Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taśpiąca

Śpie i śpie czy jestem chora?

Polecane posty

Gość Taśpiąca

Ciągle jestem senna a przesypiam te osiem  godzin snu dziennie.Dlaczego ziewam i ziewam? Ma ktoś tak

Gość Gość

Wypij kawe

Gość qqq

Zmierz sobie cukier.

Gość Dziad Ufolud
1 minutę temu, Gość qqq napisał:

Zmierz sobie cukier.

Mierze sobie sól i pieprz A jak czuje że nadleci ufo to zamykam się W rowerze 

Gość Mam dobry cukier

A też  wiecznie  bym  spala 

Gość Jdjfjfjrifif

A ja śpię po 10 h, a potem i tak mi się nic nie chce. Co to może być? W dni pracujące śpię 5-6 h. Przez urlop po 8-10 h. I bez zycia. Zawsze litr kawy dziennie wypije. Co to może być. Tsh na lekach w normie 1,8. Jest jakaś tam anemia.

Gość gosc
31 minut temu, Gość Taśpiąca napisał:

Ciągle jestem senna a przesypiam te osiem  godzin snu dziennie.Dlaczego ziewam i ziewam? Ma ktoś tak

Ja też lubie przespać cały dzień od czasów nastoletnich. Zwyczajnie nie chce mi sie wstawać, jedynie sie zmuszam jak mam iść do pracy

Też tak mam ostatnio... tzn wcześniej zasypiam. Krótszy dzień i spadek temp chyba to spowodowały (?) Nie wiem...

Gość gosc
3 minuty temu, marawstala napisał:

Też tak mam ostatnio... tzn wcześniej zasypiam. Krótszy dzień i spadek temp chyba to spowodowały (?) Nie wiem...

Pewnie za mało seksu?

Gość ...

a ile siedzisz przed komputerem ? 

Gość ...

nie masz ruchu nic nie robisz nie spalasz energi 

Gość ...

masz spuchnięte oczy od telewizora i komputera 

Gość gosc
3 minuty temu, Gość ... napisał:

a ile siedzisz przed komputerem ? 

Różnie w zależności od czasu czy pracuje czy śpie. Tak od 2h-do 8h plus wypijam w międzyczasie 3-5 piwek dziennie.

Gość gość
28 minut temu, marawstala napisał:

ja bym Ci nie dał pospać ...

Gość Ndjdjdjdjd

Co ma spalanie energii do spania? I skąd wiesz że mam wysuszone oczy o spuchnięte od komórki/ komputera i tv. Jakiś ruch przecież mam. Chyba odsypiam te 3 miesiące upałów, w bloku bez klimy męka a nie spanie, czasem po 4 h z przewracaniem się z boku na bok.

Gość gość

cukrzyca jak nic weź sie za leczenie w przeciwnym razie ci odetną kończyny i będziesz sie przewracać na bok ale jak ktos  w tym pomoże

Gość ...

to nie cukrzyca 

Gość ...

ile jesz ?

Gość ...

nawadniasz sie ? 

Gość Gosc

Gdy ja tak spalam i spalam, potem okazalo sie, ze to depresja. Nie chodzilam smutna, aczkolwiek powodu byly. Zrob sobie anonimowy test na depresje, dostepny w Internecie - to Ci naswietli sytuacje. Zdrowka!

Gość Gosc

Ja tak mam z powodu wieloletniej anemii (a anemie z powodu choroby przewleklej). Na pelnych obrotach jestem w stanie funkconowac max. 3h, pozniej staje sie jak snieta ryba, a czesto wrecz jak odcieta od zycia (widze jakby za leciutka mgla, czuje bezsilnosc w rekach i nogach, ziewam przeokropnke).

Sen w nocy i drzemki w dzien rob sobie z budzikiem. Staraj sie spac w cyklach 1,5 h. To znaczy spij 1,5h albo 3h albo 4,5h albo 6h albo 7,5h. Jesli czasowo to Ci nie pasuje, do pelnej liczby dodawaj nie po 1,5h a po 0,5h. Jednak nigdy 1h - to najgorsza opcja, taki niedospany cykl skutkuje tym, ze chocbys spala cala noc, to wstaniesz niewyspana i caly dzien bedziesz sie snuc.

Gość kamila

To ja tam zaś miałam przy anemii, słaba i wiecznie śpiąca spróbuj sobie zrobić pakiet na anemię w laboratorium diagnostyce i zobaczysz, jak wyjdzie cos nie tak, to lekarz cie skieruje dalej 

Dnia 8.09.2019 o 18:50, Gość Taśpiąca napisał:

Dla każdego organizmu norma snu jest indywidualna - jednemu wystarczy przespanych 6 godzin, a dla drugiego 9 może okazać się niewystarczające. To zależne od wielu czynników. Jeśli chodzi o zaburzenia pracy organizmu, warto zwrócić uwagę na ilość stresu, przemęczenie czy przesilenie, nawodnienie, dietę, przyjmowane leki i suplementy... nadmierna senność może się wiązać m.in. z nieprawidłową pracą tarczycy, anemią, cukrzycą, wahaniem ciśnienia, depresją. Dlatego lepiej nie bagatelizować podejrzanych objawów i jak najszybciej zweryfikować ich przyczyny.