Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Drugie śniadanie do szkoły

Polecane posty

Gość Gość

Podzielcie się pomysłami na drugie śniadania dla swoich dzieci, bo ja juz nie wiem co dziecku pakować. Szkolnych obiadow nie chce, bo nie ma czasu by pójść do stołówki i zjesc, a bardzo by pomógł gdyby mu sie chciało. Choć w zeszłym roku w jadalni bym w tygodniu 2 razy bo narzekał,na niedobre jedzenie. Tak więc zazwyczaj robie kanapki , głównie z wędlina lub serem ,bo past on nie lubi. Unikam nutelli i innych słodyczy. Dostaje jogurt pitny, owoce najczęściej jabłko, gruszka, brzoskwinia, banan, czas od czasu chrupki albo wafle ryżowe. Czasem robie wrapy lub muffiny szpinakowe, planuje sprawdzić jakies warzywne wytrawne wypieki. 

Wymiencie sie przepisami na pożywne drugie śniadania, może poszerza menu, bo po jakimś czasie te drugie śniadania są bardzo monotonne. Niestety nie mogą sobie podgrzewać jedzenia, więc normalne obiady odpadają.

Gość Ojciec

Mam 43 lata i jestem ojcem dwójki dzieci.

Mojemu synowi robię 3 kanapki do szkoły, w które wkładam rano swojego członka i wycieram.

Córce natomiast robię zapiekanki z serem, w które wieczorem jeszcze potajemnie się spuszczam i dodaję kropelkę moczu.

Dziecki zawsze są zadowolone z posiłków i ze szkoły nigdy nie wracają głodne.

Gość Ojciec2
1 minutę temu, Gość Ojciec napisał:

Mojemu synowi robię 3 kanapki do szkoły, w które wkładam rano swojego członka i wycieram.

Córce natomiast robię zapiekanki z serem, w które wieczorem jeszcze potajemnie się spuszczam i dodaję kropelkę moczu.

Potwierdzam tez jestem ojcem i przygotowuje drugie śniadanie na ten sam sposób 

Gość Kkk
20 minut temu, Gość Gość napisał:

Podzielcie się pomysłami na drugie śniadania dla swoich dzieci, bo ja juz nie wiem co dziecku pakować. Szkolnych obiadow nie chce, bo nie ma czasu by pójść do stołówki i zjesc, a bardzo by pomógł gdyby mu sie chciało. Choć w zeszłym roku w jadalni bym w tygodniu 2 razy bo narzekał,na niedobre jedzenie. Tak więc zazwyczaj robie kanapki , głównie z wędlina lub serem ,bo past on nie lubi. Unikam nutelli i innych słodyczy. Dostaje jogurt pitny, owoce najczęściej jabłko, gruszka, brzoskwinia, banan, czas od czasu chrupki albo wafle ryżowe. Czasem robie wrapy lub muffiny szpinakowe, planuje sprawdzić jakies warzywne wytrawne wypieki. 

Wymiencie sie przepisami na pożywne drugie śniadania, może poszerza menu, bo po jakimś czasie te drugie śniadania są bardzo monotonne. Niestety nie mogą sobie podgrzewać jedzenia, więc normalne obiady odpadają.

Ma dużo tych wymyślnych śniadań.  Nie przesadzaj.  Mój ma tylko kanapki wciąż z tym samym 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Kkk napisał:

Ma dużo tych wymyślnych śniadań.  Nie przesadzaj.  Mój ma tylko kanapki wciąż z tym samym 

Kocham Cię, robaczku mój
Malutki tyci tyci tyci
Czy kochasz mnie żabciu
Czy ty w ogóle mnie widzisz?
Proszę nie odtrącaj mnie
Dlaczego się mnie wstydzisz
Ja tak bardzo kocham Cię
A ty mnie nienawidzisz

Gość Pomocna

Można w maly pojemnik pakować jakas pożywna sałatkę z ryżem, makaronem czy kasza ale jak nie ma czasu na stołówkę to  z takim pojemnikiem i widelcem tez pewnie nie usiadzie tylko w biegu kanapkę woli zjesc. Mozesz jeszcze placki warzywne czy warzywno-mięsne.

A i kanapki mozna z dobrych bułek z kotletem czy filetem z ryby i jakimis warzywami dawac, zeby nie bylo nudy i bardziej tresciwie.

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Pomocna napisał:

Można w maly pojemnik pakować jakas pożywna sałatkę z ryżem, makaronem czy kasza ale jak nie ma czasu na stołówkę to  z takim pojemnikiem i widelcem tez pewnie nie usiadzie tylko w biegu kanapkę woli zjesc. Mozesz jeszcze placki warzywne czy warzywno-mięsne.

A i kanapki mozna z dobrych bułek z kotletem czy filetem z ryby i jakimis warzywami dawac, zeby nie bylo nudy i bardziej tresciwie.

można tez krowie placki pakowac

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Kkk napisał:

Czemu z tym samym? Nie lubi innych rzeczy? Może to tak wygląda ze ma wymyślne śniadania, ale wg mnie to monotonia, bo np kanapki muszą być z szynką i nic innego. Ewentualnie ser żółty. Nie chce żadnych past, twarogu, WARZYW, dlatego przemycam w tych muffinach co mogę, a nie mam zbytnio czasu na kombinowanie bo pracuje i jutro zrobię hurtową ilość przekąsek i wrzucę do zamrażarki. 

Gość Ojciec
4 minuty temu, Gość Pomocna napisał:

Ja czasami do takiego pojemnika masturbuje się w do ryżu/makaronu, a dzieciom mówię, że to sos.

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Ojciec napisał:

Ja czasami do takiego pojemnika masturbuje się w do ryżu/makaronu, a dzieciom mówię, że to sos.

Pan jest taki pomysłowy, mogę prosić o mail aby wymieniać się przepisami

Gość Gość
10 minut temu, Gość Pomocna napisał:

Jakie placki masz na myśli? Ostatnio przeglądałam przepisy na wegetariańskie burgery i tez musze zrobic ćwiczebnie. Z tymi kotletami to świetny pomysł, widziałam przepis na panierke z krakersów, ale to by była tylko bułka z kotletam lub ryba, bo sałata juz jasnie panu nie przejdzie przez gardło. Na sałatki nie.ma czasu, czasem nawet na ta kanapkę nie ma czasu, tylko wraca ze szkoły i mowi ze nic nie jadł. Ale jogurt, owoce i chrupki posprzata

Gość Gość
6 minut temu, Gość Ojciec napisał:

I tak biedaku wszystko sam. Baba uciekła?

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Jakie placki masz na myśli? Ostatnio przeglądałam przepisy na wegetariańskie burgery i tez musze zrobic ćwiczebnie. Z tymi kotletami to świetny pomysł, widziałam przepis na panierke z krakersów, ale to by była tylko bułka z kotletam lub ryba, bo sałata juz jasnie panu nie przejdzie przez gardło. Na sałatki nie.ma czasu, czasem nawet na ta kanapkę nie ma czasu, tylko wraca ze szkoły i mowi ze nic nie jadł. Ale jogurt, owoce i chrupki posprzata

krowie

Gość AKa
26 minut temu, Gość Ojciec napisał:

Jesteś chory, człowieku, chory!

Gość AKa
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Wcale się nie dziwię 🙂

Gość gosc
Przed chwilą, Gość AKa napisał:

Jesteś chory, człowieku, chory!

cisza

Gość Ojciec
Przed chwilą, Gość AKa napisał:

Wcale się nie dziwię 🙂

Matka moich dzieci nie żyje, zginęła tragicznie 5 lat temu. 

Gość Ojciec
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Pan jest taki pomysłowy, mogę prosić o mail aby wymieniać się przepisami

spermakucharza@gmail.com

Gość Ojciec
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie, ona również dodaje własne soczki do posiłków. Tylko dzieciaki się krzywią, że kwaśne.

Gość Gość

Byle mu sie śmierdziało to jedzenie. Najgorsze odwijać coś co śmierdzi na całą klasę, dlatego on chce tylko kanapki z szynką lub serem bo nie śmierdzą. Żadnych jaj, ryb i sałatek choćby z łososiem, bo po kilku godzinach smród w plecaku na maksa, wstyd plecak otworzyć, żeby to wyrzucić. 

Gość gosx
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Byle mu sie śmierdziało to jedzenie. Najgorsze odwijać coś co śmierdzi na całą klasę, dlatego on chce tylko kanapki z szynką lub serem bo nie śmierdzą. Żadnych jaj, ryb i sałatek choćby z łososiem, bo po kilku godzinach smród w plecaku na maksa, wstyd plecak otworzyć, żeby to wyrzucić. 

mi właśnie tak stopy capia

Gość gosx
2 minuty temu, Gość Ojciec napisał:

spermakucharza@gmail.com

czy mogę pisać odpisze mi pan

Gość Ikos

Daje jedna lub 2 kanapki, batona musli, mus owocowy, czasami kefir.

Gość 🌻 Kwiatuszki 💐

Hahahhahaa ale się uśmiałam. Spermakucharza 👌👌👌

Gość ojciec
18 minut temu, Gość gosx napisał:

czy mogę pisać odpisze mi pan

Oczywiście ale w dniu jutrzejszym, ponieważ w ciągu najbliższego kwadransa będę popełniał samogwałt do kanapek mojej córki.

Gość ojciec
21 minut temu, Gość Gość napisał:

Ja kiedyś nasikałem synowi do tornistra

Gość gosc
Przed chwilą, Gość ojciec napisał:

Oczywiście ale w dniu jutrzejszym, ponieważ w ciągu najbliższego kwadransa będę popełniał samogwałt do kanapek mojej córki.

pisałam takiego maila nie ma kłamstwo 

Gość Pomocna
26 minut temu, Gość Gość napisał:

Pidobne hak racuchy z jablkiem tylko ściągasz warzywa plus geste ciasto nalesnikowe. Warto zamiast białej maki dac owsiana lub gryczana. Mozna dodac tez pieczarki jsk lubi. Przetestuj na kolacje czy mu posmakuje.   Tylko wykladaj na recznik papierowy, bo chłoną tłuszcz.

Możesz tez piec ciasteczka owsiane z orzechami, bakaliami i bananem.zamiast cukru.

Rozne muffiny, jajeczno warzywne, owsiane czy jaglane.

Jak masz blender kielichowy to różne  koktalie warzywno owocowe, sa pożywne, mozna duzo przemycić i zawsze jest czas zeby wypic. 

Gość gosc
8 godzin temu, Gość Pomocna napisał:

Pidobne hak racuchy z jablkiem tylko ściągasz warzywa plus geste ciasto nalesnikowe. Warto zamiast białej maki dac owsiana lub gryczana. Mozna dodac tez pieczarki jsk lubi. Przetestuj na kolacje czy mu posmakuje.   Tylko wykladaj na recznik papierowy, bo chłoną tłuszcz.

Możesz tez piec ciasteczka owsiane z orzechami, bakaliami i bananem.zamiast cukru.

Rozne muffiny, jajeczno warzywne, owsiane czy jaglane.

Jak masz blender kielichowy to różne  koktalie warzywno owocowe, sa pożywne, mozna duzo przemycić i zawsze jest czas zeby wypic. 

a jak takie racuchy smakują na zimno?