Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dobry Duszek

kto pomoze?

Polecane posty

Razem z moim ukochanym planujemy superromantyczną kolacje przy swiecach... :D a ja kompletnie nie znam sie na kuchceniu... macie jakieś fajne pomysły na coś lekkiego i zarazem pysznego na taka okazje? mile widziane przepisy dzieki z góry pozdrawiam! :)

miłej kolacji to po pierwsze.Proponuję jakiś ryż z ostrym sosem i do tego deser (lody) i koniecznie wino, ewentualnie zamiast ryżu jakaś dobra rybka.

Gość taaaaaaaaa
Po truskaweczkach z szampanem dostaniecie takie rozwolnienie, że z kibla nie wyjdziecie :P

:D:D:D ja rozwolnienia nie miałam:D , tylko w głowie mi szumiało...oj szumiało:P:D;)

Dzieki, dzieki :) o truskawkach i szampanie juz slyszalam wiec na pewno wyprobuje :) macie jeszcze jakies propozycje? to musi byc łatwe do zrobienia koniecznie, lekkie i smaczne hehe :D

Dzieki, dzieki :) o truskawkach i szampanie juz slyszalam wiec na pewno wyprobuje :) macie jeszcze jakies propozycje? to musi byc łatwe do zrobienia koniecznie, lekkie i smaczne hehe :D

z prezpisów rewelacyjnych na \"kolację we dwoje\", ale niełatwych i nielekkich znam przepis na zapiekankę z makaronu. Wyszukana, fajna do podania dla dwojga. Tle, że ja się przy tym napracowywałam , a po zjedzeniu chciało nam się... spać:D :P Jest lato, może jakaś lekka sałatka z zieloną sałatą, smakowitymi czerwonymi pomidorkami krajowymi, serem feta? krewetki? nać selera? wielki talerz różnych serów? Nie wiem, co lubicie ...

Gość konkretnie
1 piers z kurczaka pokrojona w kosteczke , otoczyc w mace (pszennej) i smazyc na rumiano na patelni .Gdy miesko bedzie rumiane podlac sokiem z ananasa (puszka) dusic do miekkosci .Poktoic ananasa i dodac do kurczaka i wlac reszte soku ,Jeszcze troche podducic wszystko razem.Podawac z ryzem .Mniam .A Wam smacznego ....Zapomnialam dodac,ze jeszcze przyprawic trzeba sol i pieprz:)

Dobry Duszku! Proponuję kurczaka w miodzie: Oto przepis Kupujesz nóżki lub piersi kurczaka, myjesz dokładnie po czym nacierasz: miodem, solą, troszkę imbiru i gałki muszkatołowej, może być czosnek i pieprz, pyszna jest też słodka papryka. Nacierasz i zostawiasz na jakieś 1,5 h. Potem wrzucasz je do półmiska i do piekarnika na tryb \"góra dół\" i często podlewasz tym sosikiem który z nich wypłynie. Piesz je tak na oko, aż będą złociste (min. 40 minut). Zrób w tym czasie sos do ryżu: proponuję albo kupić słodko-kwaśny sos Łowicza lub UncleBen\'a. :) Ugotuj ryż (najlepiej nie ten biały, tylko z tych lepszych – ciemny) polej sosem i do tego po nóżce kurki. Mniam Idealnie pasuje lekkie winko, pół-słodkie, ale to już kwestia gustu. Potrawa będzie lekka jeśli jej za dużo nie zjecie ;-) ;-) Miłej kolacyjki i romantycznej nocki życzę :)

hm... jeszcze pomysle :) ale moze sprobuje cos z ryzem lub makaronem... no nie wiem... ->mononukleoza: on nie przepada za takim jedzeniem heheh :)

Gość gość
dawid sakowski pomoże