Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

500+ decyzja

Polecane posty

Gość gosc

Wyslalam wniosek na 500+ w sierpniu, przez bank. I do teraz nie otrzymalam decyzji na emaila czy mi przyznano czy nie. Dziewczyny ile czekalyscie na ta decyzje?

Gość Malineczka

A pieniądze Masz? Czytałaś wiadomość zwrotną ze gmina wcale obowiązku wydania decyzji nie ma? Wydają decyzję tylko w razie nie otrzymania zasiłku  . Większość gmin decyzje wydaje Ale nie muszą. Jeżeli pieniądze otrzymałaś to wszystko gra 

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Malineczka napisał:

A pieniądze Masz? Czytałaś wiadomość zwrotną ze gmina wcale obowiązku wydania decyzji nie ma? Wydają decyzję tylko w razie nie otrzymania zasiłku  . Większość gmin decyzje wydaje Ale nie muszą. Jeżeli pieniądze otrzymałaś to wszystko gra 

Ja mam kontynuacje swiadczen bo wczesniej tez pobieralam na 2 dzieci. Wczesniejsza decyzje mam do 30 wrzesnia i teraz skladalam kontynuacje dlatego jak narazie mam normalnie wyplacane jeszcze ze wczesniejszego wniosku. Dlatego ciezko mi stwierdzić czy to przyjeli czy nie. Pierwszy raz skladalam przez bank, bo wczesniej to osobiscie. Lecz poswiadczenie ze wyslane dostalam wiec mam nadzirje ze wszystko doszlo.

Gość Emm933

Ja złożyłam 08.08. tego samego dnia dostałam decyzję a następnego dnia pieniądze za lipiec wyrównanie i potem planowo już w sierpniu. Ale ja osobiście składałam. Pewnie zależy od gminy. 

Gość Jaa

Ja skladalam chyba w sierpniu albo pod koniec lipca, przez bank i dopiero dzis przyszedl e-mail z pozytywną decyzją. Pieniędzy jeszcze nie ma

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Jaa napisał:

Ja skladalam chyba w sierpniu albo pod koniec lipca, przez bank i dopiero dzis przyszedl e-mail z pozytywną decyzją. Pieniędzy jeszcze nie ma

To widze ze nie jestem sama. U mnie ogolnie jest duze miasto wiec zawsze wyplacane mialam bardzo pozno bo ok 28 dnia w miesiącu. Wiec moze dlatego tez takie opoznienia. A wiecie moze gdzie mozna zadzwonić sie zapytac co z tym wnioskiem? Czy normalnie do MOPSu?

Gość Magda

Wniosek złożyłam 23 sierpnia. Pieniądze na konto dostałam 6 września, natomiast decyzję dopiero 9 września. 

Gość Goscccc

Ja też dostałam najpierw pieniądze, potem maila z potwierdzeniem. W sierpniu już 2-giego były pieniądze na koncie, a w tym miesiącu nadal nic 😕 Jest tu ktoś z Katowic kto dostał już za wrzesień? Na stronie MOPS jest napisane, że wypłacają 15 każdego miesiąca, a nic jeszcze nie dostałam.

Gość Gość

Ja wniosek złożyłam przez bank 4 lipca, decyzja była 18 sierpnia, a dwa dni później przyszły pieniążki. Za wrzesień też już wypłacone. Chorzów.

U nas zależy na jaka literę masz nazwisko.... Ja na N i dzisiaj wpłynęły. Moja siostra na na R i ma 25 każdego miesiąca