Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia

Mężczyzna nie chce się żenic

Polecane posty

Gość Joasia

Dziewczyny co myślicie o fachowców który oświadczył się po kilku latach związku ale za każdym razem kiedy coś wspominam o ślubie to on na mnie pokrzykuje i strasznie się denerwuje ? Dodam ze mieszkamy ze sobą jakieś 2 i pół roku a jesteśmy razem 5 lat .

Gość Joasia

Miało być o facecie*

Gość Ola

Pewnie nie zamierza być z Tobą do końca zycia

Gość gość

Większość facetów nie chce się żenić. Tylko kobiety ich do tego zmuszają.

Gość Ktoś
2 godziny temu, Gość gość napisał:

Większość facetów nie chce się żenić. Tylko kobiety ich do tego zmuszają.

A ci którzy się na to zgodzą szybko żałują jak ja .Jestem ciekawy czy jest ktoś kto napisze z czystym sumieniemże po ślubie jego związek stał się lepszy ?😂 

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Ktoś napisał:

A ci którzy się na to zgodzą szybko żałują jak ja .Jestem ciekawy czy jest ktoś kto napisze z czystym sumieniemże po ślubie jego związek stał się lepszy ?😂 

Mój się nic nie zmienił, ale jest wygodniej, to mąż zarejestrował imię córki, ja się fatalnie czułam, mąż mnie ubezpieczał w pracy, na czas  siedzenia z dzieckiem w domu i nue musiałam udawać w up, że szukam roboty, nawet moje  listy z poczty mąż odbiera, dużo udogodnień. 

12 godzin temu, Gość Joasia napisał:

Dziewczyny co myślicie o fachowców który oświadczył się po kilku latach związku ale za każdym razem kiedy coś wspominam o ślubie to on na mnie pokrzykuje i strasznie się denerwuje ? [...]

Że okazał poważne podejście do relacji i związku z Tobą zaręczynami, ale nie ma ochoty na ślub? Postaraj się delikatnie wybadać, bądź spytaj wprost o powody. Zawsze warto szczerze na spokojnie porozmawiać, dobra komunikacja to podstawa.

Gość Kiss
7 minut temu, Bolek napisał:

Hmmm... Ciężko z komunikacją, podzyrowala byś partnerowi (nie mężowi) kredyt na kilkaset tysięcy na 30 lat? To teraz napisz dlaczego nie i jak mu to wyjaśnisz. Niestety małżeństwo to takie żyrowanie kredytu partnerce, kobieta zawsze może się z małżeństwa wymiksowac i znajdzie sposób by było to z winy mężczyzny. Niestety tonie dawne czasy że miłość po grób, kobiety stały się wyrachowane

Jaki kredyt, co Ty w ogóle p i e r t o l i s z? Mnóstwo kobiet więcej zarabia i ma większe majątki niż mężczyźni, a facet też się może z małżeństwa wymiksować. Owszem, jeśli facetjest 100% winny, to kobieta znajdzie sposób, by była wina po jej stronie. I co jej to da? Zwykle tylko satysfakcję...

Gość Kiss

By była wina po jego stronie.

3 minuty temu, Gość ... napisał:

Jeśli chcesz wiedzieć czy on jest rzeczywiscie dla Ciebie, co myśli i czuje, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Jakby była świetna to by się tu tak nie reklamowała.

Gość Kiss
21 minut temu, Nenesh napisał:

Że okazał poważne podejście do relacji i związku z Tobą zaręczynami, ale nie ma ochoty na ślub? Postaraj się delikatnie wybadać, bądź spytaj wprost o powody. Zawsze warto szczerze na spokojnie porozmawiać, dobra komunikacja to podstawa.

Chyba żartujesz. Raczej ją okłamał.

13 minut temu, Bolek napisał:

Hmmm... Ciężko z komunikacją, podzyrowala byś partnerowi (nie mężowi) kredyt na kilkaset tysięcy na 30 lat? [...]

Jeśli pytasz mnie osobiście, to odpowiedź brzmi tak (przy założeniu, że zależałoby mi na facecie nie wyłącznie jako moim partnerze - subiektywnie - ale ceniłabym go również jako człowieka ogólnie), ponieważ akurat miałabym po temu warunki. Widzisz, kwestia jest indywidualna, dlatego Autorka powinna zwrócić się z pytaniem wprost do swojego partnera. Domniemania na forum nie pomogą. Nie twierdzę, że nie zgadzam się z Twoim punktem widzenia, ale że nie każdego faceta musi się on tyczyć (właśnie przez określenie ''każdy facet'' nie przybiłam Ci lajka pod wcześniejszą wypowiedzią ;p).

13 minut temu, Bolek napisał:

[...] kobiety stały się wyrachowane

Mężczyźni również.

4 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Chyba żartujesz. Raczej ją okłamał.

Myślę, że to jednak Autorka kierowała się własnym oczekiwaniem. Zaręczyny ślubu nie gwarantują, szczególnie, jeśli facet nigdy o nim nie wspominał, ani też nie obiecywał. Jedno z drugiego nie musi wynikać, to błędne założenie życzeniowe.

Gość Kiss
2 minuty temu, Nenesh napisał:

Jeśli pytasz mnie osobiście, to odpowiedź brzmi tak (przy założeniu, że zależałoby mi na facecie nie wyłącznie jako moim partnerze - subiektywnie - ale ceniłabym go również jako człowieka ogólnie), ponieważ akurat miałabym po temu warunki. Widzisz, kwestia jest indywidualna, dlatego Autorka powinna zwrócić się z pytaniem wprost do swojego partnera. Domniemania na forum nie pomogą. Nie twierdzę, że nie zgadzam się z Twoim punktem widzenia, ale że nie każdego faceta się on tyczy (właśnie przez określenie ''każdy facet'' nie przybiłam Ci lajka pod wcześniejszą wypowiedzią ;p).

Mężczyźni również.

Myślę, że to jednak Autorka kierowała się własnym oczekiwaniem. Zaręczyny ślubu nie gwarantują, szczególnie, jeśli facet nigdy o nim nie wspominał, ani też nie obiecywał. Jedno z drugiego nie musi wynikać, to błędne założenie życzeniowe.

Wg tej logiki to starania o dziecko też nie gwarantują chęci posiadania z żoną dziecka, tak? I naiwnością byłoby oczekiwać, że następnym etapem po poczęciu i urodzeniu byłoby wychowywanie z żoną dziecka, przecież facet niczego nie obiecywał, może planował je sprzedać, zjeść, a kości zakopać lub zostawić w oknie życia.

Ja rozumiem, że próbujesz się przypodobać niektórym panom, ale chyba popadasz w przesadę i jest to nieco żałosne.

Gość Kiss

Nie planowanie ślubu po zaręczynach i wywoływanie uczucia winy badź spychanie prób rozmowy na margines albo przemoc słowna gdy narzeczona, z którą facet sam, bez ponagleń się zaręczył, pyta o ślub (co jest normalne) jest przejawem niedojrzałości, hipokryzji i sprawia, że można domniemywać, ze facet planował oszukać narzeczoną

12 godzin temu, Gość Joasia napisał:

Dziewczyny co myślicie o fachowców który oświadczył się po kilku latach związku ale za każdym razem kiedy coś wspominam o ślubie to on na mnie pokrzykuje i strasznie się denerwuje ? Dodam ze mieszkamy ze sobą jakieś 2 i pół roku a jesteśmy razem 5 lat .

6 minut temu, Gość Kiss napisał:

Wg tej logiki to starania o dziecko też nie gwarantują chęci posiadania z żoną dziecka, tak? I naiwnością byłoby oczekiwać, że następnym etapem po poczęciu i urodzeniu byłoby wychowywanie z żoną dziecka, przecież facet niczego nie obiecywał, może planował je sprzedać, zjeść, a kości zakopać lub zostawić w oknie życia. [...]

Owszem, nie ma gwarancji. I jestem pewna, że jeśli uważniej przeanalizujesz temat, samodzielnie dojdziesz do odpowiednich wniosków, orientując się o zgubności wiary w schematy i odgórne założenia życzeniowe.

6 minut temu, Gość Kiss napisał:

[...] Ja rozumiem, że próbujesz się przypodobać niektórym panom, ale chyba popadasz w przesadę i jest to nieco żałosne.

Wypraszam sobie takie insynuacje.

Cyt.: ''Nie planowanie ślubu po zaręczynach i wywoływanie uczucia winy badź spychanie prób rozmowy na margines albo przemoc słowna gdy narzeczona, z którą facet sam, bez ponagleń się zaręczył, pyta o ślub (co jest normalne) jest przejawem niedojrzałości, hipokryzji i sprawia, że można domniemywać, ze facet planował oszukać narzeczoną''

Przy czym ''domniemywać'' to słowo klucz. 'Planować' stanowi subiektywną nadinterpretację faktów.

Gość gość

Jesteś z nim pięć lat i nie wiesz jakie ma podejście do instytucji małżeństwa? Znasz swojego mężczyznę? Czy pół na pół?

Gość Kiss
8 minut temu, Nenesh napisał:

Owszem, nie ma gwarancji. I jestem pewna, że jeśli uważniej przeanalizujesz temat, samodzielnie dojdziesz do odpowiednich wniosków, orientując się o zgubności wiary w schematy i odgórne założenia życzeniowe.

Wypraszam sobie takie insynuacje.

Cyt.: ''Nie planowanie ślubu po zaręczynach i wywoływanie uczucia winy badź spychanie prób rozmowy na margines albo przemoc słowna gdy narzeczona, z którą facet sam, bez ponagleń się zaręczył, pyta o ślub (co jest normalne) jest przejawem niedojrzałości, hipokryzji i sprawia, że można domniemywać, ze facet planował oszukać narzeczoną''

Przy czym ''domniemywać'' to słowo klucz. 'Planować' stanowi subiektywną nadinterpretację faktów.

Spoko, a jak ktoś Cię zaprosi do kawiarni, nie liczysz na kawę, bo przecież może Cię tam wyzwać od najgorszych i zrobić kupę na głowę.

No niby może.

Ale trochę dziwne jest przyczepianie się do ludzi, którzy mają nadzieję na standardowe rozwiązania.

Co do insynuacji, dziwne to teksty w ustach kobiety. Trochę to wygląda, jakbyś naprawdę żałośnie próbowała się przypodobać incelom i przegrańcom z Kafeterii 🤣

Gość Kiss
4 minuty temu, Bolek napisał:

Mnóstwo? Może w liczbach to mnóstwo ale w procentach obstawiam że z 10% kobiet zarabia więcej niż ich partnerzy, zazwyczaj jest na odwrót, mężczyzna zarabia 2-3 razy więcej

Chyba jaja sobie robisz, albo myślisz, że tylko dyrektorzy mają kobiety albo mężczyzn jest kilka razy mniej niż kobiet.
Mediana zarobków (najczęstsza pensja) 2500 - sugerujesz, że większość kobiet zarabia 840zł czyli poniżej minimum krajowego, czy że przeciętny polski mężczyzna ma 7500 na rękę? Chyba Cię wyobraźnia poniosła.
Już przegrałeś zakład.

Gość gość

Może. A czy wspominał o ślubie? Z tego co czytam, to widzę, że nie. Faceci nie są skomplikowani tak jak kobiety. Uważam, że albo facet nie wspominał o ślubie, a dziewczyna oświadczyny przyjęła jako szybkie zamążpójście i się niecierpliwi zamiast z gościem na ten temat porozmawiać. Ludzie nie potrafią normalnie rozmawiać i najmniejsze tematy ich przerastają. Wolą gdybać, czekać i często są rozczarowania. Brak komunikacji niestety do tego prowadzi.

Gość Kiss
8 minut temu, Bolek napisał:

A może jest odwrotnie? Po początkowym szale gość się oświadczył, ale z biegiem czasu wychodzą kolejne wady kandydatki na żonę, więc czeka może coś się zmieni na lepsze.

Wtedy się o tym rozmawia i poprawia lub odchodzi, a nie biernie czeka, że wady (o których kobieta może nawet nie ma pojęcia, że te cechy mu przeszkadzają) znikną samoczynnie, i nie wkurza się, że kobieta dopytuje o szczegóły czegoś, co sam obiecał i zaproponował.

10 minut temu, Gość Kiss napisał:

[...] Ale trochę dziwne jest przyczepianie się do ludzi, którzy mają nadzieję na standardowe rozwiązania. [...]

''Nadzieja matką głupich'' ;p

11 minut temu, Gość Kiss napisał:

[...] Co do insynuacji, dziwne to teksty w ustach kobiety. Trochę to wygląda, jakbyś naprawdę żałośnie próbowała się przypodobać incelom i przegrańcom z Kafeterii 🤣

Trudno. Mam prawo do własnego zdania i do jego wyrażania.

Gość Ona33
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Mój się nic nie zmienił, ale jest wygodniej, to mąż zarejestrował imię córki, ja się fatalnie czułam, mąż mnie ubezpieczał w pracy, na czas  siedzenia z dzieckiem w domu i nue musiałam udawać w up, że szukam roboty, nawet moje  listy z poczty mąż odbiera, dużo udogodnień. 

Tą wygodę można sobie załatwić notarialnie 🙂 osobiście korzystam . Także jeśli ktoś nie chce ślubu to zawsze jest wyjście  😉

Gość Gość
9 godzin temu, Gość Ktoś napisał:

Na pewno nie stał się gorszy,  a z czasem to nawet lepszy bo jak sam mój mąż stwierdził faceci dojrzewają później. 

Gość Gość
37 minut temu, Gość Ona33 napisał:

Tą wygodę można sobie załatwić notarialnie 🙂 osobiście korzystam . Także jeśli ktoś nie chce ślubu to zawsze jest wyjście  😉

Nie ubezpieczysz konkubiny w swojej pracy, tego nie da się notarialnie załatwić, a ja korzystałam aż 2,5 roku z ubezpieczenia męża i leżałam w szpitalu wtedy, rachunek by był ogromny,a biegać do miesiąc z niemowlakiem do UP też mi się nie widziało, bo oczywiste, że nie jestem bezrobotna tzn. nie jestem gotowa podjąć pracy.