Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porada

Pęknięta gumka, tabletki

Polecane posty

Gość porada

Witam. Mam pytanie, ponieważ naprawdę się niepokoję.

Mianowicie przyjmuję tabletki antykoncepcyjne, raczej o stałej porze (już od kilku miesięcy, dwuskładnikowe tzn. Diane-35). W pierwszych dniach  branie tabletki opóźnione bylo o max godzinę, półtorej, ale ostatnimi dniami (około 6/7 dni) biorę tabletki regularnie o tej samej porze. Dzisiaj kochałam się z chłopakiem w prezerwatywie. Jednak ona pękła i dość dużo nasienia dostało się tam gdzie nie powinno. Czy jest szansa na ciążę? czy powinnam się martwić?

Czy zostawienie tabletek w chłodnym dość aucie na godzinę mogło wpłynąć na ich efektywność?

Proszę o pomoc i rady.

Dodam, że choruje również na PCOS i dodatkowo przyjmuję leki m.in metapryd, lekarze nic nie mówili na wpływ leków na siebie, ale naprawdę się boję. Pozdrawiam. 

Gość porada

OK, przeczytałam, że metypred ani żaden z leków, które zażywam nie wpływają na antykoncepcje hormonalną, ale nadal się boję. Czy ktoś może mi poradzić co zrobić? 😞

Gość Gość

Bierzesz tabletki i do tego używasz gumy? Serio jesteś przewrażliwiona. Jeszcze PCOS... Jakbyś zaszła to chyba jesteś największym pechowcem tego świata.

Gość porada

Jestem po prostu młoda, mój facet też, nie jesteśmy gotowi na dziecko, a wolimy przeciwdziałać, niż potem usuwać 😞 Co do przewrażliwienia, tak, niestety, wiem to

Gość kaja2

Jeśli jesteście za młodzi i nie gotowi na dziecko, to po co współżyjecie? Pytam zupełnie serio.

Myślę, że prawdopodobieństwo tego że zaszłaś w ciążę jest znikome.

Ale współżycie ZAWSZE wiąże się z możliwością zajścia w ciążę.

Gość Gość

Jakie podejście w ogóle "wolimy przeciwdziałać, niż usuwać". Jeżeli jesteście dużo za młodzi to po pierwsze nie bierzcie się za sprawy dla dorosłych i dojrzałych ludzi po drugie myślisz, że usunąć dziecko to jak wyrwać zęba? Widać Twoją niedojrzałość. Odpuść sobie współżycie na dłuższy czas bo widać, że kompletnie nie jesteście na to gotowi.