Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniab1988@wp.pl

Jestem sama i nie mam już sił

Polecane posty

Jestem samotna matka, nikt mi nie pomaga. Kocham moje dziecko ale chciałabym też czasem wyjść gdziekolwiek. Moja mama jest zdania że chciałam dziecka to mam z nim teraz siedzieć i nie mam prawa do życia. Druga babcia również nie pomaga. Ojciec dziecka wyjechał zagranicę i jestem zdana na samą siebie.. Chciałabym kogoś poznać ale głupio i nie odpowiedzialnie na pierwsze spotkanie wziąść dziecko ze sobą. Nie mam już sił 😞

Gość Iubire

Jak potrzebujesz wyjść gdziekolwiek, to wychodź np. do jakiegoś klubu malucha czy bawialni. Dziecko będzie się bawiło, Ty możesz pogadać z koleżankami przy kawie. 

Gość Gosc

To szukaj znajomych wsrod matek z dziećmi

Gość gość
2 godziny temu, aniab1988@wp.pl napisał:

Jestem samotna matka, nikt mi nie pomaga. Kocham moje dziecko ale chciałabym też czasem wyjść gdziekolwiek. Moja mama jest zdania że chciałam dziecka to mam z nim teraz siedzieć i nie mam prawa do życia. Druga babcia również nie pomaga. Ojciec dziecka wyjechał zagranicę i jestem zdana na samą siebie.. Chciałabym kogoś poznać ale głupio i nie odpowiedzialnie na pierwsze spotkanie wziąść dziecko ze sobą. Nie mam już sił 😞

Niestety ale takie jest życie. Nie zawsze jest tak jak chcemy. Zresztą nie ty jedna jesteś sama.

Gość Gość

Też nigdzie nie wychodzę... 🙁

Gość Gość Kasia

A skąd jesteś autorko?

Gość nnld

Współczuję bardzo...Ja teraz jestem kilka dni sama z dwójką dzieci i szczególnie weekend jest ciężki...A co dopiero mówić jak ty masz tak na codzień :O. Podejrzewam że opiekunka choćby czasem odpada, ze względu na koszt? A może uda ci się na czymś zaoszczędzić i czasem na kilka godzin wziąć opiekunkę? W twoim przypadku, to też warto zacieśniać kontaktu sąsiedzkie, no ale rozumie że jeśli mieszkasz gdzieś już dłużej i do tej pory tego nie zrobiłaś, to teraz będzie głupio od tak zacząć sąsiadów zaczepiać...Nie wiem ile lat ma twoje dziecko...Ale jeśli jest choćby w wieku przedszkolnym, to po prostu też musisz wejść w bliższy kontakt chociaż z jedną mamą, może twoja córka by mogła czasem do nich pojechać, może nawet przenocować...No i jeszcze jest opcja dalszej rodziny, czasem dalsza potrafi okazać więcej serca niż ta najbliższa...Może spróbuj odnowić kontakty z kuzynkami...

Gość Gosc

Dostajesz 500 + to nie możesz opłacić opiekunki na kilka godzin? 

Gość Madre

Na pewno w twoim mieście jest więcej samotnych matek. Umówcie się na kawę w jakiejś kawiarni z ogródkiem. Dzieci się pobawią wy pogadacie o dupie Maryny i zaplanujecie inne spotkania

Gość gosc

Pomysł z opiekunką jest naprawdę dobry 🙂 Pomyśl o tym autorko. A może jakaś koleżanka się zgodzi, taka do której masz zaufanie?

Rozumiem Cię całkowicie, troszeczkę oddechu naprawdę potrzeba.

Gość majka987

Jak masz dziecko to sie powinnas nim zajmowac a nie myslec o spotykaniu sie . Facet tyra zagranica a ty tu mysliszo spotkaniach. Wspolczuje mu takiej ...ki. 

Gość Gość
5 minut temu, Gość majka987 napisał:

Jak masz dziecko to sie powinnas nim zajmowac a nie myslec o spotykaniu sie . Facet tyra zagranica a ty tu mysliszo spotkaniach. Wspolczuje mu takiej ...ki. 

Ona chyba nie jest z tym facetem.

Gość Gość

Autorko, twoja matka ma rację. Nie obarczaj opieka nad dzieckiem osób, które nie miały na to wpływu.

Gość majka987