Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia

Propozycje imion międzynarodowych

Polecane posty

Gość gość
14 godzin temu, Gość J@a napisał:

Max Damian Alan Natan Roma Roland Olga Violetta Dorian Gustaw Alicja Tatiana Sara Sonia Diana Amanda Anastazja Wiktor Ivo Olivier Kornel Edward Tobi Gerard Celina Dorota Rita Oktawia Emilia Filip Gertruda Gaja Henryk Iwan Izabela Lilia Roksana Patryk Eryk Sylwia Ramona Ryszard Wanessa Barbara Wiktoria Lena Eliza Iwona Gabriela Karolina Paulina Julia Oliwia Laura Mia Natalia Pamela Monika Weronika... Wiele wiecej tego, zależy gdzie mieszkasz 🙄

Dorzucam:

Katia

Adrian

Inez

Leon
Teresa

Igor

Diana

Albert

Samuel

Dominik

Magdalena

Eleonora

Artur

Fabiola

Debora

Stella

Gość gosc
16 minut temu, Gość Kasia napisał:

Szukałam tego komentarza o obcych imionach i znalazłam.. trochę wyrwałaś moją opowiedz z kontekstu,  akurat odpowiadałam dziewczynie która (tak to odczułam) zarzuciła mi że skoro nie mieszkam w pl to zaraz nazwę dziecko thomas lub umberto i nie nauczę nawet polskiego. 

Tak jak pisze dziewczyna której odpisałaś, mój wątek dotyczy byle jakich imion ale jednakowych wszędzie, przez co popularnych. Nie przesadzajmy,  między kazimierą a dzesiką też rodziły się dzieci i jakoś im dano na imię

To w takim razie:

Kasandra

Olimpia

Celina

Kalina

Danika

Anika

Berenika

Sambor

Oleg

Julian

Florian

Teodor

Napisz czy chcesz imiona poopularne czy bardziej ambitne 

Gość gosc

Elena

Leandra

Wanda

Mira

Izabella

Dalwin

Walerian

Izydor

Gość Kasia
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

To w takim razie:

Kasandra

Olimpia

Celina

Kalina

Danika

Anika

Berenika

Sambor

Oleg

Julian

Florian

Teodor

Napisz czy chcesz imiona poopularne czy bardziej ambitne 

Jestem raczej fanką tych zwyczajnych. Dominik, Artur, Damian, Adrian, Emilia, Marta, Weronika.. Diana tez ok ale spalone bo moja boxerka tak ma na imię 😅 

Gość gosc
2 godziny temu, Gość Kasia napisał:

Jestem raczej fanką tych zwyczajnych. Dominik, Artur, Damian, Adrian, Emilia, Marta, Weronika.. Diana tez ok ale spalone bo moja boxerka tak ma na imię 😅 

Ja mialam Maksia, siostra Jadzke i byly cyrki wiec teraz mam Pucka 😉

W takim razie

Aleksander- mozna z ta pisownia i wtedy fajnie wychodzi Alek zamiast Alexa, ktory jest bardzo oklepany na zachodzie wsrod chlopcow i dziewczynek.  Poznalam nawet jednych obcokrajowcow, ktorzy uzyli tej pisowni dla swojej dziewczynki i nazywali ja Allie wlasnie dzieki tej pisowni.  

Henryk- jest popularny w wielu krajach z rozna pisownia.  Znam: Hendyk, Henry, Hendrik, Henrik itd.

Adam

Marcel

Leon

Igor

Oskar

Gabriel

Bruno

Borys

Adrian

Anton

Olaf

Cezary

Eryk

Milan

Leonard

Teodor

Stefan

Konrad

Jeremi

Albert

Dariusz

Hugo

Roman

Marian

Kosma

Miron

Bogdan

Dan

Gość gosc

Z zenskich omine najpopualrniejsze poniewaz sa znane.

Nadia

Klara

Milena

Barbara

Eliza

Lidia

Aurelia

Aurora

Ariadna

Olga

Bianka

Dorota

Daria

Marika

Roksana

Dagmara

Stefania

Sandra

Natasza

Monika

Edyta

Janina

Adelina

Alina

Nel

Sonia

Konstancja

Sabina

Noemi

Gloria

Tamara

Irena

Teresa

Antonia

Amanda

Ariana

Malina

Roma

Tatiana

Jana

Magda

Selena

Marina

Abigail

Dalia

Luna

Gość gosc

Doloze jeszcze Dagny, ktora bardzo mi sie podoba

Gość gosc

Bogdan lub Bohdan- zalezy jaki kraj.

Tak w ogole to mieszkajac za granica mozesz troche zaszalec i nadac jakies malo spotykane imie poniewaz tam nikogo to nie rusza i ja bym tak zrobila.  Tworczosc imienna za granicami jest niesamowita i sa tysiace imion w uzytku wiec moze pomysl nad nadaniem jakiegos bardziej wyszukanego imienia, ktore rowniez jest uzywane w Polsce np. taka Olimpia, Ariadna, Aurora czy Leandra (Leandra jest w uzytku w Polsce, a Lea, jej skrot, ktory jest uzywany samodzielnie jest nawet dosyc popularna).

Gość Gość xxx

Artur, Anna, Maria

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Bogdan lub Bohdan- zalezy jaki kraj.

Tak w ogole to mieszkajac za granica mozesz troche zaszalec i nadac jakies malo spotykane imie poniewaz tam nikogo to nie rusza i ja bym tak zrobila.  Tworczosc imienna za granicami jest niesamowita i sa tysiace imion w uzytku wiec moze pomysl nad nadaniem jakiegos bardziej wyszukanego imienia, ktore rowniez jest uzywane w Polsce np. taka Olimpia, Ariadna, Aurora czy Leandra (Leandra jest w uzytku w Polsce, a Lea, jej skrot, ktory jest uzywany samodzielnie jest nawet dosyc popularna).

Ja bym szukała też w drugą stronę: imion w Polsce nieznanych czy mało znanych, ale które w polskim problemu nie sprawią, jak np. Enzo, Nolan, Zoe, Robin, Eliott, Simon, Ava, Liam, Antonio, Mateo, Derek, Margaret, Tessa, Kiara, Annika, Linda...