Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia

Propozycje imion międzynarodowych

Polecane posty

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Kasia napisał:

Nie wnikaj, proszę o przykłady nie o rozkminkę

Dzordz, Nikola, Brajan, Alan, Dzesika, Michelle, Kewin, Mija, Olivia, Rita, Emma, Nel, Emma- wszytkie piekne polskie imiona, ktore maja odpowiedniki w jezyku angielskim.

Gość Kasia
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Dzordz, Nikola, Brajan, Alan, Dzesika, Michelle, Kewin, Mija, Olivia, Rita, Emma, Nel, Emma- wszytkie piekne polskie imiona, ktore maja odpowiedniki w jezyku angielskim.

Wg ciebie to są polskie imiona?

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Może ty jesteś zakompleksiona. Znam masę ludzi, którzy na stałe wyemigrowali, imiona dzieciom ponadawali różne choć właśnie jak autorka najczęściej szukając w miarę uniwersalnych (co jest mądrym podejściem wg mnie), i nie znam żadnej rodziny, w której dzieci mające polskiego rodzica nie znałby języka tego rodzica. Nie wymyślaj więc bzdur.

Zreszta nie trzba siegac za granice.  W pierwszej setce najpopularniejszych imion w Polsce jest tylko jedno zenskie i okolo 10 meskich,  Wysyp Nikolek, Miji, Alankow, Kewinkow itp, nie wspominuajac juz o imionach spolszczonych, ktore sa nadawane z pisownia orginalna czyli Olivia itp.  Nie rozumiem wiec w ogole twojego argumentu.  Mieszkam za granica i zadna inna nacja nie przejmuje sie nadawaniem imion miedzynarodowych tak jak Polacy i dowod na to lezy wlasnie w statystykach imion nadawanych w Polsce wiec nie da sie ukryc naszego zakompleksienia.

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Kasia napisał:

Wg ciebie to są polskie imiona?

Tak samo polskie jak Davidek, Casperek, Jacobek, Hannah, Anna itp.  

Gość Kasia
20 minut temu, Gość gosc napisał:

Jak nie szukasz obcych imion?  Co dasz dziecku na imie Wanda, Stanisiu, Wojtek, Tomiła czy Kazimierz?  Jezeli nie, to szukasz obcojezycznych imion wiec nie klam

Przeczytaj proszę mój pierwszy post, może wtedy zrozumiesz czego szukam, jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić, proszę nie marnuj mojego czasu 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Kasia napisał:

Przeczytaj proszę mój pierwszy post, może wtedy zrozumiesz czego szukam, jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić, proszę nie marnuj mojego czasu 

Raczej jest na odwrot- marnujesz nasz czas.  Mieszkasz za granica to sie rozejrzyj wokolo i zobaczysz, ze sa takie same imiona nadawane jak w Polsce.  

Gość gosc

Jak za granicami zrobila sie moda na Jesiki, Nikole, Oliwie, Mije itd to takie same imiona zrobily sie popularne w Polsce.  Nawet angielskojezyczna pisownie uzywamy.  Jak nie wierzysz to podaje link do najbardziej popularnych imion w Polsce w tym roku i sama sprawdz.

dane.gov.pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce

Gość Kasia
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

Raczej jest na odwrot- marnujesz nasz czas.  Mieszkasz za granica to sie rozejrzyj wokolo i zobaczysz, ze sa takie same imiona nadawane jak w Polsce.  

Temat wątku który założyłam jest jasny. Po prostu tu nie wchodź jeśli nie chcesz marnować swojego czasu. Nie masz obowiązku odpowiadać

Gość Kasia

Jak za granicami zrobila sie moda na Jesiki, Nikole, Oliwie, Mije itd to takie same imiona zrobily sie popularne w Polsce.  Nawet angielskojezyczna pisownie uzywamy.  Jak nie wierzysz to podaje link do najbardziej popularnych imion w Polsce w tym roku i sama sprawdz.

dane.gov.pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce

W którym momencie poprosiłam cię o najbardziej popularne imiona ? Nie kojarzę. Nie mieszkam w angli więc twoja lista anglojęzycznych imion mi wisi koło pisi. 

Gość gosc

A mi sie wydaje, ze po prostu chcesz sie pochwalic, ze mieszkasz za granica.  Pelno bylo juz watkow na ten temat i mozesz po prostu poczytac sobie te wczesniejsze.

Gość gosc

W którym momencie poprosiłam cię o najbardziej popularne imiona ? Nie kojarzę. Nie mieszkam w angli więc twoja lista anglojęzycznych imion mi wisi koło pisi. 

Angielskojezyczne byly podane jako przyklad.  Zamiast pytac podalam ci link do imion nadawanych w Polsce gdzie znajdziesz imiona z wielu krajow pisanych dokladnie tak jak w karajch gdzie sie mieszka, a nadawanych w Polsce.  Jezeli jestes tutaj to rozumiem, ze wiesz jak uzywac internet.  

Gość Kasia

A mi sie wydaje, ze po prostu chcesz sie pochwalic, ze mieszkasz za granica.  Pelno bylo juz watkow na ten temat i mozesz po prostu poczytac sobie te wczesniejsze.

Większość kafeterianek mieszka poza granicami Polski. Nie podniecaj się. 

Gość Kasia

Angielskojezyczne byly podane jako przyklad.  Zamiast pytac podalam ci link do imion nadawanych w Polsce gdzie znajdziesz imiona z wielu krajow pisanych dokladnie tak jak w karajch gdzie sie mieszka, a nadawanych w Polsce.  Jezeli jestes tutaj to rozumiem, ze wiesz jak uzywac internet.  

Ja też podałam przykład czego szukam ale ty nawet czytać nie potrafisz 😂😂🤦🏻‍♀️

Gość Kasia
Przed chwilą, syn boży 7 napisał:

I DAJĄ PIZZDY CIAPATYM I BAMBUSOM

Tylko twoja matka 🤷🏻‍♀️

Gość gość
6 minut temu, Gość Kasia napisał:

Temat wątku który założyłam jest jasny. Po prostu tu nie wchodź jeśli nie chcesz marnować swojego czasu. Nie masz obowiązku odpowiadać

Daj spokój. Ona jest tu znana, i to wcale nie z umiejętności czytania ze zrozumieniem 😄 Za to fiksacji na punkcie swoich urojeń - bardzo.

Gość gosc

Większość kafeterianek mieszka poza granicami Polski. Nie podniecaj się. 

Nie podniecam sie.  Sama mieszkam za granicami i wcale o tym nie wspominam, bo w dzisiejszych czasach to zadne osiagniecie.  MAsz link do imion w Polsce i mozesz sobie pogrzebac jest ich tylko okolo tysiace- meskich i zenskich razem wiec temat rozwiazany.

Gość gosc

Ja też podałam przykład czego szukam ale ty nawet czytać nie potrafisz 😂😂🤦🏻‍♀️

Pomóżcie stworzyć mi listę imion które tak samo się pisze i wymawia w Polsce jak i na świecie. Dopuszczalna niewielka różnica typu David -Dawid. Zofia -Sofia. Oczywiscie najbardziej porządane to te które są jednakowe. Np Daniel, Marta. Z góry dziękuje. 

I wszystkie twoje problemy beda rozwiazane jak wejdziesz na link, ktory podalam.  CZego nie zrozumialam?  Masz cala liste imion do wyboru i chyba wiesz, ktore maja taka sama pisownie.

Gość Kasia
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

Nie podniecam sie.  Sama mieszkam za granicami i wcale o tym nie wspominam, bo w dzisiejszych czasach to zadne osiagniecie.  MAsz link do imion w Polsce i mozesz sobie pogrzebac jest ich tylko okolo tysiace- meskich i zenskich razem wiec temat rozwiazany.

Od tego mam was żebyście mi napisały w jednym miejscu wszystko i żebym nie musiała szukać😝😘

większość wchodzi tu z nudów więc zNudów może kopsnąć jedno czy dwa 

Gość gosc
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Daj spokój. Ona jest tu znana, i to wcale nie z umiejętności czytania ze zrozumieniem 😄 Za to fiksacji na punkcie swoich urojeń - bardzo.

Ktos musi urojenia innych rozwiewac. 🙂 

Gość Kasia
2 minuty temu, syn boży 7 napisał:

O TY KURRWO !!!!!!!

Kurrwa to twoja matka sam piszesz ze ciapatym daje hahaha 

Gość gosc

Od tego mam was żebyście mi napisały w jednym miejscu wszystko i żebym nie musiała szukać😝😘

większość wchodzi tu z nudów więc zNudów może kopsnąć jedno czy dwa 

Akurat ten link to jest tez jedno miejsce... lol

Gość gosc

Chcesz polskie imion miedzynarodowe to prosze: Wanda- tak samo pisana wszedzie chociaz w Polsce zarejestrowanych jest kilka Vand.  Casimir, Stanislaw, Mila

Gość Kasia
1 minutę temu, syn boży 7 napisał:

a zajeebać ci ????

ty dajesz ciapatym

Jedyny ciapaty na tym forum to ty. Pół ciapaty bo matka polka ale tyle kebabów w doopie miała że sama niewie czyj żeś jest 😂😂😂😂 

Gość Kasia
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Akurat ten link to jest tez jedno miejsce... lol

Poczekam tutaj na więcej propozycji 🙆🏻‍♀️ Tutaj jest wesoło  a ja mam nocną zmianę, nie zasnę przynajmniej 

Gość gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Chcesz polskie imion miedzynarodowe to prosze: Wanda- tak samo pisana wszedzie chociaz w Polsce zarejestrowanych jest kilka Vand.  Casimir, Stanislaw, Mila

Ona nie chce POLSKICH imion międzynarodowych, tylko OBOJĘTNIE JAKIE imiona, których wymowa i pisownia w Polsce i poza jej granicami się mało różni. Ty naprawdę jesteś jakaś tępa?

Gość Kasia
10 minut temu, Gość gość napisał:

Ciekawe jakich, nie ma tutaj żadnych innych moich wątków 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Ona nie chce POLSKICH imion międzynarodowych, tylko OBOJĘTNIE JAKIE imiona, których wymowa i pisownia w Polsce i poza jej granicami się mało różni. Ty naprawdę jesteś jakaś tępa?

TO dziwne poniewaz na pierwszej stronie napisala, ze nie chce obcych imion wiec moze powinnas najpierw nauczyc sie czytac, a mnie tepa nazywasz... Dobra jestes.

Gość Kasia
7 minut temu, Gość gosc napisał:

TO dziwne poniewaz na pierwszej stronie napisala, ze nie chce obcych imion wiec moze powinnas najpierw nauczyc sie czytac, a mnie tepa nazywasz... Dobra jestes.

Szukałam tego komentarza o obcych imionach i znalazłam.. trochę wyrwałaś moją opowiedz z kontekstu,  akurat odpowiadałam dziewczynie która (tak to odczułam) zarzuciła mi że skoro nie mieszkam w pl to zaraz nazwę dziecko thomas lub umberto i nie nauczę nawet polskiego. 

Tak jak pisze dziewczyna której odpisałaś, mój wątek dotyczy byle jakich imion ale jednakowych wszędzie, przez co popularnych. Nie przesadzajmy,  między kazimierą a dzesiką też rodziły się dzieci i jakoś im dano na imię

Gość Gość

Sylwia i Adam