Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homer

Panny z tatuażami mają zryty beret

Polecane posty

Gość Gość

I kazdy psycholog ci powie, ze ocena na podstawie jednej cechy jest niemozliwa. Rownie dobrze moglbys probowac tworzyc profil psychologiczny na podstawie tego, ze ktos ma kota. Probowano. Wyszly jakoes ogolnilowe cechy wspolne, ale tylko w porownaniu do posiadaczy psow.

I dlaczego tatuaze uchodza mezczyznie, a kobiecie nie? Tylko u kobie maja oznaczac zryty beret? 

Gość Gość
15 minut temu, Gość Gość napisał:

I kazdy psycholog ci powie, ze ocena na podstawie jednej cechy jest niemozliwa. Rownie dobrze moglbys probowac tworzyc profil psychologiczny na podstawie tego, ze ktos ma kota. Probowano. Wyszly jakoes ogolnilowe cechy wspolne, ale tylko w porownaniu do posiadaczy psow.

I dlaczego tatuaze uchodza mezczyznie, a kobiecie nie? Tylko u kobie maja oznaczac zryty beret? 

Tatuaż to nie cecha osobowościowa a skutek zespołu cech

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Tatuaż to nie cecha osobowościowa a skutek zespołu cech

Takich jak wrazliwosc i ekstrawersja. W badaniach na temat tatuazy nie znaleziono nic o niskiej samoocenie na przyklad.

Samo twierdzenie, ze wszystkie wytatuowane osoby sa podobne wola o pomste do nieba. 

Gość gość

Powiem tak...to dobrze, że tak myślicie. To nieprawda, ale to dobrze. Trochę jak z czerwonymi paskami na wężu zbożowym. Nie jest jadowity, ale dobrze, że niektórzy tak myślą 😛

Gość Gość

Nie zmienia to faktu że obecnie panuje moda na tatuaże. Tak jak moda na sztuczne rzęsy.

Nie zmienia to faktu że obecnie panuje moda na tatuaże. Tak jak moda na sztuczne rzęsy.

A ludzie którzy podążają za modą to jełopy bez własnego gustu.

Gość gość

obecnie to od jakichś 10 lat jak nie lepiej. Tak jak kiedyś weszła moda na "casual" ubrania i tak już zostało. Moda na tatuaże jest tak "rozbudowana", że w samym tatuowaniu są trendy

Gość gość
Przed chwilą, Piaskun napisał:

A ludzie którzy podążają za modą to jełopy bez własnego gustu.

Niektórzy żeby być oryginalni i z własnym gustem założą sobie nocnik na głowę. Wyglądac powinno się właśnie według własnego gustu, nawet jak nie jest unikatowy, a nie być oryginalnym na siłę

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

obecnie to od jakichś 10 lat jak nie lepiej. Tak jak kiedyś weszła moda na "casual" ubrania i tak już zostało. Moda na tatuaże jest tak "rozbudowana", że w samym tatuowaniu są trendy

Wiem. Nie jestem ślepa.

Gość gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Wiem. Nie jestem ślepa.

to teraz zastanów się czy można o tym mówić, że to "moda" jak fason klapek na lato, czy po prostu tatuaże robią sobie ludzie którym się one zwyczajnie podobają - tylko teraz to tak nie utrudnia życia jak 20 lat temu. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

to teraz zastanów się czy można o tym mówić, że to "moda" jak fason klapek na lato, czy po prostu tatuaże robią sobie ludzie którym się one zwyczajnie podobają - tylko teraz to tak nie utrudnia życia jak 20 lat temu. 

Zależy jakie tatuaże i jacy ludzie. Wszystko na temat.

Gość gość

Zależy jakie tatuaże i jacy ludzie. Wszystko na temat.

No i o to właśnie mi chodziło. Nie można uogólniać

Gość Sebsa

Sorry jeśli ktoś robi sobie wzór który ma 3/4 sebiksow i dorabia ideologię do tego wzoru to jest to żałosne i zabawne nawet.

Gość gość
Przed chwilą, Gość Sebsa napisał:

Sorry jeśli ktoś robi sobie wzór który ma 3/4 sebiksow i dorabia ideologię do tego wzoru to jest to żałosne i zabawne nawet.

Sorry, ale temat jest ogólnie o wytatuowanych kobietach które z zasady nie mają wzorów jak sebiksy 😄

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Sorry, ale temat jest ogólnie o wytatuowanych kobietach które z zasady nie mają wzorów jak sebiksy 😄

Jak seby może i nie ale za to jak karyny. Bo i takie trendy wśród kobiet istnieją. Uważam że wielkie tatuaże szpeca kobietę i są oblesne ale to tylko moje zdanie więc możesz je olac.

Gość gość

Jak seby może i nie ale za to jak karyny. Bo i takie trendy wśród kobiet istnieją. Uważam że wielkie tatuaże szpeca kobietę i są oblesne ale to tylko moje zdanie więc możesz je olac.

Pewnie, że istnieją, ale już ustaliliśmy, że jest wiele "trendów" i styli tatuażu. Do tego z moich obserwacji wynika, ze mocno wytatuowane osoby nie dorabiają ideologii do swoich tatuaży, to raczej związane jest z małymi tatuażami które ludzie robią np. po stracie bliskiej osoby

Twoje zdanie jest twoje co do tego czy to jest ładne jest twoje i nie można się z tym kłócić 🙂

Gość Gość

No więc właśnie. Moje zdanie jest najmojsze. 

Gość gość

No więc właśnie. Moje zdanie jest najmojsze. 

Ale temat nie jest o zdaniu na temat tego jak to wygląda. Mnie nie podobają się doklejane rzęsy, ale nie twierdzę, że każdy kto ma doklejane rzęsy na "zryty beret"

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Ale temat nie jest o zdaniu na temat tego jak to wygląda. Mnie nie podobają się doklejane rzęsy, ale nie twierdzę, że każdy kto ma doklejane rzęsy na "zryty beret"

Za bardzo się spinasz. Najbardziej sie spinaja zawsze obrońcy tatuaży. Pozwól mieć każdemu własne zdanie. Niech se twierdza co chcą. A Ty sobie miej co chcesz i gra gitara.

Gość gość

Za bardzo się spinasz. Najbardziej sie spinaja zawsze obrońcy tatuaży. Pozwól mieć każdemu własne zdanie. Niech se twierdza co chcą. A Ty sobie miej co chcesz i gra gitara.

to nie jest "spina" tylko zwykła rozmowa. Oczywiście, że masz prawo myśleć co chcesz, ale skoro wypowiadasz się na temat to chyba grzecznie z mojej strony jest odpowiedzieć skoro dalej temat czytam, prawda? Temat nie jest o tatuażach tylko o zdrowiu psychicznym ludzi z tatuażami, temat mnie dotyczy więc się wypowiadam. Chociaż to nie pierwszy raz kiedy widzę nazywanie spiną logicznych argumentów

Gość gość39 i pół

Sam mam tatuaże, ale u kobiet jestem w stanie zaakceptować tylko jakiś mały i subtelny. Co do samego tematu to najwięcej zrytych beretów spotkałem wśród użytkowników forum Kafeterii 😄

Gość gość
23 minuty temu, gość39 i pół napisał:

Sam mam tatuaże, ale u kobiet jestem w stanie zaakceptować tylko jakiś mały i subtelny. Co do samego tematu to najwięcej zrytych beretów spotkałem wśród użytkowników forum Kafeterii 😄

Z czystej ciekawości, mogę zapytać dlaczego tak?

Gość gość39 i pół
12 minut temu, Gość gość napisał:

Z czystej ciekawości, mogę zapytać dlaczego tak?

Dobre pytanie. Nazwałbym siebie wyzwolonym konserwatystą do zepsucia 😛 Chyba zostałem tak wychowany,  że to mężczyzna więcej zarabia,  ma większy samochód, buduje dom i ma większą liczbę tatuaży.  Czyli mocno dominuje. 

Gość gość
8 minut temu, gość39 i pół napisał:

Dobre pytanie. Nazwałbym siebie wyzwolonym konserwatystą do zepsucia 😛 Chyba zostałem tak wychowany,  że to mężczyzna więcej zarabia,  ma większy samochód, buduje dom i ma większą liczbę tatuaży.  Czyli mocno dominuje. 

ciekawe, dziwne, ale ciekawe

Gość gość39 i pół
28 minut temu, Gość gość napisał:

ciekawe, dziwne, ale ciekawe

Teraz też poczułem się dziwnie.

Gość gość
1 minutę temu, gość39 i pół napisał:

Teraz też poczułem się dziwnie.

Jeszcze rozumiem kiedy ludzie mówia, że coś im po prostu estetycznie nie pasuje, ale takie "bo tak zostałem wychowany" zawsze mnie dziwi. 

2 godziny temu, Gość gość napisał:

Niektórzy żeby być oryginalni i z własnym gustem założą sobie nocnik na głowę. Wyglądac powinno się właśnie według własnego gustu, nawet jak nie jest unikatowy, a nie być oryginalnym na siłę

Np tatuując się i mówiąc że to wyraz unikalnej osobowości i głęboki symbolizm egzystencjalny ?

Gość gość39 i pół
17 minut temu, Gość gość napisał:

Jeszcze rozumiem kiedy ludzie mówia, że coś im po prostu estetycznie nie pasuje, ale takie "bo tak zostałem wychowany" zawsze mnie dziwi. 

A to w sumie nie jedno i to samo? Nie skreślam kobiety jako człowieka.  Po prostu nie podniecają mnie laski w stylu Kat von D.

Gość gość
21 minut temu, Piaskun napisał:

Np tatuując się i mówiąc że to wyraz unikalnej osobowości i głęboki symbolizm egzystencjalny ?

nie znam takich ludzi 🙂 Większość tych co się tatuuje mówią, że to dla ozdoby i tyle.

14 minut temu, gość39 i pół napisał:

A to w sumie nie jedno i to samo? Nie skreślam kobiety jako człowieka.  Po prostu nie podniecają mnie laski w stylu Kat von D.

Dla mnie nie. Odbiegając od tematu - ja wychodzę z założenia, że wychowanie to kiepski powód żeby mieć jakieś przekonania - zakładając, że po prostu przyjęło się zdanie rodziców i nigdzy samodzielnie nad nim nie zastanawiało. Trochę jak z religią, czasem jak pytasz ludzi dlaczego są wierzący to jedyne co potrafią odpowiedzieć to "bo tak mnie wychowano".

Gość gość39 i pół
15 minut temu, Gość gość napisał:

nie znam takich ludzi 🙂 Większość tych co się tatuuje mówią, że to dla ozdoby i tyle.

Dla mnie nie. Odbiegając od tematu - ja wychodzę z założenia, że wychowanie to kiepski powód żeby mieć jakieś przekonania - zakładając, że po prostu przyjęło się zdanie rodziców i nigdzy samodzielnie nad nim nie zastanawiało. Trochę jak z religią, czasem jak pytasz ludzi dlaczego są wierzący to jedyne co potrafią odpowiedzieć to "bo tak mnie wychowano".

Z tym akurat się zgadzam. Ale często wiele rzeczy zakorzenia się w nas jeszcze w dzieciństwie.  Mam twarde zasady, którymi kieruję się w życiu. Czy mógłbym je zmienić? Poważnie to nie wiem. Dobranoc.