Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julka16

Ciąża na początku pracy

Polecane posty

Gość gość
11 minut temu, Gość Gość napisał:

To na wielkopańskie przypadłości, to trzeba było mieć posiadłości. 

Żeby krytykować czy pouczać kogokolwiek (z posiadłościami lub bez) trzeba się najpierw nauczyć poprawnie konstruować wypowiedzi w języku ojczystym. Niedouczeni nie mają głosu. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Żeby krytykować czy pouczać kogokolwiek (z posiadłościami lub bez) trzeba się najpierw nauczyć poprawnie konstruować wypowiedzi w języku ojczystym. Niedouczeni nie mają głosu. 

Chciałabyś zabłysnąć, ale posiadłości Bozia poskąpiła i żal.

Gość gość
4 minuty temu, Julka16 napisał:

Mi już brak sił na tych pseudo ekspertów ..

Największymi są nieródki, bezpłodne i faceci 😛 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Jak ktoś widział takowe tylko zza miedzy, bo się wychował w czworakach to tak mu się wydaje. Ze świronka mało widać. 

Gość gosc
7 minut temu, Gość gość napisał:

Ile ciąż donosiłaś?

Żadnej?

To oby ci się jakąś udało. Bez mdłości, wymiotów, zawrotów głowy, skoków ciśnienia, omdleń, cholestazy, rzucawki, cukrzycy ciążowej, rwy kulszowej, rozejścia spojenia łonowego, krwawień i przedwczesnego porodu. 

Tak, tak. Ciąża to choroba. Od niedawana. I tylko w Polsce.

Gość gosc
7 minut temu, Gość gość napisał:

Ile ciąż donosiłaś?

Żadnej?

To oby ci się jakąś udało. Bez mdłości, wymiotów, zawrotów głowy, skoków ciśnienia, omdleń, cholestazy, rzucawki, cukrzycy ciążowej, rwy kulszowej, rozejścia spojenia łonowego, krwawień i przedwczesnego porodu. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

Powtarzasz się. Nie nauczyli w gminnej szkole, że to błąd stylistyczny.

Gość gosc
11 minut temu, Gość gość napisał:

Ile ciąż donosiłaś?

Żadnej?

Pytałam, od kiedy ciąża jest jednostką chorobową. A ty mi piszesz o dolegliwościach, które towarzyszą niektórym ciężarnym.

Tak trudno zrozumieć proste pytanie?

Gość gosc
11 minut temu, Julka16 napisał:

Mi już brak sił na tych pseudo ekspertów ..

Och, tobie to już brak sił na wszystko. To jak dałaś rade seks uprawiac?

Gość gość
20 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie każdego matka zgubiła w bruździe, jak szła pańskie buraki obradlać w tych posiadłościach, co wyraźnie (jak widać) na głowę zaszkodziło. 

14 minut temu, Gość gość napisał:

A najlepiej z tym wszystkim 😛 

Żałosne...  Pewnie bezplodna albo facet dlatego tak się mądrzy 

Gość gosc
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Powtarzasz się. Nie nauczyli w gminnej szkole, że to błąd stylistyczny.

Skoro wy się powtarzacie i uparcie twierdzicie, że L4 należy się z powodu ciąży to cóż...

10 minut temu, Gość Gość napisał:

Boże człowieku weź idź na spacer albo nie wiem..  Zrób coś ze sobą bo aż oczy bolą jak się czyta 

2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Skoro wy się powtarzacie i uparcie twierdzicie, że L4 należy się z powodu ciąży to cóż...

Nie powodu ciąży tylko objawów ciąży człowieku! Nie każdy tu pisze dokładnie jakie są jego objawy,  co się dzieje w organizmie bo nic Ci do tego!! 

Gość gość
26 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie każdego jak ciebie matka zgubiła w bruździe, jak szła pańskie buraki obradlać w tych posiadłościach, co wyraźnie (jak widać) na głowę zaszkodziło. 

Gość gosc
Przed chwilą, Julka16 napisał:

Nie powodu ciąży tylko objawów ciąży człowieku! Nie każdy tu pisze dokładnie jakie są jego objawy,  co się dzieje w organizmie bo nic Ci do tego!! 

Z powodów objawów ciąży (uniemożliwiających pracę)! Bingo! W końcu zaczaiłaś. Bo na poprzednich stronach plujecie się jak głupie, że L4 należy się na ciążę. Jest ciąża = należy się L4.

Oj, chyba teraz już rozumiem po co te zwolnienia w ciąży. Mózg nie pracuje jak trzeba i taka pracownica może narobić więcej szkody niż pozytku. No cóż. Hormony działają, aby z mózgi kobiet przeobrazić w mózgi samic lepiej przystosowanych do opieki nad przychówkiem.

Gość życzliwy
3 minuty temu, Julka16 napisał:

Jula, nie denerwuj się, szkoda zdrowia. Zamknij kafe, zaparz sobie dobrej herbaty i odpoczywaj. Spokojnej ciąży i lekkiego rozwiązania 🙂  

36 minut temu, Gość Gość napisał:

Przystopuj z oskarżeniami jak Cię sumienie pali i melisy się napij. Jeszcze w szpitalu podpięta pod oksytocynę odpisywałam na maile służbowe. Nie wymagam tego od każdej kobiety. Jestem bardzo wyrozumiałym kierownikiem, ale jak mi koleżanki (niektóre) opowiadają jak to ciąża jest uzasadnieniem L4, kombinują, jęczą, albo tutaj poczytam takie jak Ty, to nie dziwię się, że w firmach 10 razy pomyślą zanim zatrudnią młodą kobietę.

To się nazywa droga Pani odpowiedzialne stanowisko. Przypominam tylko że idąc np do biedronki do pracy, gdy zachodzisz ciążę idziesz tylko do lekarza i mówisz pracuje w markecie i bum nawet w 2 tyg dostaniesz zwolnienie aż do porodu a ja pracując w biurze, mając ciąża pracę psychiczna a nie fizyczna muszę się tłumaczyć ze stresu,  wymiotów nim spowodowanych no bo praca w biurze to nic takiego..  Tylko sobie siedzę i nic nie robię... 

1 minutę temu, Gość życzliwy napisał:

Jula, nie denerwuj się, szkoda zdrowia. Zamknij kafe, zaparz sobie dobrej herbaty i odpoczywaj. Spokojnej ciąży i lekkiego rozwiązania 🙂  

Eh dokładnie tak zrobię.  Dziękuję bardzo 😊😊 miłego wieczoru 🤗

Gość Gosc

Autorko czym.ty się przejmujesz? Dziewczyno Idź na l4. Jeszcze się w życiu napracujesz. Posiedzisz w domu, odpoczniesz. Ja mam .prace lelka  biurowa ale jakbym zaszła w ciążę to od min 7tc  L4 wita :) 

Gość życzliwy
2 minuty temu, Julka16 napisał:

Eh dokładnie tak zrobię.  Dziękuję bardzo 😊😊 miłego wieczoru 🤗

Wzajemnie 🙂 Powodzenia.

3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Z powodów objawów ciąży (uniemożliwiających pracę)! Bingo! W końcu zaczaiłaś. Bo na poprzednich stronach plujecie się jak głupie, że L4 należy się na ciążę. Jest ciąża = należy się L4.

Oj, chyba teraz już rozumiem po co te zwolnienia w ciąży. Mózg nie pracuje jak trzeba i taka pracownica może narobić więcej szkody niż pozytku. No cóż. Hormony działają, aby z mózgi kobiet przeobrazić w mózgi samic lepiej przystosowanych do opieki nad przychówkiem.

Ale czy ja coś takiego napisałam że należy mi się jak psu buda?  Nie? Ale jeśli ze stresu aż wymiotuje w pracy (tak nie pisałam tego wcześniej bo uważałam że to nie twoja sprawa) to po prostu rozważam pójście na zwolnienie zanim zostawia tę pracę i zostanie bez niczego i dziecku nic nie będę mogła zapewnić..  Dziękuję ,dobranoc 

1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Autorko czym.ty się przejmujesz? Dziewczyno Idź na l4. Jeszcze się w życiu napracujesz. Posiedzisz w domu, odpoczniesz. Ja mam .prace lelka  biurowa ale jakbym zaszła w ciążę to od min 7tc  L4 wita 🙂

Już nie chodzi oto ale oto jaka presja jest na mnie wywierana , po prostu sobie nie radzę i nawet tutaj ludzie nie dadzą żyć..  Okropny kraj, okropni ludzie.  Pozdrawiam i dziękuję za radę 🤗🤗

28 minut temu, Gość gosc napisał:

Pytałam, od kiedy ciąża jest jednostką chorobową. A ty mi piszesz o dolegliwościach, które towarzyszą niektórym ciężarnym.

Tak trudno zrozumieć proste pytanie?

A nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Kobieta pisze o objawach ciąży przez które trzeba iść na zwolnienie geniuszu.  Zresztą takie coś jak ty i tak nie zrozumie.  Żegnam,  nie pozdrawiam 

1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Największymi są nieródki, bezpłodne i faceci 😛 

w sedno 👍

Gość Gość

Skoro ciaża to taki horror, choroba wręcz a ciężarne są jak niepełnosprawne to ciekawe jak radzą sobie takie mimozy gdy są w ciąży a w domu mają już jednego potomka? Przecież, jak można wyczytać na kafe, opieka i wychowywanie dziecka to również praca ponad siły! Ba! Jest to nawet (według kafeterianek) najbardziej wymagające i odpowiezialne zajęcie (praca kardiochirurga czy kontrolera lotów lotniczych to pikuś!). Ciekawe kiedy zaczna wystawiać L4 kobietom w ciąży od opieki nad własnymi dziećmi?

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Autorko czym.ty się przejmujesz? Dziewczyno Idź na l4. Jeszcze się w życiu napracujesz. Posiedzisz w domu, odpoczniesz. Ja mam .prace lelka  biurowa ale jakbym zaszła w ciążę to od min 7tc  L4 wita :) 

To jest wlaśnie to! Baba jeszcze nie wie jak się będzie czuła w ciąży ale wie, że pójdzie na L4. Jak bedzie czuła się świetne to naściemnia lekarzowi jaka to jest chora i umęczona.

I wy serio chcecie, zeby ktokolwiek was szanował?

Gość Gość
1 godzinę temu, Julka16 napisał:

Ale czy ja coś takiego napisałam że należy mi się jak psu buda?  Nie? Ale jeśli ze stresu aż wymiotuje w pracy (tak nie pisałam tego wcześniej bo uważałam że to nie twoja sprawa) to po prostu rozważam pójście na zwolnienie zanim zostawia tę pracę i zostanie bez niczego i dziecku nic nie będę mogła zapewnić..  Dziękuję ,dobranoc 

A myślisz, że bęziesz sie nadawać do wychowywania dziecka skoro nie nadajesz się do pracy?

Gość Optymistka

Ja myślę, że te złośliwe komentarze piszą baby, które: nie mogą zajść w ciążę i tak się wyżywają lub nie mogą w spokoju przeczekać ciążowych dolegliwości, bo mimo, że dziecko się samo nie zrobiło, to mąż nią orze dom jak rolnik pole traktorem lub mają pracę, w której pracodawca krzywo patrzy na jakiekolwiek zwolnienie. Mogą to być też faceci, których wpienia to, że nie będą nigdy w ciąży i nie będą mogli siedzieć w domu i pielęgnować swojego ciała w oczekiwaniu na poród. 

Nie widzę możliwości, żeby zdrowa na ciele i umyśle kobieta, która jest lub była w ciąży, miała wspierającego partnera i uczciwego pracodawcę wylewała tu tyle jadu. Najwyżej napisze, że ona chodziła do pracy długo, ale każdy niech robi co uważa - i tyle.