贸ra zarabia st贸w臋 wi臋cej pali fajk臋 i pyta "co robisz dzi艣 na obiad?"聽

Co w tym z艂ego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
8 godzin temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Skoro zaprasza i ja si臋 zgadzam, to nie jest wyci膮ganie pieni臋dzy od obcego faceta. W 偶yciu nie zaprosi艂am 偶adnego faceta na randk臋, to oni mnie zapraszani i byli z tego zadowoleni! Ten kt贸rego wybra艂am, a On mnie na sta艂e, te偶 nie oczekuje, 偶ebym go finansowala. Sama wiem, 偶e w dzisiejszych czasach, trudno utrzyma膰 rodzine聽 z jednej pensji, wi臋c finanse dzielimy. Nie sta膰 ci臋 nie zapraszaj i nie wymy艣laj ideologii tam, gdzie jest to niepotrzebne. Gdyby facet oczekiwa艂聽 zap艂aty, za chwil臋 sp臋dzone 偶e mn膮, w moich oczach, sta艂by si臋 zwyk艂膮聽 k**wa m臋sk膮, nie inaczej,nigdy nie um贸wili by艣my si臋 na randk臋 drugi raz. Proste!聽

Ju偶 wiemy wszyscy 偶e jeste艣 pr贸偶n膮 kr贸lewn膮 z drewna, nie musisz si臋 powtarza膰.

Udost臋pnij ten post